Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bermuda: Utas és Holdvilág – Fotókiállítás

2022, December 8 @ 11:00 - 2022, December 22 @ 11:30 CET

++ Martin Wanda fényképei ++

December 22-én új lemezt mutat be a Bermuda zenekar, mégpedig egy egészen különleges anyagot, amely Szerb Antal Utas és Holdvilág című művéből inspirálódott. A lemezhez készült egy könyv is a dalszövegekkel, illetve egy fotósorozattal, amelyen az albumon közreműködő színészek – ifj. Vidnyánszky Attila és Dobos Evelin – szerepelnek, mintegy a regény főszereplőiként.

A művészi képeket Martin Wanda fotóművész készítette, ezek pedig a december 8-tól a koncert napjáig a Zene Háza előterében is megtekinthetők. A pop-up minikoncerttel egybekötött kiállításmegnyitót Batta András, a Magyar Zene Háza ügyvezetője tartja, jelen lesz Dobos Evelin színésznő és persze az időutazásra hívó fantasztikus képek.

=========================

Martin Wanda Junior Prima-díjas vizuális művész, fotográfus. Az ELTE és a MOME diplomáinak megszerzése után a London College of Fashion fotográfia szakát is elvégezte. Képei évek óta neves divatmagazinokban jelennek meg, világmárkák megbízásából készít kampányfotókat, videókat.

A szórakoztatóiparban dolgozó zenekarok, előadóművészek front és backstage világát is bemutatja képein keresztül. 21. századi stílusát a hajdani olajfestményeket idéző romantikus hangulattal vegyíti és ez a különleges eklektika magával ragadja a szemlélőt. Fotóit több csoportos kiállításon is bemutatták Budapesten és Európa-szerte.

=========================

A Mórocz Tamás és Urbán Dániel által alkotott, idén tízéves Bermuda az elmúlt évtized egyik legfrissebb hangzású magyar popzenekaraként számos nagy nemzedéki slágerrel írta be magát a hazai zenetörténetbe. A sok évnyi dalonkénti megjelenés után a zenekar most elkészítette első nagylemezét, amely egészen szokatlan módon egy regényalbum lesz.

A Bermuda együttes ugyanis különleges módon dolgozza fel a magyar irodalom máig egyik legnépszerűbb alkotását, a Szerb Antal által írt Utas és holdvilágot: egy nagyon mai popzenei album, amely olyan, mintha egy filmhez készülne filmzene, csak itt a regényzene lesz a végeredmény.

Az anyag élő bemutatója december 22-én lesz a Zene Házában.

=========================

🌏 Helyszín: Magyar Zene Háza, Előcsarnok
📅 Időpont: 2022. december 8-22.
BŐVEBBEN A PROGRAMRÓL:
https://zenehaza.hu/esemeny/bermuda-utas-es-holdvilag-fotokiallitas-megnyito

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is. Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljetek maszkot. Felhívjuk figyelmeteket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulnátok az eseményre, tájékozódjatok a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

https://www.facebook.com/events/883259809687136/

Details

Start:
2022, December 8 @ 11:00 CET
End:
2022, December 22 @ 11:30 CET
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/883259809687136/

Organizer

Magyar Zene Háza
Email:
noreply@facebookmail.com