7.7 C
Budapest
Tuesday, March 19, 2024

Fotósélet – 2005. február

A Magyar Művelődési Intézet és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elektronikus hírlevele
Felelős szerkesztő és kiadó: Győri Lajos

Meghívó

2005. február 8. 18 órakor A Debreceni Új Fotóműhely bemutatkozása
Helyszíne: Fészek Művészklub, Budapest VII. ker. Kertész u. 36.

Derecskei Fotóklub

Elkészült a honlapunk www.derecskeifotoklub.satrax.hu, látogassatok el hozzánk!
Köszi: Rékasi Attila

Kezelési útmutató

Soltész Elza Canon EOS Rebel S típusú fényképezőgéphez keres magyar nyelvű leírást. Aki tudna segíteni írjon a gyoril@mmi.hu címre.

Fotópályázati felhívás

A marosvásárhelyi Örökmozgó Természetjáró Egyesület, a Népújság és az Aquaserv Önálló Vállalkozás negyedik alkalommal hirdeti meg nemzetközi jellegű FOTO NATURA természetfotó pályázatát, Humor a természetben címmel.
A pályázat célja népszerűsíteni a természetjárást, művészi, humoros szemmel bemutatni az ember és természet viszonyát.
A meghírdetett célnak megfelelően három kategóriában várunk felvételeket:
1. Természetfotó
2. Makrofotó
3. Humor a természetben
A zsűri saját belátása szerint átcsoportosíthatja és díjazhatja a beküldött fotókat.
A fotókiállítás 2005. április 21 – május 5 között lesz a marosvásárhelyi Dr.Bernády György Művelődési Központ tetőtéri galériájában (Horea utca 6 szám).
Részvételi feltételek:
A pályázaton részt vehet minden amatőr és hivatásos fotós, életkortól, lakóhelytől és foglalkozástól függetlenül, olyan fotókkal, amelyek korábbi Foto Natura c. kiállításainkon még nem szerepeltek.
Egy pályázó maximum 10 db fekete-fehér vagy színes papírképet küldhet be, melyben egy (max. 3 darabból álló) sorozat lehet, melyet a zsűri saját belátása szerint megbonthat. A beküldött képek 20×30 cm és 30x45cm közöttiek legyenek. A fotókat semmilyen hordozó anyagra nem kell felragasztani!
A fényképek hátoldalára kérjük kötelezően és olvashatóan ráírni a szerző nevét, lakcímét, e-mail címét, telefonszámát, és a kép címét magyar, (román) és angol nyelven. A rendezők javaslata, hogy mindezeket az adatokat egy öntapadós etikettre írják rá, s csak ezután ragasszák fel a képek hátoldalára.
A felvételek személyiségi jogokat nem sérthetnek. A beküldött fotókat a szervezők a legnagyobb gondossággal kezelik, az esetleges szállítási sérülésekért felelősséget nem tudnak vállalni.
Benevezési határidő: 2005. március 31.
A fotókat a következő címre kell beküldeni, vagy elhozni: Népújság szerkesztősége,4300 Marosvásárhely, Dózsa György utca 9 szám, II. emelet.
Nevezési díj és nevezési lap nincs. A szervezőknek a felvételeket nem áll módjukban visszaküldeni, ezek a kiállítás után két héttel átvehetők a Népújság szerkesztőségéből.
A szervezők a fotókat a kiállítás népszerűsítése érdekében térítésmentesen felhasználhatják, a szerző nevének feltüntetésével a sajtóban és a támogató cég reklámhordozóin publikálhatják. A szerző a fotók beküldésével elfogadja a pályázati feltételeket.
A legjobb felvételeket díjazzuk. A zsűri különdíjakat is oszthat.
Bővebb felvilágosítás kérhető a 0265-266-270, 266-780-as telefonszámon (Népújság), a 0744-604-244-es (Vajda György), 0740-366-927-es (Berekméri Ágnes) mobiltelefonszámon, vagy a gyvajda@yahoo.com és az agnesberekmeri@yahoo.com e-mail címeken.

Hegyvidék Fotókör

Március 4-től 30-ig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Dagály utcai részlegében (Budapest, XIII. ker. Dagály utca 9.) tekinthető meg a Hegyvidék Fotókör tagjainak alkotásaiból válogatott kiállítás. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Utazás a világ körül

Tisztelt pályázók, a felhívásra több mint hatezer fotó érkezett be, feldolgozása folyamatban van, február 25-ig elkészülünk a kiállítási listákkal. Addig szíves türelmét kérjük mindenkinek. A február 19-20-án rendezendő fotótréningre még van hely. Természetesen szívesen látjuk azokat is, akik nem érintettek a pályázaton. Elképzelhető, hogy addigra elkészül az album is, amely ott átvehető. Ez azonban még csak remény!!!

Fotóművészeti Nyári Egyetem

A MAFOSZ közgyűlése döntött arról, hogy hol rendezzük meg a 2005-ös fotóművészeti nyári egyetemet. A szálláshely Abaligeten, a fotótúrák Baranya megyében lesznek. A MAFOSZ Szalon Pécsett, a Művészetek Házában. A többit majd később hozzuk nyilvánosságra, kérem, hogy most még ne érdeklődjenek a részletekről, mert a kérdésekre nem tudnék válaszolni. Viszont szívesen vennénk a szakmai előadásokkal kapcsolatos téma javaslatokat, esetleg előadókkal együtt.
Győri Lajos

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
674FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles