3 C
Budapest
Tuesday, March 19, 2024

Elindult a FotoKlikk Webarchívum! Értékes honlapokat mentünk meg, mielőtt elvesznek.

Az elmúlt 19 évben, mióta a FotoKlikk létezik, nagyon sok honlap keletkezését és eltűnését éltük meg, köztük igazán fontos tartalommal rendelkezőket is, legutoljára a fotopost.hu oldalt.

Azért, hogy az ezek után maradó űrt csökkentsük, igyekszünk még időben lementeni a magára maradt, idejét múlt, öreg blogokat, honlapokat, képgalériákat.

Ehhez szükség van rád is, mivel előre is kell gondolkodnunk, a megszüntetett honlapot még eltűnése előtt kell lementeni, utólag már nem lehetséges.

Ezért kérünk mindenkit ha ilyet lát, ha azt fontolgatná, hogy korábban évekig kezelt és tartalommal teli honlapjától megválna, adjon egy esélyt és beszéljünk róla.

Webarchívumunkban helyet találunk minden honlap számára Urbán Tamás honlapjához és az Ifjúsági Magazinhoz hasonlóan, ahogy helyet kapott a 2005-ös Fotográfiai Múzeum honlapja is, valamint több hozzá köthető értékes webprezentáció is.

Archívumunk örömmel fogad PDF formátumú anyagokat, írásokat, újságokat is, ahogy olvashatók a Foto 1936-37 évi számai és a Fotómozaik, Fotóművészet, Fotósélet és Természetfotó Magazinok is.

A régi honlap új életre is kelhet, ahogy a FotoKlikkre feltöltött események és írások is új formában tekinthetők meg egy saját blog honlap képében, ahogy Kincses Károly esetében is történt.

Így mindenki mentesülhet egy honlap fárasztó és hovatovább átláthatatlanná váló nyűgétől.

Mentsük meg együtt a régi fotós és videós honlapokat!

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
674FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles