Hirdetés
Kincses Károly: Fotográfusok - made in Hungary. Aki elment / aki maradt könyvborító

Kincses Károly: Fotográfusok – made in Hungary. Akik elmentek / akik...

0

A kötet a világhírű magyar származású fotográfusok munkái mellé a Magyarországon maradt fotósok (Pécsi József, Angelo, Balogh Rudolf, Escher Károly, Kálmán Kata stb.) alkotásait válogatja össze.

kincses-karoly-hogyan-ne-banjunk-el-regi-fenykepeinkkel.jpg

Kincses Károly: Hogyan (ne) bánjunk (el) régi fényképeinkkel?

0

A könyv kísérletet tesz arra, hogy egy érvényes fotótipológiai rendszert állítson fel, s összefoglalja a fotókonzerválás alapvető ismereteit is. Ezen kívül három fő részben tárgyalja a direktpozitív eljárásokat, a negatívokat és a pozitívokat.

mafosz.jpg

Fotósélet – 2011. január 17.

0
Közgyűlés időpontjának módosulása A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége

2011. február 20-án 10 órától

bassa_3.jpg

60 év sajtófotó történelme egyetlen könyvben

0
A fotográfia félévszázadnyi történelme a világ legelismertebb fotópályázatain díjat nyert képekkel elmesélve. A Contrasto kiadó gondozásában megjelent The Gold Medals című könyv az elmúlt hatvan év fotográfia történelmét meséli el a világ öt legelismertebb sajtófotós pályázatain (World Press Photo, Robert Capa Gold Medal, Oscar Barnack Award, Eugene Smith, Visa d’Or) díjat nyert képeken keresztül. A könyv a hat évtizednek megfelelő hat részre oszlik: mindegyiket egy-egy világszerte elismert fotó szerkesztő vezet be.
article

Fotósélet – 2009. február 23.

0
Ismét fotóbörze Ferencvárosban A Ferencvárosi Művelődési Központ március 1.-én fotóbörzét szervez, amelyre asztalok foglalhatók a 216-1300-as, vagy a 476-3410-es telefonszámokon. Látogatókat, vásárlókat elsején 9 órától várnak. * *

Az Utazás a világ körül - 2009 című fotókiállítás sorozat fontos időpontjai Megnyitó és díjátadó ünnepséget csak egyszer tartunk, március 7-én szombaton 10 órakor.

article

Fotósélet – 2009. április 27.

0
Önkéntes segítőt keresünk Vizuális Konferencia fotózására Az MMIKL konferenciát szervez a Mezőgazdasági Múzeumban május 8-án 10-17-ig, egy képzőművészeti kiállítás megnyitóval egybekötve. Konferencia és rendezvény fotózásban jártas önkéntest keresünk, aki megörökítené az egész napos eseményt. A digitális képeket dokumentációs célra és weblapra szánja az MMIKL. Jelentkezni lehet: gyoril@mmikl.hu címen. * *

Fekete-fehér analóg technika magas szinten a zóna rendszer segítségével.

article

Fotósélet – 2009. augusztus 6.

0
Tarka fotókiállítás jegyzőkönyve Készült 2009. július 31-én a Vörösmarty Mihály Általános Művelődési Központban (Bonyhád, Széchenyi tér 2.) A zsűri tagjai: Győri Lajos, Máté Réka fotós, Füller Imre az MTE ügyvezető igazgatója. A jegyzőkönyv vezetője Pálné Szabó Edit. A zsűri értékelte a pályázatra érkezett 224 db fotót, melyet 53 pályázó nyújtott be. A zsűri döntése alapján 93 db kép kerül kiállításra, melyek közül a következő alkotók részesülnek díjazásban:
mafosz.jpg

Fotósélet – 2010. november 29.

0
Búcsúzunk

Fájdalommal tudatjuk, hogy a Csepeli Munkásotthon Réti Pál Fotóklubjának legidősebb tagja Kis István fotóstársunk életének 85. évében örökre eltávozott. 1970-óta volt a klub tagja. A 70-es, 80-as években több fotótábor résztvevője volt és rendszeresen szerepelt kiállításainkon. Fotózásban különösen az emberábrázolás, az élet és munkaképek érdekelték. Utolsó éveiben elsajátította a digitális fotózást és képfeldolgozást, amiben nagy örömét lelte. Emlékét és alkotásait szeretettel őrizni fogjuk klubunkban. Tüske István klubvezető, Oberländer Sándor klubvezető h.

article

Fotósélet – 2009. augusztus 3.

0
A szeptemberben induló digitális és filmes fotótanfolyam programja csatolt állományban! * *

Önkéntes fordítókat keresünk A FIAP (Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség) három angol nyelvű dokumentumának magyarra fordításához keresünk önkéntes segítőket. A dokumentumok terjedelme 8, 5, 5 oldal. Jelentkezni lehet a gyoril@mmikl.hu email címen. Mivel ezeket a szabályzatokat nyomtatásban kaptuk meg, postán küldenénk el a fénymásolt anyagokat. * *

Meghívó a Magyar Fotográfia Napja központi ünnepségére

article

Fotósélet – 2009. június 2.

0
Mint a mesében című fotópályázat eredménye

Tarts Velünk!

4,664FansLike
228FollowersFollow
172FollowersFollow
241SubscribersSubscribe