Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

XXI. Szentesi Aktfotó Biennálé 2021

2021, June 5 @ 08:00 - 2021, August 7 @ 17:00 CEST

1.500Ft

Tisztelt Fotósok, Fotóművészek, Fotóriporterek

Várjuk aktfotó alkotásaikat 2021. június 5-ig a XXI. Szentesi Aktfotó Biennálé fotópályázatunkra.

A részletes pályázati kiírás és a nevezési lap innen tölthető le:

Érdemes megnézni több évre visszamenőleg az eddigi kiállítások képeit is, hogy esetleg új ötleteket, megvalósítási módokat találjanak. A régebbi kiállítások anyagai is itt érhetők el: http://www.szentesifotokor.hu   (Fotókiállítások menüpont alatt.)

Köszönjük, ha a pályázati információnkat elküldi fotós ismerőseinek, barátainak és ezzel segíti a közös munkánkat, azt, hogy többen küldjenek alkotásokat a rendezvényünkre és ezzel egy sikeres kiállítást tudjunk létrehozni.

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szervezésében
2021. július 3-tól augusztus 7-ig kerül megrendezésre a

XXI. SZENTESI AKTFOTÓ BIENNÁLÉ

A fotókiállítás célja:  Állandó fórumot biztosítani a fotográfusok színvonalas, művészi igényű aktfelvételeinek.

Pályázati feltételek (röviden):

  • A pályázaton részt vehet minden fotós 2010 után készült és Szentesen az Aktfotó Biennálén még nem szerepelt, művészi igénnyel készült aktfotó képekkel. (A vírushelyzet miatt most régebben készült képeket is elfogadunk.)
  • Beküldhető összesen 8 db kép, Ezekből maximum 5 db lehet színes fotográfia.
  • Várjuk a fotósok digitális színes, vagy fekete-fehér képeit, egyedileg nyomtatott, valamint régi, vagy kézműves eljárásokkal készült (camera obscurás, argentotípia, antrakotípia, cianotípia, olajnyomat, sópapír, nitrotranszfer stb.) műveket. A nevezési lapot számítógéppel töltse ki, majd nyomtatás után lássa el aláírásával. Aláírás hiányában a nevezés érvénytelen!
  • A fotópályázatra csak 30 x 40 cm méretű fotókat, vagy erre a méretre kasírozott, illetve paszpartuzott alkotásokat fogadunk el, melyek vastagsága maximum 2 mm lehet. A kép ezen külső méreten belül tetszőleges nagyságú lehet.
  •  Egyedi esetként elfogadunk 1 méternél kisebb méretű, keretezett, akasztóval ellátott, kiállításra alkalmas képeket is, ezek ide és visszaszállítását az alkotónak kell önállóan megoldania.
  • A fotók képoldalán nem szerepelhet az alkotó neve, névre utaló jelzés és a kép címe sem. A képeket postai úton történő visszaküldésre alkalmas csomagolásban kérjük elküldeni Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, úgy nem kerülnek a zsűri elé.
  • A kiállítási anyag képeit digitális formában elkérjük a fotósoktól 25 cm hosszabbik oldallal, 300 dpi felbontásban a katalógus készítéséhez. A teljes kiállítási anyagot 300 x 500 pixel méretben elhelyezzük a Szentesi Fotókör weboldalán.
  • Nevezési díj:1.500 Ft. Számlaszám: Szentesi Művelődési Központ 11735043-15355423-00000000  (A nevezési díjat a kiállítási katalógus előállítására fordítjuk, melyből minden pályázó kap egy példányt.)

Zsűri tagjai:   Fiala de Gábor, Frankl Aliona, Vécsy Attila fotóművészek

Díjak: I., II., III. díj (egyedi bronz plakett), továbbá 5 különdíj (tárgyjutalommal és oklevéllel).

Kiállítási naptár: Beérkezési határidő:      2021. június 5.     Kiállítás megnyitó: 2021. július 3. (szombat)

Beküldési cím: Szentesi Művelődési Központ, Szentesi Fotókör 6600 Szentes, Tóth József u. 10-14.

Venue

Szentesi Művelődési Központ
Tóth József u 10-14.
Szentes, Csongrád 6600
+ Google Map
Phone
63/314-211
View Venue Website