Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

“VITRINA” kisbolt FOTÓKIÁLLÍTÁS – megnyitó

2022, October 30 @ 12:30 - 15:30 CET

2022 október 30-án, immáron harmadik alkalommal nyílik meg a „VITRINA” falusi kisbolt Fotókiállításunk, ezúttal Nyárádszentlászlón (Sanvasii, MS), Szövőházban és a kisbolt külső területén.

A KOPIAKOLLEKTIVA Egyesületünk által, a kulturálisan margón lévő vidékeken, falvakban szervezett kiállításaink, előadásaink, hiánypótlók lehetnek az erdélyi kortárs vizuális kultúra népszerűsítésében, és gyakorlásában.

2021-ben idítottuk el a falusi kortárs kisbolt fotókiállítás rendezvény sorozatunkat.

Az ilyenfajta szabadtéri, helyspecifikus kiállítások létrehozása abból az ötletünkből adódott, hogy a kisboltok külső felületein bemutatott alkotások megtekintésére mindig van lehetőség (akár járványhelyzetben), akár egy bevásárlás alkalma alatt, ezáltal közelebb hozhatjuk a kortárs vizuális kultúrát a falvak hétköznapjaiba is. Mindez nem csak az ott lakóknak szólhat, hanem az átutazó túristáknak, vagy a városi kirándulóknak is egy plusz élményt nyújthat.
A kortárs fotográfia ilyen módú hazai népszerűsítése, a képek lehetőséget kínálnak a közös diskurzusokra, párbeszédre fényképről, filmről, művészetről.

Mostani kiállításunk alkalmával is lesz erre lehetőség a vasárnap délelőtti istentisztelet után a nyárádszentlászlói unitárius templommal szembeni Szövőházban, ahol egy kerekasztal beszélgetés keretében a helyi közösség tagjai által hozott régi családi fényképek, és a kiállított képek által próbáljuk felfejteni a kiállítókkal közösen a (fény)kép, és az emlékezet viszonyát. Ráadásként két videóinstalláció is látható lesz a Szövőházban, ahol kifejezetten erre a térre, és alkalomra lesznek bemutatva.

A kiállítást ezúttal is Vida Gábor író, a Látó Szépirodalmi folyóirat főszerkesztője nyitja meg
12:30-kor a nyárádszentlászlói Szövőházban (Unitárius templommal szemben).

Kiállítóink:
Balla Zoltán
Kerekes Emőke
Lőrincz Inez
Lukács Orsolya (HU)
Raffay Réka (HU)
Telkes Tímea (HU)
Torkos Márk Erik

Külön köszönet a nyárádszentlászlói unitárius lelkészének Szilágyi Szilamérnek, és Kelemen Verának.

A kiállítás támogatója a Communitas Alapítvány

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

A kiállítás november 14-ig lesz megtekinthető.

Elérhetőségeink:
Mob. 0040 741 912 667
www.kopiakollektiva.com

.

https://www.facebook.com/events/660483199027461/

Organizer

KopiaKollektiva
Email
noreply@facebookmail.com