Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Történetet az archoz – Fotókiállítás

November 4 - November 26

Történetet az archoz fotókiállítás
Miért?
Célunk, hogy aki megtekinti a kiállítást és találkozik egy hajléktalannal, ne tudja annyival lerendezni magában, hogy „ez egy szar ember, aki elrontotta az életét”. Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a tényt, hogy az élet nem fekete és fehér. Itt emberéletekről van szó. Szeretnénk megismertetni utcára került társaink életét, útjukat az utcára. Meggyőződésem, hogy ez a társadalmi érzékenyítési kísérlet fontos pillére lehet a hajléktalan kérdés hatékony társadalmi kezelésének. Mi is szeretnénk segíteni! Művész emberekként úgy segítünk, ahogy tudunk: a világlátásunkkal.
Kik vagyunk mi?
Slezák Zsuzsi, az egyik legjobb fotós, akit ismerek. Számtalan előadásunkat fotózta már. A színházi fotózásnak az a trükkje, hogy tökéletesen kell érezni és érteni az adott előadást. Mire is
gondolok ezzel? Rengeteg olyan nagyszerű színházi fotót látok, ami a pillanat után készült. Ami teljesen érthető, hiszen a fotóshoz elér a pillanat csodája, kattint, de pont későn. Ahhoz, hogy valóban el tudj csípni egy pillanatot, iszonyatosan kell figyelni. Slezák Zsuzsiban ott van ez a figyelem. Mind az előadás fotóiban, mind a portréiban.
Engem pedig Viktor Balázsnak hívnak, 2014-ben végeztem az SZFE-n, prózai színművész szakon. Alapító tag voltam a K2-ben. 2017-ben eljöttem és azóta próbálok a saját lábamon állni. Rendezek, illetve alapítottam egy egyesületet, aminek Tér 12 Kulturális Egyesület a neve. Ez nem egy társulat, ez egy közösség, ami paradigmaváltó szemlélettel próbálja gyógyítani két részre szakad szakmánkat. Az én 10 éves függetlenszínházi tapasztalataim alapján, igyekszünk mentőövet nyújtani fuldokló kollégáinknak. Igazából ez az én hívásom. Segíteni embereken. Visszaadni nekik az erejüket, a hitüket. Nem Istenben, saját magukban. Én a reinkarnációban hiszek, hiszem, hogy minden okkal történik és mindennek következményei vannak, lesznek és voltak. Ezzel nem kell egyetérteni senkinek, az viszont meggyőződésem, hogy segíteni születtünk ide. Igyekszem ezt csinálni.
A kiállítás ingyenesen megtekinthető november 26-ig nyitvatartási időben.
A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

https://www.facebook.com/events/700800074932605/

Details

Start:
November 4
End:
November 26
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/700800074932605/

Organizer

Csányi5
Email
noreply@facebookmail.com

Venue

Csányi5
Csányi utca 5.
Budapest, - 1077 Magyarország
+ Google Map