Loading Events

« All Events

Széman Richárd fotókiállítása

March 22 - May 5

Kis magyar Sárkányológia – Széman Richárd fotográfus kiállításának megnyitója.

Fényképválogatás a nyírbátori Szárnyas Sárkány Nemzetközi Utcaszínházi Fesztiválon készült felvételekből.

A kiállítást megnyitja: Kémeri Attila szerkesztő

“Nyírbátorban, minden esztendő július havának első hétvégéjén megjelennek a sárkányok, tüzet, vizet, földet, levegőt rengetve. A sárkány nem ismer határokat. Lengyelhon, Oroszföld, Csehország, az Ecsedi-láp sárkányai egy nyelvet beszélnek: a tűz, a víz, a föld és a levegő titkainak nyelvét. A sárkány engedi a csepűrágókat, komédiásokat játszani: zenészek fújnak, énekmondók pengetnek, dönög a dob, sikít a tárogató. Fából faragott bábok kelnek életre. A kötéltáncos kislány létrája az eget ostromolja. Ez a pár nap az ünnepé.” (Széman Richárd)
(A kiállítás a Nyírbátorért Alapítvány és Nyírbátor Város Önkormányzata támogatásával valósult meg.)
A kiállítás megtekinthető: 2024. március 22. és május 5. között a Bajor Gizi Színészmúzeumban szerdától vasárnapig 10 és 18 óra között.

15.30: Könyvbemutató
Utcaszínház Nyírbátorban 1993-2015. Magyar sárkányológia
A legendás nyírbátori Szárnyas Sárkány Nemzetközi Utcaszínházi Fesztivál több mint két évtizede alatt sokszáz, magas színvonalú utca-, báb-, táncszínházi és kísérleti előadást, koncertet láthattak, hallhattak az érdeklődők. A kötet tanulmányainak, visszaemlékezéseinek és fotóválogatásának köszönhetően az olvasó megismerkedhet e varázslatos atmoszférájú fesztivállal.
Vendégek:
Dió Zoltán ORT-IKI Bábszínház alapítója, Gédra Katalin fesztiválszervező, Fehérváry Lilla énekes, zeneszerző, Kémeri Attila szerkesztő, Kozma András dramaturg, Rumi László bábrendező, Szász Zsolt bábrendező, fesztiválalapító művészeti vezető, Tömöry Márta bábos referens, fesztiválalapító szervező

A belépés ingyenes.
Regisztráció szükséges! (simandikata@gmail.com)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

https://www.facebook.com/events/944949740533908/

Details

Start:
March 22
End:
May 5
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/944949740533908/

Organizer

Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet
Email
noreply@facebookmail.com