Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ön itt áll // a RANDOM kortárs fotóművészeti csoport kiállítása – megnyitó

April 5 @ 17:00 - 20:00 CEST

A RANDOM / kortárs fotóművészeti alkotócsoport szeretettel várja az érdeklődőket az Ön itt áll című kiállításának megnyitójára.

A kiállítás a Budapest FotóFesztivál hivatalos programjának része.

Kiállítók:

Boncsér Orsolya, Diósi Máté, Fedor Ilka, Horváth Katalin Fanni, Kolozsi Bea, Mészáros László, Mucsy Szilvia, Olajos Ilka, Pataki Vukov Ágnes, Schór Ádám, Sióréti Gábor, Somogyvári Kata, Szami, Telkes Tímea, Varga Balázs, Vincze-Bába Gabriella

Az Ön itt áll című kiállítás generációs és egyéni problémákat vizsgál, melyek kiemelten fontos és aktuális témák. Jelen társadalmunk, a 21. századi létközösségek széttagoltsága gyakran a generációk közötti kommunikáció hiányának, illetve megoldatlan, feldolgozatlan problémáinak köszönhető. Nem véletlen, hogy olyan erős forradalma van jelenleg a tradíciók újraélesztésének, az egyén saját kihívásokkal teli útkeresésének, a generációs traumák feldolgozásának, az életpályamodell teljes átalakulásának. A 21.századi útkeresés a modern ember talajvesztése, az egyén szerepének újrafogalmazása a társadalmi hasznosság tükrében. Hol található meg a tradíció, a gyökerek fontossága, hova menekül a modern ember a mindennapi élet kihívásai elöl. A kiállítás olyan aktuális topikokat vizsgál, melyek mindannyiunkra hatással vannak. Vizsgálódás eszközei pedig a fotográfia különböző stílusaiban rejlik, a dokumentarizmustól, a stagephotography és személyes narratíván át a video munkákig.

A kiállítás április 26-ig látható.

Borítókép: Horváth Katalin Fanni: A szabadság illúziója, 2023

https://www.facebook.com/events/393790279932733/