Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

“Maradunk mindig mozgásban” – Sam Angeli fotókiállítás megnyitó

February 24 @ 18:00 - 21:00 CET

Sam Angeli fotókiállításával zárul a Művészetek Háza Veszprém 2023-as tangóra és flamencora koncentráló táncos eseménysorozata. Képein a veszprémi milongák és táncestek elevenednek fel újra.

Sam több mint 20 évig aktívan táncolt. Break táncosként bejárta Európát, hosszú éveken át cirkuszi- és színházi produkciókban, televíziós műsorokban lépett fel, de csapatával rendszeresen indult versenyeken is.

Gyerekkora óta érdeklődött a fotózás iránt, ami utazásai alatt vált aktív tekékenységgé számára.

A táncnak jelentős közösségépítő szerepe van. Összehozza az embereket, erősíti az összetartozás és egység érzését, valamint a közösségen belüli társadalmi kötelékeket. A közösségépítéssel a generációköziség növelése is fontos szempont, hiszen a közösségi eseményeken lehetősége nyílik generációk találkozásának, jelen esetben a táncon, mint közös érdeklődésen keresztül.

A VEB 2023 EKF támogatásával megvalósult eseménysorozat fókuszban az argentin tangó és a flamenco állt. A tangó tematikájú események a veszprémi tangó közösséggel együttműködésben kerültek megrendezésre.

A résztvevők világszínvonalú tangó tanároktól – Maria Ines Bogado, Juan Amaya, Valentina Garnier – és nemzetközileg elismert flamenco táncművészektől – Lippai Andrea, Pirók Zsófia – tanulhattak és ismerhették meg több aspektusból a projektben szereplő táncok lényegét. Mindezt nem csak előadó-néző viszonyában, hanem az oktatókkal, táncosokkal való személyes kapcsolat kialakításán keresztül.

A kiállítás és a projekt a VEB2023 EKF támogatásával valósult meg.

https://www.facebook.com/events/913786683791479/

Details

Date:
February 24
Time:
18:00 - 21:00 CET
Event Categories:
,
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/913786683791479/

Organizer

Művészetek Háza Veszprém
Email
noreply@facebookmail.com