Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kurátori tárlatvezetés Sárvári Zitával és a kiállító művészekkel

August 2 @ 18:00 - 19:00 CEST

Kurátori tárlatvezetés Sárvári Zitával és a kiállító művészekkel

2023. augusztus 2., szerda, 18.00

A Mint Te és Én című kiállítás a kortárs magyar fotóművészet témáit, technikai kísérleteit, műfaji sajátosságait, valamint a médium különböző határátlépéseit mutatja be 31 fiatal fotográfus 70 korszakalkotó művén keresztül. A Mai Manó Házban megrendezett tárlat a fotográfia eszközével megjelenített egyéni hangok bemutatására törekszik egy nemzedék személyes, korszakos megélésein keresztül. A kiállítás azt vizsgálja, hogy van e koherencia az 1980 utáni korszak sajátos politikai légkörében született, a digitális bumm pillanatát testközelből megtapasztaló, annak termékeit készségszinten használó egyének megéléseiben? Beszivároghatnak-e tudat alatt ezek a megélések a fotográfusok munkáiba?

Sárvári Zita több mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkező művészeti tanácsadó és kurátor. Kommunikáció- és médiatudományt és Művészetelméletet tanult a Pécsi Tudományegyetemen, valamint Kultúratudományt és Európai Etnográfiát a berlini Humboldt Egyetemen. 2010-ben és 2012-ben Deák Dénes-ösztöndíjat kapott. A kritikusoknak és művészettörténészeknek szóló Kállai Ernő-ösztöndíjat 2016-ban kapta meg. 2018 óta a Fajó Alapítvány művészeti tanácsadója. 2020 óta saját projektgalériáját, a Heart & Cherry Limited Editions-t vezeti.

A Mai Manó Házban 2021-ben Tombor Zoltán: Fényterápia című kiállításának kurátora volt.

A tárlatvezetésen résztvevő művészek

Álovits Bálint

Ember Sári

Kis-Kéry Anna

Neogrády-Kiss Barnabás

Puklus Péter

A korlátozott férőhely miatt az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a programra az adam.jeneses@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – augusztus 2.

A résztvevők száma maximum harminc fő.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

www.maimano.hu

https://www.facebook.com/events/943251190084276/

Organizer

Mai Manó Ház
Email
noreply@facebookmail.com

Venue

Mai Manó Ház
Nagymező u. 20
Budapest, nincs 1065 Magyarország
+ Google Map