Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kocsány Kornél: Csodavilág – megnyitó

January 13 @ 18:00 - 21:00 CET

HUN

KOCSÁNY Kornél: Csodavilág

“Az utazás és a fotózás – közeli és távoli tájakon – lételememmé vált. A Csodavilág kiállítás ennek a kalandnak egy aktuális képi összefoglalója.

A cím meglehetősen romantikusnak hathat a világban zajló, az életünket megannyi szorongással terhelő folyamatok fényében, mégis találónak érzem. A sok-sok probléma mellett ugyanis fontos emlékeznünk arra, hogy a létezés továbbra is egy megmagyarázhatatlan csoda. A fejlett tudományos eszközök birtokában hajlamosak vagyunk abba az illúzióba ringatni magunkat, hogy értjük a világ működését, valójában azonban senki nem tudja, miért van élet, mi az értelme, és hol van az ember szerepe benne. Mégis van, történik minden egyes pillanatban, és mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ennek a varázslatos színjátéknak – egy emberöltő erejéig legalábbis – szemtanúi lehetünk.

Régóta célom, hogy a rendelkezésre álló időmben a lehető legjobb szemtanú legyek, és remélem, hogy a kiállítás képei közvetve, vagy közvetlenül másokat is erre sarkallnak.

Rólam:

A fotózásra a Corvinus Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakának elvégzése után hosszas kerülő úton, sok-sok önkereséssel teli utazás eredményeként találtam rá, és teljesen felforgatta az életemet. Szenvedélyemmé vált, hiszen a segítségével nem csak a világot, saját magamat is sokkal jobban megismertem. Az alkalmazott munkáimat kiegészítve ma már fotótúrákat vezetek, tanítok, gondozom a fotóművészetet népszerűsítő nemzetközi oldalamat, a wonderzofphotography-t, és vezetem a fotósok életét és gondolatait bemutató beszélgetéssorozatot, a wopcast-et. ”

Megnyitó: 2023.01.13. este 6 óra

Megtekinthető: 2023.01.14.-02.03.

www.kornelkocsany.com

www.instagram.com/kornelkocsany

www.facebook.com/wopcastforlife

www.facebook.com/wonderzofphotography

www.instagram.com/wopcast_hun

www.instagram.com/wonderzofphotography

—————————————————————————

ENG

Kornél KOCSÁNY: Wonderworld

“Traveling and taking pictures is an integral part of who I am. The Wonderworld exhibition provides a visual summary of this journey.

The title might seem a bit romantic given the current state of the world, where serious issues provide plenty of reasons to be anxious, but I still find it fitting. It is important to remind ourselves that despite all its problems, existence itself is still an inexplicable miracle. With all the science and technology now at our disposal we are susceptible to fall under the illusion that we understand our world. But in reality, nobody knows why life exists, what the point of it is and what our role as humans is in it all. But it does exist, it is happening every moment, and we are extremely lucky to be able to witness life unfolding before our eyes. I decided long ago that I’ll be witnessing this wonder consciously and thoroughly, and I hope that my exhibition motivates others to follow my example.

About me:

I discovered photography almost accidentally, years after completing my MA in international relations, and it completely changed the course of my life. Through journeys of self-exploration to places near and far, I developed a passion for it, because it helped me better understand the world around and within me. Since then, I have built up a career in photography, I’m also a photography tour guide, a teacher, I am the curator of wonderzofphotography and the host of wopcast, a series of interviews about the lives and thoughts of photographers.”

Opening: 13/01/2023, 6 pm

On view: 14/01/2023 – 03/02

www.kornelkocsany.com

www.instagram.com/kornelkocsany

www.facebook.com/wopcastforlife

www.facebook.com/wonderzofphotography

www.instagram.com/wopcast_hun

www.instagram.com/wonderzofphotography

https://www.facebook.com/events/684429347098114/

Details

Date:
January 13
Time:
18:00 - 21:00 CET
Event Categories:
,
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/684429347098114/

Organizer

KELET KULT – Irodalmi & Science Café
Email
noreply@facebookmail.com

Venue

Kelet Kávézó és Galéria
Bartók Béla út 29.
Budapest, 1114 Magyarország
+ Google Map
Phone
06 20 456 5507
View Venue Website