Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Khetane – fotókiállítás a Nemzetközi Roma Nap alkalmából

April 4 - April 18

Az UCCU Alapítvány, a Romaversitas, a Független Színház Magyarország és a Romani Design nevében szeretettel meghívunk a Nemzetközi Roma Nap alkalmából készült, roma szervezeteket ünneplő fotósorozatunk bemutatójára.

A négy fővárosi kezdeményezés közös vizuális kampányában Pályi Zsófia fotóművész készített izgalmas portrékat a résztvevő civil szervezetek aktivistáiról, önkénteseiről, diákjairól és munkatársairól a Romani Design cigány-magyar divatmárka ikonikus öltözékeiben, szimbolikus, a szervezetekhez kötődő budapesti helyszíneken. Ezekkel a fényképekkel szeretnénk tisztelegni azon roma civilek és művészek munkája előtt, akik rengeteget tettek és tesznek a kortárs roma kultúra láthatóságáért, a közösség találkozási pontjainak megteremtéséért és a fiatal generáció lehetőségeinek javításáért.

Ismerj meg minket, a fővárosban is aktív roma szervezeteket! A kiállításmegnyitó programjáról hamarosan több információt is megosztunk. Az esemény regisztrációköteles, kérünk itt jelezd részvételed:

https://forms.gle/SEtjT7Jd4YCfsF737

A tárlat április 4-20. között 8.00-19.00 közt látható, kivéve hétvégi és ünnepnapokat.

Köszönjük a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. és a Fővárosi Önkormányzat partnerségét.

A fotósorozat a Romaversitas 2023 áprilisi Roma Történelmi Hónap kampányának része, mely során a Romaversitas diákjai a rendszerváltás után tevékeny roma aktivisták történeteit mesélik el a szervezet közösségi média felületein. Inspirációnk a Black History Month. A “khetane” romani szó jelentése: “együtt”.

https://www.facebook.com/events/910351473519999/

Details

Start:
April 4
End:
April 18
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/910351473519999/

Organizer

Romaversitas Alapítvány
Email:
noreply@facebookmail.com