Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kereszty Anna kurátori tárlatvezetése a Mások bőrében-Elsa és Johanna Számos élete című kiállításon

February 13 @ 18:00 - 19:00 CET

Kereszty Anna kurátori tárlatvezetése a Mások bőrében – Elsa és Johanna Számos élete című kiállításon

2024. február 13., kedd, 18.00

Két ismétlődő arc, számtalan karakter és történet. Valóság, fikció, szépség, szomorúság, identitás, vágyakozás, emlékezet és magány.

Ezek jellemzik a két francia fotográfus, Elsa Parra és Johanna Benaïnous munkásságát, akik 2014 óta dolgoznak együtt. Az alkotópáros védjegye, hogy történeteikben kitalált és valós elemek keverednek, ezek elbeszéléséhez – különböző karakterek bőrébe bújva – saját magukat állítják színpadra, egyszerre betöltve a modell, a stylist, a díszlettervező és a fotográfus szerepét. Érzékeny és aprólékos munkáik földrajzi, társadalmi és kulturális miliőket barangolnak be, amelyeket a fotó eszközével értelmeznek.

A tárlatvezetés betekintést nyújt a kulisszák mögé, feltárva Elsa és Johanna alkotói módszerét. Szó lesz a művész duó kiállításon bemutatott egyes projektjeinek hátteréről, inspirációról, a fiatalságot érintő kollektív kérdésekről, a vintage milliő reneszánszáról, illetve a kiállítás fő aspektusáról, az identitásról és a női szerepekről múltban és napjainkban.

Kereszty Anna fotográfus és kurátor, a Moholy Nagy Művészeti Egyetem design- és művészetelmélet illetve design- és művészetmenedzsment mesterszakán végzett. Jelenleg Párizsban él, ahol az École nationale supérieure des Arts Décoratifs fotó, videó szakos hallgatója. Az elmúlt években több nemzetközi fotókönyv köré szervezett kiállítást a PaperLab Galériában, női alkotókkal a fókuszban úgy mint, Deanna Dikeman: Leaving and Waving, Martin Wanda: AZ ÁRTATLANSÁG ÉS TAPASZTALÁS DALAI, Yelena Yemchuk: УYY

Regisztrálni a programra az adam.jeneses@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – február 13.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

https://www.maimano.hu/programok/kiallitas-masok-boreben–elsa-es-johanna-szamos-elete

https://www.facebook.com/events/1337067873666728/

Details

Date:
February 13
Time:
18:00 - 19:00 CET
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/1337067873666728/

Organizer

Mai Manó Ház
Email
noreply@facebookmail.com

Venue

Mai Manó Ház
Nagymező u. 20
Budapest, nincs 1065 Magyarország
+ Google Map