Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

KÉPzetTÁRSítás Fotókiállítás

May 10 - June 9

KÉPzetTÁRSítás Fotókiállítás a Madách Színház Tolnay Szalonjában

Alkotók:
Kőhalmi Kálmán,
Nerpel Nikoletta,
Pópa Kornél,
dr. Vizúr János

Megnyitó időpontja: 2024. 05. 10. 17 óra
Helyszín: Madách Színház Tolnay Szalon, Budapest, Erzsébet krt. 29-33, 1073

A kiállítást megnyitja:
Széll Virág (a Tolnay Szalon kiállításszervezője)
Nerpel Nikoletta (fotóművész)
A kiállító művészek tárlatvezetést tartanak a megnyitó alkalmából.

Közreműködik Marinkovits Miléna Eliza táncművész.

A “KÉPzetTÁRSítás” cím magában rejti az alkotók koncepcióját: a képek nem csupán embereket, tárgyakat, virágokat örökítenek meg, hanem egyúttal a művészek saját képzetvilágát is bemutatják. A kiállítás során felfedezhetjük, hogyan reflektál a fotográfia az alkotók gondolataira, érzéseire és élményeire, miközben egyedi stílusuk és technikájuk segítségével kifejezik önmagukat.
Minden egyes kép, amelyet megörökítünk, valójában egy kis szeletet jelent saját belső világunkból, egy részletet azokból az álmokból és gondolatokból, amelyek minket formálnak. Ezáltal a tárlat nem csupán képek gyűjteménye, hanem egyfajta utazás is, amely során megismerhetjük a művészek által megtestesített egyéni világokat és élményeket.
A kamera lencséjén át nézve a valóság gyakran átalakul és átváltozik, létrehozva olyan képeket, amelyek megtévesztőek lehetnek, vagy éppen egy másik dimenzióba kalauzolhatnak minket. Ez az illúzió és káprázat képes arra, hogy elénk tárjon olyan lehetőségeket és perspektívákat, amelyeket másképp soha nem látnánk meg.
Örömmel invitálunk mindenkit arra, hogy fedezze fel velünk együtt ezt a varázslatos utazást a képzelet és valóság határán.

A kiállító fotóművészek rövid bemutatkozása:

Kőhalmi Kálmán
Már kissrác korában rabul ejtette a fotográfia, az akkor még főleg kézzel fogható papírképek világa. Iskolai, családi fotók és persze a kísérletezések. Felnőttként, a 2000-es években a lovak hozták meg számára az igazi elköteleződést, versenyek, bemutatók, ló és lovas páros képek voltak, amik igazán lekötötték az érdeklődését. A polgári szakmája mellett – kereskedelmi közgazdász – szerencsére tudott időt szakítani és a 2010-es évektől rendszeresen publikált lovas szaklapokban, részt vett képeivel könyvkiadásban. Nem csupán kordokumentáció volt ez, hanem igyekezett igényes, esztétikus lovas képeket készíteni. Ekkorra már többnek érezte a fotográfiát puszta hobbinál, és beiratkozott egy fotográfus iskolába. 2020-ban végzett Művészeti és Médiafotográfusként. Igazán azóta tágult csak ki az univerzum számára, folyamatosan képzi magát, hazai és nemzetközi pályázatokon szerepel sikeresen. 2022 óta FIAP, GPU és PSA patronált versenyeken számos arany, ezüst, bronz és egyéb díjat/elismerést szerzett.

Nerpel Nikoletta (portréfotós, digitális művész, AFIAP)
Minden fotózást egy kreatív utazásnak tart, ahol ötleteket és víziókat valósíthat meg, legyen az saját vagy ügyfeleié. Vállalkozóként üzleti portré, kreatív portré, cosplay és fantasy fotózással foglalkozik. Képein visszatérő téma az időutazás, mitológiai és hős karakterek szerepeltetése, sokszor mesebeli, filmszerű hangulatot kölcsönözve nekik. Gyakran merít inspirációt reneszánsz vagy barokk festők műveiből is, ilyenkor a végeredmény korabeli festmények jegyeit hordozza.
Fotóival 2021-ben kezdett versenyezni hazai és nemzetközi szakmai versenyeken, azóta több mint 80 díjat és elismerést kapott. Eddigi legnagyobb sikerének a 2023-as WPE Awards világkupán elért eredményét tartja, ahol egy kategória győzelmet, két második és egy harmadik helyezést is elért és 12.000 versenyzőből a 12. lett a világranglistán.
2023-ban megkapta a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség Művésze (AFIAP) címet.

Pópa Kornél
Érdeklődése a fotózás iránt már gyermekkorában kezdődött, amikor az első Smena fényképezőgépet kapta a szüleitől. Körülbelül 6 évvel ezelőtt váltott egy komolyabb fényképezőgépre és elkezdte felfedezni és elsajátítani autodidakta módon a konceptuális portré és a Fine Art fotóművészetét. Munkáiban az utómunka során imádja a határokat feszegetni, különböző technikákkal kísérletezve, beleértve néha a mesterséges intelligenciát is.
Szakmai szempontból az elmúlt három évben számos rangos nemzetközi versenyen mérette meg magát, mint például a FIAP, PSA, GPU, WPE és mások. Ezekben a versenyekben több elismerést és számos díjat kapott, arany, ezüst és bronzérmeket, valamint néhány dicséretet.

dr. Vizúr János (fotóművész és pszichiáter)
A pszichiáteri munka, a lélek titkaiban való kutakodás segítette abban, hogy művészi alkotásaiban eljusson a dokumentarista természetfotótól egy sajátságos, elmélyült látásmódig. Az utóbbi évtizedekben készült képei többnyire túlmutatnak a valóságon, természeti elemek felhasználásával inkább éteri, transzcendentális, spirituális jelleget öltenek, emberi érzéseket, benső mozzanatokat közvetítenek, anélkül, hogy az ember megjelenne a képeken.
Tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének, a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt), a Magyar Alkotóművészek Országos Szövetsége (MAOE) Fotós Tagozatának, és a Nimród (Magyar Természetfotósok Társasága) Fotóklubnak. 2006 óta tagja az IKON Csoportnak, valamint a Szentendre Fotóklubnak. Fotós pályázatok sokszoros díjazottja, többször kérték fel fotópályázatok zsűrizésére. Publikációinak száma sok száz, (folyóiratok, naptárak, könyvek, fotóalbumok), önálló ill. szerzőtárssal készült könyvei: A Természet költészete; Lélekképek; 150 év, 150 útravaló; Álmodó Vizek.

https://www.facebook.com/events/721387830070915/

Organizer

Nerpel Nikoletta fotográfus
Email
noreply@facebookmail.com

Venue

Madách Színház
Erzsébet krt. 29-33.
Budapest, - 1073 Magyarország
+ Google Map
Phone
(06 1) 478 2000
View Venue Website