Loading Events

« All Events

I. Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi | Kállai Márton fotókiállítása

May 5 - November 4

Május 4-én 13 órakor újabb kiállítás nyílik a Follyban: ÉVGYŰRŰKBEN ŐRZÖTT TÖRTÉNETEK – MAGYARORSZÁG FÁINAK TITKOS MESÉI – klasszikus és rendhagyó fotók a minket körülvevő természetről, Magyarország fáiról. A kiállítást Pósfai György Széchenyi-díjas biológus, a Magyarország legnagyobb fái – Dendrománia című könyv szerzője, a Dendrománia (famánia) internetes adatbázis alapítója nyitja meg.

A három éve készülő fotósorozat hazánk nevezetes fáit mutatja be. A fotósorozat szerzője Kállai Márton, André Kertész-nagydíjas fotóriporter, közreműködő Kovalik Máté, ötletgazda, szerkesztő. Mindkét alkotó természetszerető lelkes turista, tanulmányaik, munkájuk, hobbijuk számtalanszor kötődik, vagy találkozik érintőlegesen természeti környezetünkkel, annak megőrzésével foglalkozó témákkal, aktivitásokkal.

Az alkotók leginkább azokat a fákat keresték, amik valamiben rekorderek, amelyek elhelyezkedése vagy története kuriózum, és persze azokat is, amik mellett nem lehet elmenni szó nélkül. A fa életére való rácsodálkozás volt a cél, tisztelet a hosszú élet előtt, melyet egy helyben kell eltölteni.

A sorozatban a legnagyobb példányok, kultúrtörténeti vonatkozással bíró fák, a helyi közösségek, Az Év fája versenyre nevezett fáinak érdekesebb példányai, szakrális okokból jelentős képes-fák, a környezetváltozás vagy az emberi tevékenység lenyomatait hordozó egyedek szerepelnek.

A fotósorozat mintegy száz fát tartalmaz teljes egészében, hazánk szinte minden tájegységében, megyéjében készült fotó. Van fa, amelyet eltérő évszakokban, sőt olyan is, amelyet havonta láttak és örökítettek meg az alkotók.

A Follyban május első hétvégéjén nyíló kiállítás egy válogatást nyújt, a gyűjtőmunka és felvételek egy szeletét mutatja be.

Az “Évgyűrűkben őrzött történetek – Magyarország fáinak titkos meséi” kiállítás november elejéig látható a kiállítótérben, az étteremben és a kertben 2 helyszínen.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

https://www.facebook.com/events/934376711499670/

Details

Start:
May 5
End:
November 4
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/934376711499670/

Organizer

Folly Arborétum és Borászat
Email
noreply@facebookmail.com