Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

‘hogy lesz ebből mese?’ HALÁSZ, PITI, TREMBECZKI, VADÁSZI

2023, December 15 - 2024, January 15

Sok szeretettel meghívunk a MyMuseum Galéria idei utolsó kiállítás megnyitójára a Három Holló középső szintjén található kiállítóterünkben.

Cím: ‘hogy lesz ebből mese?’
Kiállító művészek: HALÁSZ Dániel, PITI Marcell, TREMBECZKI Péter, VADÁSZI Zoltán
Időpont: 2023. december 15, 19 óra

HUN

A kiállítás az apa szemszögéből vizsgálja a szülővé válást, a családalapítást. A négy kiállító művész különböző perspektívából figyeli ezt az átalakulási folyamatot, fotósorozataik fókuszában a gyermek születésére várakozás, az új otthon megteremtése, maga a születés és a megszületett gyermek megfigyelése állnak. Mindegyik fotográfiában közös, hogy az a szülővé válás élményének egy egyszerrre aktív és passzív megélését követhetjük nyomon az apa szemlélődésén és egyszerre a vizsgált folyamat aktív résztvevői tapasztalatán keresztül. Ez a folyamat egy átalakulás és létrejövés, öröm és fájdalom, minden esetben egy új élet, egy új korszak kezdete. Az új előtt álló ember bizonytalansága és egyszerre erős akarása jelenik meg a műveken.
Halász munkáin a várakozás és otthonkeresés jelennek meg központi kérdésekként, ahogy Piti fotóin is a felkészülés és az otthon teremtés a fő téma. Vadászi a szülés aktusát dokumentálta fotóin, míg Trembeczki a gyermeket, a gyermekhez kapcsolódó viszonyt vizsgálja. A kiállított művek az apa szemszögéből figyelik a nőt is, a test átalakulását és a párkapcsolat újradefiniálását.
Az apává válás összetett, sokszor ellentmondásokkal teli dinamikáját ismerhetjük meg, a fiú, a férfi és az apa szerepek ütközéseit élhetjük át a műveket vizsgálva: egy apa építsen? Egy apa legyen érzékeny? Egy apa biztosítsa az otthont és a biztonságot? Egy apa legyen bohó szerelmes? Egy apa lehet bizonytalan?

https://www.facebook.com/events/668689022064847/

Details

Start:
2023, December 15
End:
January 15
Event Category:
Event Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/668689022064847/

Organizer

MyMuseum Gallery
Email
noreply@facebookmail.com