Loading Events

« All Events

FOTÓKIÁLLÍTÁS – UKRAJNA 2022 – Oroszország háborúja Ukrajna ellen magyar objektíven keresztül

július 16 - augusztus 16

📆💰 A kiállítás ingyenesen megtekinthető augusztus 15-éig, a ház nyitvatartási idejében.

„Oroszország háborúja Ukrajna ellen – Magyar objektíven keresztül” fotókiállítás
2022. február 24-én, nyolc év hibridháború után, Oroszország nyíltan megtámadta Ukrajnát. Megtörtént az, amiről azt mondtuk: soha többé. Egyik napról a másikra ukránok milliói számára új valóság jött el, tele fájdalommal, szenvedéssel, erőszakkal, veszteséggel. Ez a szörnyű háború egy szomszédos országban, Európa közepén zajlik.
Látni, tudni, megérteni, hogy mi történik, rendkívül fontos, egy fotó pedig olykor többet mond a szavaknál. Főleg, ha ezek nem a múltról készültek, hanem a jelenről, s ettől még elviselhetetlenebbek, áthatóbbak. Arra irányítják ugyanis gondolatainkat, hogy mi magunk is lehetnénk éppen ott, éppen akkor. A tönkrement otthonok, terek, épületek a mieink is lehetnének.
A kiállításon bemutatott fényképek olyan magyar újságírók és fotóriporterek dokumentumfotói, akik életüket kockáztatva Ukrajnába utaztak, hogy saját szemükkel meglássák és megmutassák honfitársaiknak az orosz támadás pusztító következményeit. A három szerző Földes András, a Telex újságírója, Huszti István, a Telex fotóriportere és Vörös Szabolcs, a Válasz Online fotóriportere. Egymástól függetlenül jártak Ukrajnában, de ugyanazt a rombolást és szenvedést látták. Fényképeik bizonyítják, hogy az igazság egyetemes, és ezt nem lehet eltitkolni.
Kiállításunk felhívás a megértésre és együttérzésre, támogatás és segítség kérése. Bemutatása annak, ami nem történhetett volna meg a modern világban – amit kategorikusan el kell ítélni és azonnal leállítani.

https://www.facebook.com/events/756246755561191/

Details

Start:
július 16
End:
augusztus 16
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/756246755561191/

Organizer

Egri Kulturális és Művészeti Központ
Email:
noreply@facebookmail.com

Venue

Bartakovics Béla Művelődési Ház
Knézich Károly u. 8.
Eger, - 3300 Magyarország
+ Google Map