szombat, október 23, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Fotóikonok – Archívumból történelem | Howard Greenberg Gallery, New York

június 17 @ 10:00 - június 19 @ 18:00 CEST

A Budapest Fotófesztivál és a Műcsarnok különleges válogatást mutat be a New York-i Howard Greenberg Gallery gyűjteményéből.
Az ötödik éve megrendezett Budapest FotóFesztivál nyitókiállításán 41 fotográfus 71 felvételén a fotográfia 20. századi történetének részletgazdag képe rajzolódik ki. A kiállítás kurátorát, a diChroma Photography igazgatóját, Anne Morint a fotótörténeti archívumok iránt érdeklődése vezette a New York-i galeristához. A világhírű galéria archívumából készült személyes válogatásában a 20. századi fotográfia legjelentősebb alkotóinak kitűnő képeit láthatja a budapesti közönség, ismerős és ritkán látható felvételeket egyaránt. Az ikonikus nevek között, mint Berenice Abbott, Araki, John Heartfield, William Eggleston, Walker Evans, Allen Ginsberg, Helmut Newton vagy Man Ray, számunkra kitüntetett helyet foglalnak el a világhírű magyar származású fotográfusok, köztük André Kertész, Robert Capa és Martin Munkácsi.
Önálló kiállításlátogatás
A programokon való részvételhez jegyvásárlás és előzetes online regisztráció szükséges!
Itt az ötödik Műtárgyak Éjszakája!
A műtárgy. com a hazai műkereskedelem vezető műtárgykereső-, hirdető- és hírportálja, a Műtárgybefektetési Konferencia, valamint a Magyar művészek aukciós piaca kiadója, 2021-ben ötödik alkalommal rendezi meg nagyszabású közönségprogramját.
A június 17-19. között megrendezésre kerülő háromnapos rendezvény Budapest 50 helyszínén, több mint 100 programmal várja a műtárgyak izgalmas világa iránt érdeklődő közönséget.
A háromnapos fesztiválon az érdeklődők betekintést nyernek a múzeumok, műtermek, galériák és aukciósházak színfalai mögé. A workshopokon többek között a Herendi porcelánformázás és festés praktikáit, a betonszobrászatot, a sokszorosított grafikai eljárásokat magunk is kipróbálhatjuk. A szakmai előadásokon számtalan izgalmas műkereskedelmi témáról hallhatunk a szakma kiválóságaitól. Feltárulkoznak a raktárak, restaurátor és műtárgykészítő műhelyek. Ellátogatunk kortárs művészek műtermeibe, ahol lehetőségünk nyílik betekinteni a művészi alkotófolyamatokba. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem maradnak el az izgalmas tematikus séták és a filmvetítés sem, a gyerekeket, családokat is kreatív foglalkozásokkal várjuk. Számtalan új izgalmas helyszín és program várja a műtárgyak szerelmeseit az idei fesztiválon, a látogatók 12 féle programtípus közül szemezgethetnek.
A programokon való részvételhez jegyvásárlás és előzetes online regisztráció szükséges!
Szervező: A mutargy.com a hazai műkereskedelem vezető műtárgykereső-, hirdető – és hírportálja.
Mikor: június 17-19.
Programok: https://www.mutargyakejszakaja.hu/
Jegyvásárlás:
https://www.mutargyakejszakaja.hu/jegyvásárlás , (Limitált elővét: március 30-tól), regisztráció: április 20-tól
Weboldal: https://www.mutargyakejszakaja.hu/
IV. Műtárgyak Éjszakája 2020.:

The Artfluencer díjnyertes kampány:

Főtámogató: MKB Private Banking
Sajtókapcsolat: Csinos Gabriella: +3630-5117549, info@mutargy.com
Ne maradjatok le! Az eseményt folyamatosan frissítjük a programokkal.
https://www.facebook.com/events/3418174871615306/

Részletek

Kezdés:
június 17 @ 10:00 CEST
Vége:
június 19 @ 18:00 CEST
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , , , ,
https://www.facebook.com/events/3418174871615306/

Szervező

Műtárgy.com
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Műcsarnok