Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fényben, Árnyékban – Kaiser Ottó fotográfus kiállítása // MEGNYITÓ

September 27 - November 22

FÉNYBEN, ÁRNYÉKBAN – Válogatás 5 évtized portréiból – Kaiser Ottó fotográfus kiállítása

Kaiser Ottó nemzetközi hírű fotóművész. A város-, táj-, étel- és portréfotózás egyaránt közel áll a szívéhez. Folyamatosan örökíti meg a magyarországi és a határon túli magyar kulturális élet eseményeit és résztvevőit. 2019 óta a Magyarország 365 fotópályázat mentora, zsűrielnöke. 2021-től a világ legnagyobb kulturális képügynökségének, a Bridgeman Images-nek exkluzív szerződéssel dolgozó fotográfusa. Pályáját fotóillusztrátorként kezdte, majd számos Magyarországon megjelenő hetilapnak és magazinnak volt a munkatársa.

Fotográfusként az elmúlt 15 évben a magyar kultúra, a népművészet, valamint építészeti- és tárgyi emlékeinek megörökítésével foglalkozik. Munkája során több ezer helyszínen megfordult és közel 250, Magyarország jelenlegi határain kívül élő magyar alkotót keresett fel. E kiállításon olyan neves személyiségek portréit láthatja a közönség, akik a közelmúltban és napjainkban egyaránt meghatározzák a magyar kultúrát. A november 22-ig látogatható tárlaton mások mellett Rubik Ernő, Oroszlán Szonja, Presser Gábor, Básti Juli portréja is látható.

Kaiser Ottó munkássága olyan sokszínű, hogy egyetlen rövid összegzésben nehéz lenne teljesen igazságosan bemutatni. Munkáiban az őszinteség és az emberi lélek mélyebb rétegeinek felfedezése kiemelkedő fontosságú, az emberek igazi érzéseit és történeteit hozza előtérbe. Nemcsak a külső megjelenést rögzíti, hanem az emberek belső világát is megpróbálja megörökíteni, ami aztán valódi kapcsolatot teremt a néző és a kép között.

A kiállítást megnyitja: Gaál József festőművész
Kurátor: Nagy Nikolett Colette

A megnyitóra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött:
https://forms.gle/yB6V6K9nxL264mHi7

Időpont: szeptember 27. szerda 18:00
Helyszín: Virág Benedek Ház (1013 Budapest, Döbrentei utca 9.)

A kiállítás november 22-ig, szerdától péntekig 10-18 óráig, szombaton 10-14 óráig látogatható.

Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készülhet, melyet weboldalunkon és közösségi média felületeinken is felhasználhatunk!

https://www.facebook.com/events/1012994673077678/

Details

Start:
September 27
End:
November 22
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/1012994673077678/

Organizer

Virág Benedek Ház
Email
noreply@facebookmail.com

Venue

Virág Benedek Ház
Döbrentei utca 9.
Budapest, - 1013 Magyarország
+ Google Map