Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Fehér, szürke, fekete

2020, január 20 @ 18:00 - 2020, február 1 @ 19:00 CET

o

A “Fehér, szürke, fekete” című – két helyszínes tárlatunk a fekete-fehér fotográfia legújabb (sokadik) reneszánszát célozta meg, egy képzeletbeli időutazással – megnyitva a kapukat az instant nyersanyagokon kívül, az archaikus technikák (pl. nedves kollódium), valamint egy új fejlesztésű száraz kollódiumos eljárás, a Silver and Dry előtt.

Kiállítók: Fiala de Gábor, Bábor Béla, Gál András, Gálos László, Gombos Lajos, Ile Adrián, Kecskés Péter, Kolozsi Bea, Lengvári István, Nagy Anita, Sprenc Balázs, Szabó Maya, Telkes Tímea, Tóth EGO(n) István, Vachter János, Vajda János, Varga Gábor Ákos, Varga Tamás, Vedres Ági

Egy kiállításon láthatunk több mint száz éves technikát, a hetvenkét éves Polaroid (és Polaroid Original), valamint a mai trendi FUJIFILM instax Monochrome nyersanyagaival együtt a Bartók Béla Boulevard két ihletett és nívós kiállítóterében, a BBB ArtSpace és a Három Hét Galériában. Az instARTcsoportnak nagy megtiszteltetés, hogy e két galéria teret adott alkotásainknak.

Az instARTcsoport tizenhét éves fennállása alatt több csoportos kiállítást szervezett instant nyersanyagra (POLAROID/FUJIFILM) dolgozó kortárs alkotók közreműködésével. Ezek a kiállítások eleinte tematikai megkötés nélkül, elsősorban a technika által mutatták meg az instant fotózásban rejlő lehetőségeket, az alkotói individumon keresztül – kapcsolódva a Polaroid fotográfia létezésének kerek éfvordulóihoz (“instART2002”, “instART2007”, “EFB 2012 – POLAROID 65”, “Present perfect – P70”).

Emellett több tematikus tárlatot is szerveztünk (“…Spektroid”, “Polaritás”, “Itt és most – A Polaroid alkímiája”, “Polaroid OK”, “instARC – Rögtön(zött) portrék”), melyek sikerei további terveket indukáltak.

A “Fehér, szürke, fekete” című kiállításunk a fekete-fehér fotográfiát, mint témát célozta meg.

Tóth EGO(n) István

Szervező

Instart Csoport
E-mail:
groupinstart@gmail.com

Helyszín

Három Hét Galéria
Bartók Béla út 37.
Budapest, - 1114 Magyarország
+ Google Térkép