20.3 C
Budapest
szerda, szeptember 23, 2020
Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Fehér, szürke, fekete

január 20 @ 18:00 - február 1 @ 19:00 CET

o

A “Fehér, szürke, fekete” című – két helyszínes tárlatunk a fekete-fehér fotográfia legújabb (sokadik) reneszánszát célozta meg, egy képzeletbeli időutazással – megnyitva a kapukat az instant nyersanyagokon kívül, az archaikus technikák (pl. nedves kollódium), valamint egy új fejlesztésű száraz kollódiumos eljárás, a Silver and Dry előtt.

Kiállítók: , Bábor Béla, , , , Ile Adrián, , , , Nagy Anita, , Szabó Maya, , , , , , ,

Egy kiállításon láthatunk több mint száz éves technikát, a hetvenkét éves Polaroid (és Polaroid Original), valamint a mai trendi FUJIFILM instax Monochrome nyersanyagaival együtt a Bartók Béla Boulevard két ihletett és nívós kiállítóterében, a BBB ArtSpace és a Három Hét Galériában. Az instARTcsoportnak nagy megtiszteltetés, hogy e két galéria teret adott alkotásainknak.

Az instARTcsoport tizenhét éves fennállása alatt több csoportos kiállítást szervezett instant nyersanyagra (POLAROID/FUJIFILM) dolgozó kortárs alkotók közreműködésével. Ezek a kiállítások eleinte tematikai megkötés nélkül, elsősorban a technika által mutatták meg az instant fotózásban rejlő lehetőségeket, az alkotói individumon keresztül – kapcsolódva a Polaroid fotográfia létezésének kerek éfvordulóihoz (“instART2002”, “instART2007”, “EFB 2012 – POLAROID 65”, “Present perfect – P70”).

Emellett több tematikus tárlatot is szerveztünk (“…Spektroid”, “Polaritás”, “Itt és most – A Polaroid alkímiája”, “Polaroid OK”, “instARC – Rögtön(zött) portrék”), melyek sikerei további terveket indukáltak.

A “Fehér, szürke, fekete” című kiállításunk a fekete-fehér fotográfiát, mint témát célozta meg.

István

Helyszín

Három Hét Galéria
Bartók Béla út 37.
Budapest, - 1114 Magyarország
+ Google Térkép