kedd, augusztus 3, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Csudai Sándor: Különös Budapest

2020, október 28 @ 18:00 - 2020, november 10 @ 19:00 CET

***Please scroll down for the English version***
Csudai Sándor: Különös Budapest

Csudai Sándor: Különös Budapest


A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ tisztelettel meghívja Önt és barátait Csudai Sándor Különös Budapest című kiállításának megnyitójára 2020. október 28-án, szerdán, 18 órára.
A kiállítást megnyitja: Sebestyén László fotográfus
„Emberek nélküli Hősök tere a tavaszi napsütésben, maszkos, álarcos járókelők, bevásárlók, érettségizők és a posta előtt hosszú sorban ritkásan álldogálók. 2020 már biztosan történelmi év lesz, hiszen olyan furcsa, világméretű, közös élményt adott minden embernek, amilyenre még nem volt példa soha.
Csudai Sándor mint vérbeli riporter szisztematikusan járta az utcákat, helyszíneket a különös Budapesten. Objektív, de nem érzéketlen lenyomatot igyekezett készíteni közös tereinken a pandémia hatásairól. Egyszerre nyugtalanító, mégis elbűvölő város képe rajzolódik ki a fotóin. Ismerős, ám egészen új világ születik a szemünk előtt. Olyan, amelyet tudatos fotográfusi gesztussal feltétlenül meg kell őrizni képi lenyomatként.
Csudai fényképei biztosan eltérő érzéseket keltenek a nézőkben ma. És biztosan egészen másként látják, magyarázzák, értelmezik majd a holnap meg a holnapután nézői. Ha valamire, hát, erre (is) való a képi örökség, a fényképezés.” (Szarka Klára kurátor)
A kiállítás ingyenesen megtekinthető:
2020. október 15. – november 14.
Hétfő–szombat: 9–19 óra
Vasárnap és ünnepnapokon zárva.
Capa Központ – 8F Galéria
Kurátor: Szarka Klára
***
Hemző-díj 2020 – prezentáció

Hemző-díj 2020 – prezentáció


A Hemző Károly Alapítvány 35 év alatti magyar fotográfusoknak hirdeti meg kurátori pályázatát minden évben. A díjra jelölő rangos grémium tagjai nyilvános prezentáción mutatják be jelöltjeiket. A prezentáción a közönség és a zsűri tagjai megismerhetik a jelöltek életrajzát, eddigi munkásságát és a pályázati anyagát is.
Időpont: 2020. október 28., szerda, 15 óra
Helyszín: Capa Központ
Az eseményen való részvétel ingyenes.
A járványhelyzetre való tekintettel a kiállítótereinkben maszk viselése, kézfertőtlenítő használata és a megfelelő távolság betartása kötelező.
***
Hemző-díj 2020 – ünnepélyes díjátadó

Hemző-díj 2020 – ünnepélyes díjátadó


Az ünnepélyes díjátadón jelenti be a Hemző Károly Alapítvány kuratóriuma az idei nyertest és a finalistákat. A díj oklevél és a Kuratórium által meghatározott pénzösszeg, illetve kiállítási lehetőség a Capa Központban. A díjat hagyományosan a névadó születésnapján, június 11-én adják át, de az idei rendkívüli helyzetben Károly napon hirdetik ki a pályázat győztesét.
Időpont: 2020. november 4., szerda, 17 óra
Helyszín: Capa Központ
Az eseményen való részvétel ingyenes.
A járványhelyzetre való tekintettel a kiállítótereinkben maszk viselése, kézfertőtlenítő használata és a megfelelő távolság betartása kötelező.
//
Sándor Csudai: Budapest Moods
https://capacenter.hu/en/kiallitasok/sandor-csudai-budapest-moods/
The Robert Capa Contemporary Photography Center cordially invites you and your friends to the opening of the exhibition Lilla Szántói: Tactile Vision on Wednesday, October 28, 2020, at 6:00pm.
Opening remarks by László Sebestyén, photographer
“Desolate Heroes Square in the spring sunshine, people in masks walking around, shopping, taking their maturity exams and standing sparsely in line for the post office. 2020 will definitely go down in history as a significant year, as it has given every person an unparalleled, peculiar, global, and shared experience.
A natural photojournalist, Sándor Csudai systematically walked the streets of this strange Budapest. He strove to create an objective, yet not insensitive imprint of the effect of the pandemic in our shared spaces. His photographs delineate a city rather disquieting, yet still charming. We see a familiar, yet entirely new world evolving in front of our eyes. A world, which must be preserved via this gesture of the photographer as a visual impression by all means.
Csudai’s photographs will most likely evoke various feelings in the spectators today. And the visitors tomorrow, and the day after tomorrow, will see, interpret, understand these images again in other ways. After all, this is (also) what our visual inheritance, photography is for.” (Klára Szarka, curator)
Visiting is free of charge
October 15 – November 14, 2020
Monday–Saturday: 9am – 7pm
Closed on Sunday and on public holidays.
Capa Center – 8F Gallery
Curator: Klára Szarka
https://www.facebook.com/events/1146367609098169/

Részletek

Kezdés:
2020, október 28 @ 18:00 UTC
Vége:
2020, november 10 @ 19:00 UTC
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
, , , ,
View Esemény Website

Szervező

Capa Központ
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Capa Központ
Nagymező u. 8
Budapest, Pest 1014 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(1) 413 1310
View Helyszín Website