Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Alkotói tárlatvezetés és szakmai est – Kállai Márton kiállításának záróeseménye

November 10 @ 18:00 - 21:00 CET

Alkotói tárlatvezetés és szakmai est – Kállai Márton kiállításának záróeseménye

Minden kedves érdeklődőt szeretettel hívunk, csatlakozzatok a MÚOSZ Fotóiskola Riport 1 kurzus hallgatóihoz és beszélgessetek Kállai Mártonnal, Kopin Katalinnal és Szarka Klárával! Egyben ez az utolsó nyilvános nyitvatartási nap Kállai Márton kiállításán, aki 16 órától várja a látogatókat.

Helyszín:
Foton Galéria
1053, Budapest, Képíró utca 6.

Hogyan érzékeljük a minket körülvevő világot? Mennyire támaszkodunk saját észleléseinkre a mindennapok során? Az aszályos nyarak, a hó nélküli telek, a hirtelen lezúduló csapadék, a porviharok, a megállíthatatlan erdőtüzek híre mindannyiunkhoz eljut. A fiatal generációkra a klímaszorongás, az ökológiai összeomlás sötét árnya vetül. De mit mond minderről a tudomány, milyen eszközei vannak, hogy tényszerűen dokumentálja a klímaváltozás mutatóit, és kik állnak az adatsorok mögött? Hogyan lehet mindezt vizuálisan megmutatni áthidalva a szikár adatok és az érthetőség között tátongó szakadékot?
Kállai Márton fotósorozatának középpontjában a tudományos megfigyelés áll, meteorológusok, társadalmi megfigyelők, ökológusok, dendrológusok, biológusok felfedezési vágytól hajtott, apró lépésekből összeálló, elhívatott munkáját követi végig terepen és laborban.
A sorozat a jelenkor egyik legfontosabb kérdésére, a klímaváltozásra keresi a válaszokat, és egyben rámutat arra, hogy a környezetünk átalakulása mindannyiunk közös felelőssége. A dokumentarista alapokon nyugvó fotográfiák, túl a tényszerű ábrázoláson, szimbolikus módon is megjelenítik a talajvesztett, kiutat kereső társadalmunkat, melynek a tudományos megközelítés maradhat az egyik fogódzója a változások korában.

https://www.facebook.com/events/355057726887869/

Details

Date:
November 10
Time:
18:00 - 21:00 CET
Event Categories:
, ,
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/355057726887869/

Organizer

Foton Galéria
Email
noreply@facebookmail.com

Venue

Foton Galéria
Képíró utca 6.
Budapest, - 1053 Magyarország
+ Google Map