29.3 C
Budapest
szombat, június 19, 2021
Hirdetés
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

XXV. Alföldi Fotószalon – felhívás

2019, szeptember 30 @ 08:00 - 2019, november 23 @ 17:00 CEST

Tisztelt Fotósok, Fotóművészek!

Ebben az évben is megrendezzük Szentesen az Alföldi Fotószalont, várjuk pályázati képeiket a rendezvényünkre.

Miért érdemes pályázni erre a kiállításra?

Mert az Önök eredeti képei kerülnek a szakértő fotóművész zsűritagok elé, hogy több órán át tartó munkával értékeljék azokat, majd a kiállítást is ezekből a művekből rendezzük meg. Az egész országban már csak néhány olyan fotópályázat van és ezek egyike az Alföldi Fotószalon, ahol az alkotó által elkészített fotográfiát lehet megtekinteni a tárlaton. Ez a jó minőségű digitálisan laborált képnél, a speciálisan nyomtatott, vagy kézműves módon készített képeknél is nagyon fontos. Az fotósok kezét nem megkötni akarjuk képméretekkel, képarányokkal, hanem szabadon, akár saját képkeretben is beadhatják fotóikat. A zsűri által a kiállításra beválogatott összes kép ki lesz állítva, és a teljes kiállítási anyagból A4 méretű, nyomtatott és igényes katalógust készítünk, ezt a kiadványt minden pályázónak eljuttatjuk.

Kérem, küldjék el fotós barátaiknak, ismerőseiknek, klubtársaiknak a felhívásunkat, hogy Ők is értesüljenek a rendezvényünkről.

Köszönettel: Nagy István fotóművész, a kiállítás szervezője és a Szentesi Fotókör

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szervezésében

  1. október 23-tól november 23-ig kerül megrendezésre a XXV. Alföldi Fotószalon

A fotókiállítás célja: Állandó fórumot biztosítani a fotográfusok színvonalas, művészi igénnyel készített felvételeinek.

Pályázati feltételek: A pályázaton részt vehet minden fotós 2015 után készült és Szentesen az Alföldi Fotószalonon még nem szerepelt képekkel. Beküldhető maximum 5 db kép (digitális, hagyományosan fotópapírra laborált, vagy nyomtatási eljárással készült színes, fekete-fehér, monochrom, vagy archaikus kidolgozású). Várjuk a fotósok hagyományos fekete-fehér, camera obscurás képeit, valamint az egyedi, vagy kézműves eljárásokkal készült (argentotípia, cianotípia, antrakotípia, olajnyomat, sópapír, nitrotranszfer stb.) műveket is.

Csak 30 x 40 cm, vagy 30 x 45 cm külső méretű, vagy erre a méretre kasírozott, illetve paszpartuzott alkotásokat fogadunk el, melyek vastagsága maximum 2 mm lehet, a kép mérete ezen belül tetszőleges, ezt az alkotóra bízzuk. Egyedi esetként elfogadunk bármilyen méretű, keretezett, akasztóval ellátott, kiállításra alkalmas 1 m-nél nem nagyobb képeket is, ezek ide és visszaszállítását, megfelelő csomagolását az alkotónak kell önállóan megoldania.

A kiállítási anyag képeit digitális formában elkérjük a fotósoktól az A4 méretű katalógus készítéséhez. A teljes kiállítási anyagot elhelyezzük a Szentesi Fotókör weboldalán. Az előző években megrendezett kiállítások képei is megtekinthetők a „Fotókiállítások” menüpont alatt.

Nevezési díj: 1.500,- Ft (A nevezési díjat az A4-es méretű kiállítási katalógus előállítására, a képek visszaküldésére fordítjuk. A nyomtatott katalógusból minden pályázó számára egy-egy példányt biztosítunk.)

Zsűri tagjai: Gábor Enikő, Szamódy Zsolt Olaf, Vécsy Attila fotóművészek                   

Díjak: I., II., III. díj (egyedi bronz plakett), továbbá 5 különdíj (tárgyjutalommal és oklevéllel).

Kiállítási naptár: Beérkezési határidő: 2019. szeptember 30.   Kiállítás megnyitó: 2019. október 23.

Részletes pályázati kiírás:   http://www.szentesifotokor.hu/palyazatok/alfoldifotoszalon2019.pdf

Letölthető nevezési lap: http://www.szentesifotokor.hu/palyazatok/alfoldinevezesilap2019.doc

Szentesi Fotókor weboldalán lévő pályázati felhívás: http://www.szentesifotokor.hu/palyazatok-2/xxv-alfoldi-fotoszalon-2019

 

 

Részletek

Kezdés:
2019, szeptember 30 @ 08:00 CEST
Vége:
2019, november 23 @ 17:00 CEST
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , , , , ,
View Esemény Website

Helyszín

Művelődési és Ifjúsági Ház, Szentes
Tóth József u. 10-14
Szentes, - 6600 Magyarország
+ Google Térkép