Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Szász János: fehér és fekete – fotóalbum bemutató és kiállítás

2012, March 8 @ 19:00 - 2012, March 10 @ 15:00 CET

Free
meghivoa3_szasz.jpg

2012.március 8-án, este 6 órakor kerül sor a Biksady Galériában a pécsi fotóművész, Szász János: fehér és fekete című fotóalbumának bemutatójára és a hozzá kapcsolódó kiállítás megnyitójára.
Köszöntőt mond: Alföldy Róbert

2012.március 8-án, este 6 órakor kerül sor a Biksady Galériában a pécsi fotóművész, Szász János: fehér és fekete című fotóalbumának bemutatójára és a hozzá kapcsolódó kiállítás megnyitójára.

Köszöntőt mond: Alföldy Róbert

„Nagyon furcsa, fordított utat járt be Szász János” – írja Kincses Károly a pécsi művész posztumusz életműalbumának nyitó soraiban. Szász János (1925 – 2005) hagyatéka az utóbbi években újjáéledni látszik – elsősorban azáltal, hogy komoly külföldi helyeken lett bemutatva és lett brit és német aukciók keresett tételei. A külföld figyelmének hatására hazai szakemberek lettek kénytelenek átalakítani magukban a művészről fennálló, uralkodó képet: „amatőrfotós”. Újraértelmezésről, az életmű elég komoly újraértékelésének vagyunk szemtanúi.
A művész első életműalbumában a szerző kérdéseket tesz fel: hogyan lehet, hogy egy ember az „amatőrfotó” kategóriájába taszítva igazából sohasem törhetett ki életében onnan, és felteszi azt a kérdést is, hogy a hagyaték „felfedezése” nem csupán szemfényvesztés-e? Tipikus magyar sorsról beszélünk? A válasz néha megválaszolatlanul marad – de inkább beszéljenek a képek.
A könyv bemutatását szalonkiállítás kíséri a könyvben látható és az abból kimaradt képekből. A kiállítás csupán három napon át látogatható! A könyv a helyszínen megvásárolható, valamint a könyv limitált szériás (számozott, nyomattal ellátott, egyedi kötésű) kiadása is kapható. A kiállítás március 10-ig látogatható.
A megnyitó előtt másfél órával már látogatható a kiállítás a sajtó képviselői részére, és szívesen állnak rendelkezésére a hagyaték kezelői, Szolga Hajnal és Szász Balázs is.

Elérhetőségek:
Szolga Hajnal – (70) 7748 564 saffy.smart@gmail.com
Szász Balázs – (30) 6 751 751 szasztok@hotmail.com.

Details

Start:
2012, March 8 @ 19:00 CET
End:
2012, March 10 @ 15:00 CET
Cost:
Free
Event Tags:
, , , ,
Website:
www.szaszphoto.hu