csütörtök, szeptember 23, 2021
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szarvasbőgés köszöntő vízitúrasorozat Gemencben!

augusztus 20 @ 14:00 - augusztus 22 @ 20:00 CEST

Idei szarvasbőgés köszöntő túrasorozatunkat aug. 20-22 között tartjuk Gemencben!
A három nap alatt három különböző helyszínt evezünk be.
Mivel a szarvasok és úgy általában a nagyvadak jórészt az esti, éjszakai időszakban aktívak, így a túrákat a megszokott reggeli időponttól eltérően délután indítjuk, hogy az estéhez közeledve nagyobb eséllyel lássunk, halljunk minél több szarvastbikát. Ezen a hétvégén még nem kezdődik meg a vadász idény sem, ami jelentős korlátozásokkal jár az erdő látogatását illetően, viszont arra figyelünk, hogy a túrák mindenképp visszaérjenek napnyugta előtt. Sötétedés után senki nem tartózkodik vízen!
1. nap
Találkozó 15:00-kor Baján, a Dunafürdőn, a Vén-Duna bejáratánál. Rövid eligazítás és igény szerint oktatás után vízreszállunk. Körbeevezzük a Vén-Dunát, ha a vízállás engedi, benézünk a Csertába is. A táv kb. 8km, abszolút kezdőként is teljesíthető.
2. nap
Találkozó 13:00-kor Szekszárdon, a Palánki hídnál, A kajakház mellett. Rövid eligazítás és igény szerint oktatás után vízreszállunk. Ezúttal a Sió alsó, gemenci szakaszát járjuk be, mely csodálatosan sűrű növényzettel, rengeteg madárral és remélhetőleg szarvassal vár minket!
Várható érkezés 18:30 körül Szekszárd Keselyűsben, a Gemenci látogató központhoz. Létszámtól függően a résztvevőket, de a sofőröket mindenképp visszaszállítjuk az indulási ponthoz a járművekért. A táv kb. 17km, lassú folyású/állóvízen, vízállástól függően valószínűleg 1 átemeléssel. A túra közepes, haladó tudással javasolt, de ha jó erőben vagy és kitartó, akár kezdőként is teljesíthető.
3.nap
Találkozó 13:00-kor Érsekcsanádon, a Duna parton. Rövid eligazítás és igény szerint oktatás után vízreszállunk. Átkelünk a Dunán, és ezen a túrán a kevéssé ismert Rezéti-Dunát evezzük körbe. A táv kb. 16km. Várható visszaérkezés 18:30-kor.
A túra közepes, haladó tudással javasolt, de ha jó erőben vagy és kitartó, akár kezdőként is teljesíthető.
Jelentkezésnél mindenképp jelezzétek, hogy kajakkal vagy kenuval szeretnétek-e evezni.
Részvételi díj 6000,-Ft/Fő/Nap, mely tartalmazza a hajó, lapát, mentőmellény, egyéb felszerelés, szervezés, vezetés költségét.
Amennyiben szállásra igény lenne, úgy mielőbb jelezni szíveskedjetek, hogy szállás foglalásban segíteni tudjunk.
Jelentkezés és bővebb információ a 20/287 7203 vagy a 70/418 5650-es számokon, illetve emailben az info@bodritura.hu címen lehetséges, vagy üzenetben a Bodri túra, -vízitúrák, sítáborok facebook oldalon lehetséges.
Várunk szeretettel, Ureczky Dóra és Bódi Gábor a Bodri túra nevében!
Következő túránk:
Augusztus 25-29 Balaton tó kerülés!
https://www.facebook.com/events/506360187330868/

Részletek

Kezdés:
augusztus 20 @ 14:00 CEST
Vége:
augusztus 22 @ 20:00 CEST
Esemény kategória:
https://www.facebook.com/events/506360187330868/

Szervező

Bodri túra -vízitúrák, sítáborok
E-mail:
noreply@facebookmail.com

Helyszín

Baja-Dunafürdő