Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sokunk karácsonya

2010, July 13 @ 20:00 - 2010, August 30 @ 20:00 CEST

Free
cedrus_logo.jpg

Rövid határidejű „pályázatot” hirdet a Cédrus Művészeti Alapítvány. Nincsen pénzjutalom. Van közös gyűjtőmunka, remélünk összeredményt. Előttünk 2010 karácsonya. Az alapítvány olyan kötetet szeretne tető alá hozni, amelyben karácsony témája a lehető legszínesebb megközelítésben kerül majd elegáns borítólapok közé – ünnepi ajándékként. Ehhez a gyűjtőmunkához keressük a segítséget, a javaslatokat. Tudván erről vagy rátallózván – arról, ki-ki számtalan ötlettel színesítheti eredendően is sokműfajúnak elgondolt antológiánkat. Igen, sokunkét.
Rövid határidejű „pályázatot” hirdet a Cédrus Művészeti Alapítvány. Nincsen pénzjutalom. Van közös gyűjtőmunka, remélünk összeredményt. Előttünk 2010 karácsonya. Az alapítvány olyan kötetet szeretne tető alá hozni, amelyben karácsony témája a lehető legszínesebb megközelítésben kerül majd elegáns borítólapok közé – ünnepi ajándékként. Ehhez a gyűjtőmunkához keressük a segítséget, a javaslatokat. Tudván erről vagy rátallózván – arról, ki-ki számtalan ötlettel színesítheti eredendően is sokműfajúnak elgondolt antológiánkat. Igen, sokunkét. Azokét, akiktől merítünk, akinek leletét vagy találatait – nevüket feltüntetve – belefoglaljuk a decemberi könyvbe. Rögtönzésszerű irányadások: magyar vagy világirodalmi mű (vagy részlete), hiedelmek, folklórmegközelítések, régi levelek, képeslapok, fotók, zenei feldolgozások bármely műfajban, tárgyi emlékek (fényképei), visszaemlékezések.

A gyűjtés lényege tehát egyrészt a személyes, a családi múlt közkinccsé tehető emlékei, másrészt – és még inkább – merítések a téma adta óceán végtelenségéből: közös erővel. Értékmentés. Bátran várjuk (akár) híres szerzők alkotásainak forrásmegjelőlését vagy magának a műnek az elküldését, hisz elsikkadhat figyelmünk ilyen közös kincsek felett is, no meg – évekre előre „halászunk”. Gazdagítunk. Kevésbé ismert, tán ismeretlen s igen ismert – együtt. A válogatók tehát Önök lesznek. Ajándékhoz válogatunk.

Ajándékozni szeretnénk magunk is mindazoknak, akik javaslataiból a Sokunk karácsonya című szép kötet összeáll majd. Önök választhatnak karácsonyra könyveink közül, kérhetik előfizetését a Napút folyóiratnak.

Köszönjük részvételüket előre is, a közös munka örömében.

Beküldési határidő: augusztus 31.

A „pályázathoz” jelentkezési lap nem tartozik, nevezési díj nincsen.
A pályamunkákat személyesen a kiadóban, elektronikus úton (napkut@gmail.com) vagy postán fogadjuk (cím: Cédrus Művészeti Alapítvány, Budapest, 1014, Szentháromság tér. 6. mfsz. 29.) a szerző elérhetőségeinek megjelölésével.

Details

Start:
2010, July 13 @ 20:00 CEST
End:
2010, August 30 @ 20:00 CEST
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
Website:
http://www.napkut.hu