Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

FFS Tagfelvétel 2021

2021, April 30 @ 00:00 - 03:00 CEST

// A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója tagfelvételt hirdet! //
A Stúdió célja a tehetséges pályakezdő fotográfusok, a fotó médiumát alkalmazó képzőművészek és a fotográfia elméleti, történeti, kritikai kérdéseivel foglalkozó szakemberek (kurátorok, kutatók, szakírók) ismereteinek, felkészültségének fejlesztése, a szakmai közéletbe, pályára történő beilleszkedésük segítése. A Stúdió a tagok alkotómunkájához eszmei, anyagi támogatást nyújt, képviseli őket hazai és nemzetközi fórumokon, valamint más szervezetekkel való együttműködések során. A tagok részt vehetnek stúdiós pályázatokon, kiállítási, kurátori lehetőséghez juthatnak, bekapcsolódhatnak a Stúdióban folyó műhelymunkákba. A Stúdió tagkártyájával ingyenesen vagy kedvezményesen látogatható több múzeum, kiállítóhely, továbbá kedvezménnyel lehet igénybe venni több fotólabor, nyomda szolgáltatását.
• Ki jelentkezhet?
Várjuk mindazon 18–35 év közötti alkotók és elméleti szakemberek jelentkezését tagságunkba, akik elhivatottságot éreznek a fotográfia iránt és aktívan részt akarnak venni a Stúdió munkájában. A fotográfia médiumán túlmutató, de azzal rokon intermediális, videó alapú munkákat tartalmazó portfóliókat is szívesen vesszük. Olyan,
a fotográfiával rokon diszciplinában tevékenykedő szakemberek illetve hallgatók jelentkezését is várjuk, akik szívesen fejlesztenének kortárs művészeti projekteket. Szakirányú végzettség nem feltétel.
• A jelentkezés módja – ha alkotó vagy
Az alkotók bemutatkozó PDF formátumú portfólióval, motivációs levéllel és az elérhetőségük megadásával jelentkezhetnek. A portfolióhoz csatolni kell az alkotó szakmai önéletrajzát is. A motivációs levél maximális terjedelme 1500 karakter legyen. A portfolió technikai kritériumai: a PDF mérete ne haladja meg a 10 Mb-ot. Kérjük, hogy az elektronikus portfólió fájlneve tartalmazza a jeletkező nevét is. Célszerű feltüntetni a képek adatait:
— sorozatcím (ha van)
— képcím
— elképzelt kiállítási méret
— készítés éve
— technika
— továbbá az alkotói elképzelés, koncepció leírása
• A jelentkezés módja – ha kurátor, kutató vagy szakíró vagy
A kurátorok, kutatók, szakírók – szakmai önéletrajzzal, publikációs jegyzékkel, és/vagy két-három írással (kritika, esszé, tanulmány) – egy max. 1500 karakter hosszúságú motivációs levéllel, és/vagy egy kidolgozott projekttervvel, amelyet a felvétel esetén a közeljövőben meg szeretne valósítani a Stúdióval- illetve az elérhetőségük megadásával jelentkezhetnek.
• A felvétel menete
— Portfóliók elküldése elektronikusan: 2021. április 30. péntek (éjfél) a studio@ffs.hu címre, ‘Tagfelvétel 2021’ tárggyal. A PDF portfólió mérete ne haladja meg a 10 Mb-ot!
— Portfóliók áttekintése: A felvételi kétfordulós rendszerű: az első körben, a portfóliók beérkezését követő hetekben, a bizottság áttekinti és elbírálja a leadott munkákat, és értesíti a továbbjutott pályázókat a második, szóbeli forduló időpontjáról.
— Szóbeli forduló: A második fordulóban, amelynek időpontját a vírushelyzet alakulásának függvényében jelöljük ki, a továbbjutott, ígéretesnek ítélt pályázatok alkotóival személyesen is elbeszélgetünk. Erre az alkalomra kérjük, hogy a továbbjutott pályázók hozzák magukkal a nyomtatott portfóliójukat is. A végső döntésről, a felvételi eredményéről a jelentkezőket e-mailben értesítjük a szóbeli fordulótól számított 15 napon belül.
• A jelentkezéseket a Stúdió felvételi bizottsága bírálja el, amelynek tagjai:
— Balogh Viktória (FFS titkár, fotóművész)
— Hodosy Enikő (FFS vezetőségi tag, fotóművész)
— Kiss Richárd (FFS vezetőségi tag, médiaművész)
— Pomsár Miklós (FFS vezetőségi tag, fotóművész)
— Puklus Péter (képzőművész)
— Szilágyi Róza Tekla (Artmagazin Online vezető szerkesztő)
Ha bármilyen kérdésed van, írj nekünk a studio@ffs.hu címre, vagy keress minket a 20/555 3094-es telefonszámon!
Grafika: Kiss Richárd
https://www.ffs.hu/esemenyek/tagfelvetel-2021
www.instagram.com/ffs_budapest
www.fotomuveszek.hu
https://www.facebook.com/events/593176754912506/