Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Csodabogár fotópályázat diákoknak

február 24 - március 13

A KMO Művelődési Központ és Könyvtár fotópályázatot hirdet 5-8. osztályosok számára „Rovarok a ház körül” címmel a Tavaszi Nemzetközi Rovarbörze keretében.

A pályázat célja:

Az iskolában az első, amit meg kell jegyezni, mikor a rovarokról tanulunk, hogy minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár. A ma ismert élőlény fajok 59%-a rovar! Pontosabban körülbelül 1 millió fajta rovart ismerünk, de a kutatók szerint 3 millió fajta is élhet a Földön. A bogarak az állatvilág legnépesebb csoportja, minden ötödik élőlény bogár. Eddig 400 ezer fajt jegyeztek fel, Magyarországon 6300 féle bogár él. A pályázat célja, hogy a fiatalabb korosztály figyelmét felhívjuk élővilágunk sokszínűségére.

Ezt a célt szolgálja a Tavaszi Nemzetközi Rovarbörzénk is, ahol sokkal többet is megtudhat a rovarokról és bogarakról. A börzére 2022. március 20-án, vasárnap 9 órától kerül sor a KMO-ban. A pályázónak (családjával együtt) most lehetősége van résztvenni a börzén. Ehhez nincs más dolga, mint pályázatunkon elindulni. Küldjön egy fotót nekünk, aminek a témája bármilyen rovar lehet, amit a közvetlen környezetében talál!

Pályázók köre: 

  • 5-8. osztályos diákok

A nyeremény:

  • A fotókat a KMO Facebook-oldalára töltjük fel, ahol március 14-18. között lehet szavazni rájuk. A legtöbb like-ot kapó kép díjazásban részesül, továbbá a fotókat belküldők között, a KMO a legérdekesebbnek, legkülönlegesebbnek ítélt fotót ugyancsak díjazza.

Pályázati feltételek és benyújtásának módja: 

  • A pályázatra egy pályázó egy alkotást nyújthat be!
  • Minimum 3 megapixel méretű (1536*2048px) fotókat várunk, melyeket elektronikus úton az andi.szabo@kmo.kispest.hu email címre küldhet el.
  • A pályázat kitöltött és aláírt Pályázati adatlappal együtt benyújtandó! Pályázati adatlap hiányában a beküldött fotó nem kerülnek elbírálásra.
  • A művek okostelefonnal, vagy akár fényképezőgéppel is készülhetnek.
  • A pályázat benyújtásával egyidőben nyilatkozni kell arról, hogy a benyújtott képek saját készítésű fotók, és velük kapcsolatban harmadik fél nem támaszthat semmiféle igényt. Továbbá a pályázó hozzájárul, hogy képe a KMO web és facebook-oldalán megjelenhessen.

Beérkezési határidő: 2022. március 13.

Bővebb információ a honlapon.

Részletek

Kezdés:
február 24
Vége:
március 13
Esemény kategóriák:
,
https://kmo.hu/hirek/358/csodabogar-fotopalyazat-2022-

Helyszín

Online

Szervező

KMO Művelődési Központ és Könyvtár
Telefon:
+36 1 282-9736
E-mail:
kmo@kispest.hu
View Szervező Website