Loading Events

« All Events

BestPhotoTour: Izland fotótúra

July 18 - July 25

 Dátum: 2023. július 18-25.

A túra hossza: 8 nap
A túra ára: 3300 €/fő
Csoport mérete: Közepes csoport – min 3, max. 6 fő + két túravezető

Felejthetetlen fotós élmény a jég és a tűz földjén
Izland, a „jég és tűz földje” a világ egyik leglátványosabb helye. Minden fotózni szerető ember listáján az elsők között szerepel. A tájak és a természeti jelenségek ilyen sokszínű választékával máshol nem találkozhat a fotós. Ebben a nyolc napban felfedezzük ezt a különleges világot.
A túránkon a fotózási célpontjaink a gleccserektől a lépcsőzetes vízeséseken át a véletlenszerűen elhelyezett kék jégtöredékekkel ellátott fekete homokos tengerpartokig terjednek.
A túra ideje alatt (midnight sun, éjszakai nappal) időszakában lesznek a legszebb fények és színek amit sehol máshol a Földön nem lehet ilyen formában megtapasztalni.

Izland fotótúra látványosságai
Természet és táj (gleccserek, vízesések, fekete homokos tengerpartok, úszó jégtáblák)
Skógafoss, Reynisdrangar
Diamond Beach
Kirkjufell, Arnarstapi, Hraunfossar
Solheimasandur repülőgép roncs

Fotótúránk a sziget dél-nyugati és déli részére koncentrál, ahol a legtöbb fantasztikus fotós helyszín található. Ilyenkor a legszebb, legzöldebb a természet, legmelegebb az idő, leghosszabbak a nappalok. Izland egy misztikus, különleges, elvarázsolt, már-már nem Földi tulajdonságokkal rendelkező szigetország. Ez a kijelentés egyáltalán nem túlzó, hiszen az Apollo asztronautákat is Izlandra küldték kiképzésre, a program geológusa szerint a Földön Izland belső területei hasonlítanak a leginkább a Holdra. Amikor Neil Armstrong sikeresen visszatért az Apollo 11 űrmisszióból, megkérdezték tőle, hogy mégis milyen volt a Holdon járni, amire ő csak úgy válaszolt, hogy pontosan olyan, mint Izlandon. A tűz és jég országában nem csak a természeti csodák, de a kultúra, az emberek és a helyi hagyományok is ámulatba ejtik a látogatókat. Izland teljes lakossága 320 ezer fő. Ez az ország az egyetlen, ahol nem léteznek szúnyogok.

További információk az esemény honlapján!

Details

Start:
July 18
End:
July 25
Event Categories:
, , ,
Website:
https://www.bestphototour.com/izland-fototura/

Venue

Izland
Izland

Organizer

BESTPHOTOTOUR