Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bédekker EXTRA – fotós beszámoló a nagyvilágból: Ukrajnai háború

2022, December 13 @ 17:00 - 20:00 CET

Bédekker EXTRA – fotós beszámoló a nagyvilágból: Ukrajnai háború

https://capacenter.hu/esemenyek/bedekker-extra-fotos-beszamolo-a-nagyvilagbol-ukrajnai-haboru/

Eseménysorozatunkban magyar fotográfusokat kérdezünk külföldi tapasztalataikról. Ezúttal két fotóriporterrel, Hajdú D. Andrással és Huszti Istvánnal beszélgetünk, akik mindketten többször jártak Ukrajnában az elmúlt hónapokban, hogy a háborús területekről tudósítsanak. Hajdú D. András a norvég közszolgálati tévé megbízásából, Huszti István pedig a Telex számára készített fotósorozatokat Kelet-Ukrajnában, munkájukról és személyes tapasztalataikról is beszámolnak majd.

A Capa Központ Bédekker címmel indított programsorozatának célja, hogy fotográfusok és fotográfiával foglalkozó elméleti szakemberek a saját utazásaik során készült képek vetítésével párhuzamosan meséljenek élményeikről.

A bédekker (~útikönyv, útikalauz.) szó személynévből ered. A XIX. század végén Karl Baedeker lipcsei kiadóvállalata jelentetett meg elsőként sorozatban olyan részletes és alapos útikönyveket, melyek minden gyakorlati tudnivalót is tartalmaztak az utakról.

A képes úti napló egyike a legkorábbi fotográfiai műfajoknak, hiszen a fotográfia felfedezése óta az utazásoknak, expedícióknak nélkülözhetetlen kelléke a fényképezőgép. A képes beszámolók nem csupán dokumentációként vagy híradásként szolgáltak, de az idegen tájak, városok, kultúrák, a „Másik” megismerésének lehetőségét is magukkal hozták.

A XXI. században, amikor a digitális technológia révén a világ szinte bármely pontja elérhetővé és megtekinthetővé válik technikai képeken keresztül, különösen fontossá válnak a személyes élmények és beszámolók.

2022. december 13., kedd 17 óra

Az eseményen való részvétel ingyenes.

beszélgetőpartnerek:

Hajdú D. András fotóriporter

Huszti István, a Telex fotóriportere

moderátor:

Virágvölgyi István képszerkesztő, kurátor

https://www.facebook.com/events/548525870117142/

Details

Date:
2022, December 13
Time:
17:00 - 20:00 CET
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, ,
Website:
https://www.facebook.com/events/548525870117142/

Organizer

Capa Központ
Email
noreply@facebookmail.com

Venue

Capa Központ
Nagymező u. 8
Budapest, Pest 1065 Magyarország
+ Google Map
Phone
(1) 413 1310
View Venue Website