Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

A Duna, mely múlt, jelen és jövendő …

2011, January 17 @ 19:00 - 2011, January 30 @ 01:00 CET

Free
Wagner István: Duna – nyitott könyv. 36

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának kiállítása mozaik a Duna ezernyi, olykor ismeretlen arcáról. A Magyar Kultúra Hete 2011 nyitóprogramjára az Újpesti gyermek- és Ifjúsági Házban kerül sor, 2011 január 17-én 18 órakor. A kiállítást megnyitja: Chochol Károly fotóművész.

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának kiállítása mozaik a Duna ezernyi, olykor ismeretlen arcáról.
A Magyar Kultúra Hete 2011 nyitóprogramjára az Újpesti gyermek- és Ifjúsági Házban kerül sor, 2011 január 17-én 18 órakor. A kiállítást megnyitja: Chochol Károly fotóművész.

A tudósok szerint a XXI. század történetét a természeti elemek közül majd a VÍZ uralja. A szakértők az új gazdasági élet egyik fő mozgástereként a Dunát jelölték meg. A klímaváltozás, a sok eső folyamatosan formálják, változtatják a minket körülvevő természetet. A közelmúlt tragikus természeti eseményei is nyomatékosan hívják fel a figyelmet arra, hogy milyen fontos, hogy a táj és természet nyújtotta különlegességek az utókor számára rögzítve legyenek. A Balaton és a Fertő tó vidéke viszonylag ismert a nemzetközi turizmusban, de mindazok a kikapcsolódási és sportolási lehetőségek, amiket a Duna menti tájak nyújtanak szinte ismeretlenek, s ezeknek bemutatása az újdonság erejével hat. Kiállításunkon nem titkolt büszkeséggel mutatjuk be ezeket a különleges és ritka szép helyeket, eseményeket, érdekességeket.
Kiállító művészek:
Balla András, Bara István, Benyó Pál, Dozvald János, Gergely Sándor, Gránitz Miklós,
Gáti György, Herbst Rudolf, Kanyó Ferenc, Kovács Kata, Kresz Albert, Melega István,
Máthé András, Mészáros László, Módos Gábor, Nagy Lajos, Németh Andrea,
Schäffer László, Sehr Miklós, Szikszay Ágnes, Süli István, Takách Ágnes, Tarczai Béla, Tumbász András, Tám László, Tóth József, Tóth Károly, Vajda János, Veiland István