Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

📷 Fotópályázat: Herman Ottó és a Bükk fotósszemmel 🌲

2023, August 1 - 2023, August 29

📷 Herman Ottó fényképészi munkásságának emléket állítva első alkalommal szeretnénk meghirdetni fotópályázatunkat. Katona évei után sok helyen megfordult, sok mindennel foglalkozott és rengeteget utazott.

„Gyermekéveim legszebb emlékei a bükkerdőből mosolyognak felém”

Herman Ottó

„1863-ban azután Kőszegen telepedett meg – mint fotográfus. Míg ő és egyik társa, Wagner a környéket járták, addig Dax vezette a kőszegi szalont, amelynek vignettája: ”Herman & Wagner”

Lambrecht Kálmán

👉 Pályázat célja:

Herman Ottó és a Bükk kapcsolatának a bemutatása, az utolsó magyar polihisztor munkássága előtti tisztelgés, és nem utolsó sorban a Bükk hegység értékeinek a védelmére való felhívás.

👉 Pályázati kiírása, részletek:

A Herman Ottó Emlékházban, annak környezetében és a Bükk hegységben készült, 3 évnél nem régebbi fotók beküldésére van lehetőség.

👉 Kategóriák:

6-14 éves korig

15-18 éves korig

18 év felett

👉 Pályázati anyag formai követelményei:

A fotókat jpg formátumban kérjük elküldeni, a képek hosszabbik oldala minimum 1600 pixel legyen.

ℹ️ Kizárólag e-mailben lehet pályázni a hermanotto.emlekhaz@gmail.com e-mail címen az alábbiak szerint:

A levélben kérjük feltüntetni a szerző nevét, korát, lakcímét, telefonszámát és a kép(ek) címét, valamint a készítésének a helyét. ℹ️

Az e-mail tárgyában kérjük beírni a pályázat címét, és kérjük kizárólag ide csatolják a fotókat, egyéb fájlküldő rendszeren keresztül a képeket nem áll módunkban elfogadni.

A képek digitális feldolgozásánál az alábbiak engedélyezettek: fényerő, kontraszt, színegyensúly, gradiációs görbe, színezet/telítettség beállítása. Technikai hibák, karcok, fényérzékelőre tapadt szennyeződés eltávolítása, valamint a kép orientációjának a módosítása.

ℹ️ Pályázat benyújtásának a határideje:

2023. augusztus 29-e éjfél ℹ️

👉 Díjazás:

Minden kategória 1-3 helyezettje oklevélben, ajándékcsomagban (múzeumi belépők, kiadványok) részesül, valamint fotói A/4-es méretben kiállítás céljából nyomtatásra kerülnek. A kiállítás megvalósulása szeptember-október hónapban várható, erről a nyertesek külön értesítést kapnak e-mailben.

👉 Zsűri:

Miskolci Fotóklub – Fekete Zoltán, Kiss Tanne István

Herman Ottó Múzeum fotósai – Baranczó Benedek, Mészáros Viktória

👉 Pályázat szabályzata:

A pályázaton a részvétel ingyenes.

A 18 év alatti pályázó esetén a szülő/gondviselő nyújtja be a pályázatot, és az ő adatait (név, telefonszám, lakcím) ugyanúgy szükséges megadni, mint a pályázó kiskorúét.

A fent leírt pályázati feltételeknek nem megfelelő, hiányos adatokkal beérkező fotókat nem áll módunkban elfogadni.

Minden pályázó 1-5 db saját munkával nevezhet.

Nevezésükkel a pályázók kijelentik, hogy a beküldött fényképek felett korlátlan felhasználási joggal rendelkeznek, az nem sérti a harmadik fél jogát.

A fotók beküldésével a pályázók egyidejűleg és önkéntesen elfogadják a kiírás feltételeit. A pályázati szabályzat módosításának a jogát a résztvevők megfelelő tájékoztatása mellett a Herman Ottó Múzeum fenntartja. A Herman Ottó Múzeum a fotók eredetiségéért, azok tartalmáért, valamint a telekommunikációs adatátviteli hibák vagy nehézségek következményeiért nem vállal felelősséget.

A nyertesek e-mailben kapnak értesítést. A nyeremények pénzre nem válthatóak, másra nem átruházhatóak. A nyertes képeket a Herman Ottó Múzeum 1 évig felhasználhatja a pályázattal kapcsolatos publikációk esetén. Egyéb fotók és más jellegű felhasználások külön megállapodás szerint. A nyertes tudomásul veszi, hogy a nyereménye átvételekor kép-, hang- és filmfelvétel készülhet, és egyben hozzájárul ezen felvételek későbbi felhasználásához.

ℹ️ Információ:

Melnik Marianna, 06 70/943-2914 ℹ️

https://www.facebook.com/events/228789269703952/

Details

Start:
2023, August 1
End:
2023, August 29
Event Categories:
,
Event Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/228789269703952/

Organizer

Herman Ottó Emlékház
Email
noreply@facebookmail.com