Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

LET’S MAKE SOME COFFEE! Seija Ulkuniemi fotókiállítás megnyitó

2023, June 22 @ 17:00 - 20:00 CEST

🇭🇺: Az élet vize a finneknél világos pörkölésű filterkávé formájában csörgedez, ☕️ és tölti meg csészéiket és mindennapjaikat – mégpedig a világon a legtöbbet, ha az egy főre eső fogyasztást nézzük.

A kávé tagolja a munkanapot és a társasági eseményeket, átmelegíti a testet és lelket a hosszú téli napokon, és még a női egyenjogúsághoz is köthető, ahogy Seija Ulkuniemi kiállításán kiderül. Nőket fotózott kávézás közben, megörökítve személyes pillanatokat és történeteket, amelyek alanyait a nélkülözhetetlen italhoz fűzi.

📸 A kiállítás megnyitójára érkezik Seija Ulkuniemi fotóművész is, akivel a megnyitó után beszélgetést szervezünk. A beszélgetésen tolmács segíti majd a kommunikációt.

👉 A megnyitó programja:

Zene és kreatív alkotófolyamatok találkozása – Társművészeti performansz

Kurtág György: Tre pezzi

előadják: Móri Beáta (cimbalom) és Bartek Zsolt (klarinét)

🔵 Az InterUrbán a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros kiemelt nemzetközi összművészeti programsorozata. Az InterUrbán egyéves időtartama alatt 50 héten át 29 város 150 programmal látogat Veszprémbe, kéthetes váltásokban.

Kövess minket a további programokért!

//

🇬🇧: The life-blood of the nation, according to many, coffee plays a central role in the everyday life of Finns, who allegedly drink the most of it per capita. It is offered at social events, schedules the workday with welcome breaks, warms up the body and soul on long winter days, and can even be connected to women’s liberation. Seija Ulkuniemi has photographed women while enjoying their brews and captured personal stories related to the all-important drink.

🔵 The event is part of the InterUrban project, organized by the Veszprém-Balaton 2023 European Capital of Culture. During the one-year InterUrban period, 29 cities will visit Veszprém with 150 programmes over 50 weeks, in two-week rotations.

Follow us for more information

https://www.facebook.com/events/243120034996719/

Details

Date:
2023, June 22
Time:
17:00 - 20:00 CEST
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,
Website:
https://www.facebook.com/events/243120034996719/

Organizer

Interurbán 2023
Email
noreply@facebookmail.com

Venue

KUNSZT