12 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

wopcast 013 – Urbán Ádám (2021.12.12.)

Kedves Mindenki!
Eljött az év utolsó wopcast adása, sorrendben a 13!
——–
Így az év végén szeretném mindenkinek megköszönni a kitartó figyelmet és a sok-sok visszajelzést. Ezekkel felvértezve indítom majd jövőre a második évadot, amelyben rengeteg kiváló fotóssal és izgalmas extra vendéggel találkozhattok majd.
——–
A 2021-es esztendőt Urbán Ádámmal zárjuk. Ádám egyike a kortárs magyar fotó legkiemelkedőbb alakjainak. Pályafutását a reklám- és divatfotóval kezdte, mára egyre többet foglalkozik a dokumentarista fotográfiával. Hosszú távú anyagai sorra nyerik el a rangos kitüntetéseket, a magyar sajtófotó-pályázat rendszeres kiállítója, munkásságát Balogh Rudolf díjjal is jutalmazták. Tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének, a Random és Pictorial Collective művészeti szervezetnek.
Ádámmal szerteágazó témákat érintettünk. Mesélt nekünk arról, milyen hatással volt életére a versenyszerű teniszezés; elmondta, miért volt kvázi aranykor egy fotós számára a kilencvenes évek. Beszélgettünk a Faludy Györgyről és Fanniról készült aktsorozatáról, amellyel nevét szélesebb körben is megismerték. Szóba kerültek az egyébként mindkettőnk életére nagy hatást gyakorolt daganatos betegségek és sorozatain keresztül bepillantottunk két nagyon izgalmas és furcsa világba: az aszódi javítóintézet és a cirkusz mindennapjaiba. Volt tehát téma bőven, jó szórakozást kívánok hozzá!

SourceWopCast
Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
698FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles