3.9 C
Budapest
Tuesday, March 19, 2024

A Nikon ma bemutatja a Nikon Z 7II és a Nikon Z 6II – a Z 7 és a Z 6 vezető, tükör nélküli fényképezőgépeket

2020 október 14. A Nikon ma bemutatja a Nikon Z 7II és a Nikon Z 6II – a Z 7 és a Z 6 vezető, tükör nélküli fényképezőgépek új generációjának tagjait.
A teljes képes Z 7II és Z 6II fényképezőgép a rendkívül nagy látószögű Z-bajonetthez és NIKKOR Z objektívek folyamatosan bővülő sorozatához készült. Mindkét modell kihasználja a Dual EXPEED 6 feldolgozó rendszer, a gyorsabb és nagyobb pufferek előnyeit – amelyek a gyors sorozatfelvételt támogatják, valamint a kettős kártyafoglalat nyújtotta lehetőségeket – amely az UHS-II SD és XQD vagy CFexpress-kártyákhoz használható. A fényképezőgép 4K/60p videófunkcióval is rendelkezik[1]. Egy külön megvásárolható, új egy- vagy kétforrású elemtartó markolat, a MB-N11 illeszthető hozzá, amely támogatja a függőleges fényképezést, valamint az új WR-R11b vezeték nélküli távvezérlő is.

 

Z 7II

A Z 7II a díjnyertes Z 7 új generációja, amely kiváló témaérzékelést, nagy felbontást és kiemelkedő megbízhatóságot biztosít. A nagyobb dinamikatartománynak és a széles ISO-tartománynak köszönhető teljesítménye révén a feldolgozási teljesítmény és a pufferkapacitás akár 10 kép/mp-es fényképezési sebességet tesz lehetővé. Akár 200 teljes felbontású JPEG vagy 77 12 bites, tömörítetlen RAW-képet is készíthetnek a fotográfusok egyetlen sorozatban.

A Z 7II fényképezőgép továbbfejlesztett AF-funkciói széles mezős AF-támogatást nyújtanak emberek és állatok fotózásához, a 3D követéshez hasonló témakövető AF-funkciót, valamint gyenge fényviszonyokban használható továbbfejlesztett AF-et. A 3.690.000 képpontos elektronikus kereső (EVF) természetesebb nézetet nyújt, a nagy frissítési sebesség pedig csökkenti az elsötétítés mértékét.

A fényképezőgép olyan haladó és profi fotósok számára készült, akik páratlan módon szeretnék kifejezni a téma részleteit. Legyen szó olyan portréfotósról, aki nagy sebességgel kíván felvételt készíteni a bőr, a haj, a ruha és smink textúrájának megörökítéséhez; vagy egy olyan tájképfotósról, akinek strapabíró, könnyű felszerelésre van szüksége, amellyel nehéz körülmények között is képes lesz megörökíteni a természet szépségét.

 

Z 6II

A Z 6II a Z 6 örökségére épít. Robosztus és könnyű kezelhetőséget, professzionális minőségű mozifilm hangulatú videókat, és erőteljes teljesítményt nyújt állóképek rögzítésekor. A fényképezőgép por- és cseppálló kialakítása lehetővé teszi a sorozatfelvételt szélsőséges körülmények között is, míg az élességállító gyűrű új, visszaforgatási képessége révén a felhasználók kézzel is beállíthatják az élességet az általuk megszokott módon.

A videófelvételi képességeket illetően a fényképezőgép 4K UHD és Full HD minőségben is képes rögzíteni FX-és DX-formátumú videóformátumban. A HLG fényképezési formátum eközben több részletet, nagyobb dinamikatartományt és kontrasztot biztosít – így minimálisra csökken az utómunka[2]. A továbbfejlesztett szemérzékelő és állatérzékelő AF nagyobb élességet biztosít a témák számára videófelvételkor.

 

Ezen AF-funkciók a fényképezőgép megnövelt sebességével és teljesítményével együtt támogatják a kiváló állóképek készítését. A Z 6II támogatja a 14 kép/mp[3] sebességű sorozatfelvételt, és több fénykép készíthető vele sorozatfelvételkor: 200 JPEG vagy 124 12 bites, tömörítetlen RAW-kép egyetlen sorozatban.

 

A Z 6II fényképezőgép olyan felhasználók számára készült, akik mozifilm hangulatú videókat is szeretnének készíteni az állóképek mellett egy kompakt rendszerrel. Ez a megfelelő fényképezőgép professzionális videókészítéshez, például esküvői fotózáshoz, ahol elengedhetetlen az irányíthatóság, a rugalmasság és a kompromisszumok nélküli kimeneti minőség.

 

A Nikon Z-bajonettrendszer

Mindkét fényképezőgép a Nikon Z-bajonettrendszert használja annak érdekében, hogy a fény elérje a teljes érzékelőt, beleértve a szélsőséges sarkokat is. A bővülő NIKKOR Z-objektívválasztékkal – vagy az FTZ bajonettadapterrel használható több mint 300 kompatibilis F-bajonettes NIKKOR objektívvel – kombinálva soha nem látott új magasságokba emelik a Nikon optikai kiválóságának és innovációjának hagyományát.

 

Tartozékok

Az MB-N11 egy- vagy kétforrású elemtartó markolaton kioldógomb és a függőleges irányú fényképezést megkönnyítő vezérlők találhatók. A csomag egy USB-C portot is tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy két akkumulátort egymás után töltsön fel, miközben leválasztja a fényképezőgépről.

 

A WR-R11b vezeték nélküli távvezérlő révén távolról vezérelheti a fényképezőgép kioldását, és szinkronizálhatja több olyan fényképezőgép kioldását, amelyek egy fő fényképezőgéphez kapcsolódnak. A WR-R11b kompatibilis bizonyos Nikon fényképezőgépekkel és ez a vezeték nélküli jeladó-vevő a külső vakuk – például az SB-5000 vaku – vezérlésére is használható a fejlett vezeték nélküli megvilágítási beállításokban. A WR-R11b is kompatibilis a WR-1 távvezérlővel, amely egy professzionális minőségű vezérlő, nagy hatótávolságú funkciókkal.

 

Nagyszerű részletek. Z 7II

  • Nagyobb teljesítmény, részletesebb képek: A széles Z-bajonett a nagy, 45,7 megapixeles, teljes képes érzékelő és a Twin EXPEED processzor előnyeit használja ki. A széles ISO-tartományon belül a nagyobb dinamikai tartomány és teljesítmény előnyeit élvezheti. Akár 4K/60p-felbontással készíthet videókat.
  • Maximális sebesség és megbízhatóság: A kettős kártyafoglalat segítségével az UHS-II SD-kártyákat az egyik foglalatban, az XQD vagy a rendkívül gyors CFexpress-kártyákat pedig a másikban használhatja. Bármilyen munkafolyamathoz alkalmazható.
  • Rendkívül nagy látószögű, borotvaéles AF: mindig sikeres élességállítás. A fényképezőgép visszaállítja a kiválasztott élességpontot, amikor felébreszti a készenléti állapotból. A -4 Fé értékig levihető fénymérés f/2 vagy nagyobb maximális rekesszel rendelkező objektívvel való fényképezéskor elérhető.
  • Gyorsabb fényképezés hosszabb ideig – csendben: A 10 kép/mp sebességű fényképezés óriási rugalmasságot tesz lehetővé, míg a nagyobb puffer segítségével megszakítás nélkül rögzítheti a felvételeket.
  • Gyors kereső: A nagy felbontású 3.690.000 képpontos elektronikus kereső (EVF) nagy képfrissítési sebessége jelentősen csökkenti az elsötétítést, még nagy sebességgel történő fényképezés esetén is.
  • Az Ön igényeihez igazítható kijelző: A testreszabható információs kijelzők segítségével gyorsan módosíthatja a beállításokat, vagy teljesen ki is kapcsolhatja az információs kijelzőt fényképezés közben. Az EVF automatikusan kikapcsol, ha kifordítja a monitort élő nézetben.
  • A masszív nem elég jó kifejezés: Durva terep, mostoha időjárási körülmények vagy színpadi ködgépek – a teljes mértékben védett Z 7II nem hátrál meg.
  • SnapBridge: A Nikon folyamatosan fejlődő SnapBridge alkalmazásának köszönhetően az okoseszközön keresztül frissítheti fényképezőgépe firmware-jét.

 

Kompromisszumok nélkül megalkotva. Z 6II

  • Bármilyen fényben kiváló: A széles Z-bajonett és a nagy, 24,5 megapixeles, teljes képes érzékelő tiszta, részletgazdag képeket tesz lehetővé a rendkívül széles ISO-tartományban. A kedvezőtlen fényviszonyok esetén használható AF -6 Fé értékig levihető f/2 (vagy nagyobb fényerejű) objektívvel elérhető.
  • Sokkal gyorsabban: Teljes felbontású állóképeket készíthet akár 14 kép/mp sebességgel teljes AF/AE használatával. Akár 200 JPEG vagy 124 12 bites, tömörítetlen RAW-képet készíthet egyetlen sorozatban.
  • Twin EXPEED: A két processzor megduplázza a rendelkezésére álló teljesítményt minden téren, kezdve az AF-től egészen a puffer kapacitásáig. A teljesítmény tökéletesen egyenletes, akár videót készít, akár állóképeket rögzít.
  • Kettős kártyafoglalatok: Bármilyen munkafolyamathoz alkalmazható. Az UHS-II SD-kártyákat az egyik foglalatban, az XQD-kártyákat vagy a legújabb, rendkívül gyors CFexpress-kártyákat pedig a másikban használhatja.
  • Multimédiás erőmű: Élesebb, tisztább videófelvételeket készíthet a szélesebb dinamikatartománnyal. A szemérzékelő és az állatérzékelő AF a felvétel során beállítható – és elképzeléseinek megfelelő felvételeket készíthet.
  • Strapabíró kialakítás: A rendkívül erős, könnyű magnéziumötvözetből készült vázzal rendelkező fényképezőgép könnyen hordozható és elég strapabíró ahhoz, hogy bárhol helytálljon. A teljesen védett kialakítás védelmet nyújt a porral, a szennyeződésekkel és a nedvességgel szemben.
  • NIKKOR Z: Lenyűgöző mélységélességet érhet el a gyors élességállítású, kompakt NIKKOR Z objektívek széles választékával.
  • A Z-rendszer sokoldalúsága: A külső vakuk akár 14 kép/mp sebességű felvételkészítés esetén is használhatók. Az FTZ bajonettadapter több mint 300 F-bajonettes NIKKOR objektívvel kompatibilis.
  • SnapBridge: A Nikon SnapBridge alkalmazásának köszönhetően az okoseszközön keresztül frissítheti fényképezőgépe firmware-jét.

Amennyiben a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el az alábbi webhelyre: www.nikon.hu

[1] Megjegyzés: A Z 6II fényképezőgépen a várhatóan 2021 februárjában megjelenő firmware frissítés által lesz elérhető.

[2] A részletgazdag HLG-felvételek Nikon Z 6II fényképezőgéppel való elkészítéséhez külső videórögzítő szükséges.

[3] 14 kép/mp, egypontos AF, 12 kép/mp egyéb AF mező módban.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
674FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles