3 C
Budapest
Tuesday, March 19, 2024

A Nikon négy díjat kapott a 2020-2021 EISA AWARDS díjkiosztón

A Nikon örömmel jelenti be me, hogy négy terméke sikeres volt az EISA Awards 2020-2021 (2020–2021-es EISA-díjátadó) keretében. A Nikon Z 50 elnyerte a „Best Buy Camera” díjat, és a Nikon D780 a „Full Frame Camera” díjat. A NIKKOR-objektívek szintén győztesek voltak: az AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR elnyerte a „Professional Telephoto Zoom Lens” díjat, és a NIKKOR Z 85mm f/1.8 S a „Portrait Lens” díjat.

A Z 50, az APS-C/DX-fényképezőgépe és a Nikon egyik vezető tükör nélküli terméke elismerést kapott könnyű és kompakt kialakítása miatt, valamint a versenyképes árkategóriájáért. A Nikon legújabb firmware 2.0 frissítése azt is jelenti, hogy a fényképezőgép tartalmazza az állatérzékelő AF funkciót, amely népszerű funkció más Nikon-fényképezőgépeken. Eközben a D780 új hibrid AF rendszere azt jelentette, hogy a kategóriájában erős versenyző volt, és a fényképezőgép sebessége és videózási képessége is segített abban, hogy nyerjen.

Ez a négy díj bemutatja a Nikon folyamatos elkötelezettségét az olyan innovatív eszközökkel kapcsolatban, amelyek lehetővé teszik, hogy a fotósok a lehető legtöbbet tudják megvalósítani, kreatív és technikai szempontból is.

 

Az EISA megjegyzései a Nikon Z 50 „Best Buy Camera” 2020–2021 díjával kapcsolatban

A versenyképes árat és a kiváló minőséget nyújtó Nikon Z 50 az EISA 2020-2021 Best Buy Camera-díjasa. Ez a kompakt, tükör nélküli, APS-C (DX) érzékelővel rendelkező fényképezőgép egyszerűen használható, és tökéletes választás az utazáshoz a jól felépített és időjárásálló vázzal. Finom képminőséget nyújt nagyszerű dinamikus tartománnyal, amely részletgazdag helyreállítást tesz lehetővé mind a csúcsfények, mind a mély árnyékok terén. A Z 50 ugyanazt az EXPEED 6 processzort használja, mint a Nikon teljes képméretű modelljei, amely 4K videófelvételt tesz lehetővé 30 kép/mp-es, vagy akár 120 kép/mp-es Full HD módban. Az automatikus élességállítás gyors és pontos, és nagyon hasznos, szemérzékelő AF funkcióval és (a firmware-frissítésének köszönhetően) állatérzékelő AF funkcióval is rendelkezik.

  

Az EISA megjegyzései a Nikon D780 „Full Frame Camera” 2020-2021 díjával kapcsolatban

A Nikon D780 egy teljes képes DSLR, amely egy 24,5 millió képpontos BSI CMOS-érzékelővel rendelkezik. A gyors EXPEED 6 képfeldolgozó rendszerrel kombinálva akár ISO 51 200-as natív érzékenységet nyújt, így még több lehetőséget biztosít a kreatív fényképezéshez. Dönthető LCD-érintőképernyője segít a fotósoknak és videósoknak, hogy elkészítsék a kívánt felvételt, akár magas vagy alacsony szögből. A Nikon D750 utódja számos frissítést tartalmaz, mint például a rendkívüli képfeldolgozás, a jobb videózási képességek (akár 30 kép/mp-es 4K UHD N-Loggal), a lassított felvételek és a time-lapse funkció. Ráadásul a rendkívül továbbfejlesztett hibrid AF rendszer gyors automatikus élességállítást biztosít az LCD-képernyő használatával történő fényképezés és videózás közben.

 

Az EISA megjegyzései az AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR „Professional Telephoto Zoom Len” 2020-2021 díjával kapcsolatban

Ez a nagy teljesítményű zoomos telefotó kiválóan alkalmas a kihívást jelentő körülmények között történő professzionális használatra. A teljes fókusztávolságban állandó, nagy maximális rekesze számos helyzetben kínál előnyöket, beleértve a portrék, a beltéri és kültéri sportok, valamint a természet fényképezését. A NIKKOR még az f/2,8-as maximális rekesznél is kivételes felbontást biztosít a teljes képes DSLR fényképezőgépeken, minimális színeltéréssel, a Nikon új rövid hullámhosszú fénytöréses (SR) üvege használatának köszönhetően. Ragyogóan kezelhető a hatékony képstabilizálással és az átfogó időjárási védelemmel. A Nikon 1,4x és 2x telekonverterrel való kompatibilitása további rugalmasságot biztosít.

 

Az ESIA megjegyzései a NIKKOR Z 85mm f/1.8 S „Portrait Lens” 2020-2021 díjával kapcsolatban

A Nikon tükör nélküli Z rendszerének lenyűgöző kiegészítéseként ez egy kiváló portréobjektív a klasszikus 85 mm-es gyújtótávolságnál, amely nagyon szoros versenyben emelkedik ki. A Nikon eddigi legjobb 85 mm-es objektívjeként csodálatosan teljesít f/1,8 esetén, és pont megfelelő lágyságúak a szélek és az árnyékok, amelyre az igényes portréfotósoknak szüksége van, míg az optikai teljesítmény technikailag tökéletes, amikor a rekeszt pár lépéssel bezárják. Továbbá ez az objektív nem torzít, gyors automatikus élességállítási sebességet biztosít, és magas színvonalú – ellenáll az időjárásnak, így bármilyen körülmények között használható.

 

Az évente odaítélt EISA Awards-díjakkal azokat az új termékeket ismerik el, amelyek a legfejlettebb technológiát és a legvonzóbb funkciókat ötvözik a csúcskategóriás teljesítménnyel. Az EISA Awards keretében a legkedvezőbb árú, nagy értékű termékektől a modern fogyasztói elektronika legtörekvőbb kifejezéséig terjedően értékelnek. A díjkategóriák évről évre változnak, ami a terméktervezés és a kapcsolatok evolúcióját tükrözi, de minden EISA Award-nyertes kategóriája legjobbja marad.

További információért keresse fel az EISA webhelyét: https://www.eisa.eu/

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,490RajongókTetszik
197KövetőKövetés
674FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles