12.1 C
Budapest
Tuesday, April 16, 2024

Albertini Béla (1940-2020)

Ajánlás

Albertini Béla munkaösztöndíjára

Albertini Béla a magyar fotográfiai strukturában egy önálló, egyszemélyes intézmény. És nem csak mostanában, hanem uszkve harminc éve. Azóta gyűjti, rendszerezi és terjeszti a magyar szocio- vagy dokumentarista fotó valamennyi forrását, itthon és külföldön egyaránt. Nem ő tehet róla, hogy egyetlen intézmény sem szerveződött köréje, hogy nem alakulhatott ki olyan műhely, amelyben a hozzá hasonló magányos harcosok hadrendbe állva, sokkal eredményesebben dolgozhatnának.
Évtizedes tapasztalataimra támaszkodva, ennek az intézményesülésnek semmi esélyt nem adok a továbbiakban sem, sőt. De akkor legalább segítsük amiben csak lehet Albertini munkáját.

Támogatom és támogatásra ajánlom tervét, hogy végre rendszerezhesse, strukturálja, mutatózza, jegyzetekkel elláthassa kétezer oldalnyi forrásgyűjteményét, ezzel előkészítve egy késöbbeni kiadást, mely által viszont páratlan forrással gyarapodna végre a magyar fényképezés kulturhistóriája. Ráfér.

Hévizgyörk, 2001. február 20.

Kincses Károly
múzeumigazgató

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles