Késtokok

0
0

Mint elvetemült késmániás, és késgyűjtő természetes volt, hogy késtokokat is csinálok magamnak….
A metodust nem írom le sokadszor (lyukasztás varrás stb)
A célom az volt, hogy a hűséges Strider késemnek legyen egy formatokja, amiben nyitva lehet nálam kirándulások alkalmával például….ilyenkor praktikusabb egy kést egyből nyitva elővenni és láthattunk hasonló tokokat már az Extrema Ratio kínálatában….Strideréknek ez valahogy még nem jutott eszébe….
Nekem annál inkább…..
Ha először próbálsz valamit csinálni bőrből akkor ne ezzel kezd….kell hozzá egy kis rutin de ha ez megvan akkor nem egy nagy ügy az egész.
Én 3mm vastag bőrt használtam mivel ez nagyon masszív marad száradás után….
Tehát átnedvesítjük a bőrt ettől teljesen formálhatóvá válik….elhelyezzük alatta  a kést a kívánt pozicióban és egy szobrászkéssel (kis fakés) ráformázzuk a tokot…ez hosszú folyamat míg minden tökéletes lesz.
Ha megvan a mintánk a hajtásokhoz nagyon közel végigjelöljük a varrás helyét, kivágjuk az alját és összehangoljuk a lyukakat….jelölőeszközzel ez nagyon könnyű annélkül meg lehetetlen….(lehetséges csak nem lesz olyan szép egyenletes)
A kést hagyjuk a tokban míg az szárad!
Ha minden jól sikerült a kés úgy pattan a tokjába mintha köré lenne öntve…..
Remek érzés és nagyon stabil tok, nem véletlenül készítenek maroklőfegyverekhez (revolver) is ilyeneket….
Nekem ment ergó nektek is fog csak kitartás!image

  • Link lekérése
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • E-mail
  • Más alkalmazások

Címkék

balassabőrbőrtokdiyextrema ratioformatok. hogyan csináljakkésmániakéstokstriderSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….