Bemozdult erdő effekt…..

0
0

Egyre sűrűbben találkozom a neten külföldi alkotók körében a bemozdult erdő művészképpel….esetek nagyrészében a végeredmény egy giccses szar hogy őszinte legyek.
Akadnak üdítő kivételek mint például a Vancsó Zoli akinek fantasztikus misztikus képei vannak a témában, de nem is az ő kedvéért írom a posztot hanem azoknak akik szeretnék kipróbálni de nem tudják hogy álljanak neki.
Legyünk őszinték….ez gyorsabb photoshoppal….az olyan hülyéknek mint pl én akik kimennek balettozni a kamerával az erdőbe nem hiszem hogy magyaráznom kellene….
Naszóval fogjunk egy olyan fotót amin fák vannak függőleges irányultságban….ez viszonylag könnyen elérhető.
Töltsük be PS-be, majd a blur effektek közül válasszuk ki a bemozdulást….állítsuk 90 fokosra a szöget és tetszés szerint adjunk neki egy 300-400-as értéket….vagy ahogy tetszik….
rétegmaszlojunk egy kis fényerő kontrasztot neki ahova kell, és kész is vagyunk…..ha extra giccset akarunk akkor tetszőleges helyre belemaszkolunk pár elröppenő madarat, esetleg egy ember sziluettjét, és kész is az alkotás….ennyi a nagy trükk emberek 😉

image
nekem eddig bírta a giccsfaktorom 🙂

Címkék

balassabemozduláserdőgiccsSokszor kérdeznek az emberek fiatal koromról, vagy csak arról, hogy honnan jöttem…legyen nektek egy rövidített verzió itt, bár úgy hiszem részleteiben már megírtam.
1977 ben születtem. Szüleim nem tartottak rám igényt. Anyám kint hagyott a kocsma előtt három hetes koromban a napon, ahonnan a szomszéd vitt haza. Ekkor kerültem nagyanyámékhoz. Anyámmal a kapcsolatom egy katasztrófa volt. Valójában nem szerettem. Dagadt kis buzinak hívott rendszeresen, így nem is adott rá túl sok okot. Alkoholista volt, könnyű drogokkal is élt, és ezek megszerzése érdekében megfordult az utcán is. Gyerekkoromban rengetegszer feltettem a kérdést hogy miért nem kellek sehova…nekem miért nincs helyem? Végül arra jutottam, hogy engem nem lehet szeretni, így ez lett az alapállapot. Rohadt rossz gyerek voltam. Felgyújtottam a garázst, robbangattam, macskákat lövöldöztem csúzlival, rendszeresen belőttem a lakók ablakait, kiszúrtam nagyapám kocsijának a kerekeit, sorolhatnám.
Apám sosem élt a jogával hogy m…Szólok, elpattant a cérna káromkodni fogok…
Egyszerűen tele lett a tököm a kikent kifent konzumkurvákból, a hajléktalanból gazdaggá vált bölcsekből meg ebből az egészt kibaszott hóbeleblancból…szajkózzák megállás nélkül ugyanazt a bullshit szemetet, amit max egy fogyatékos imádkozó sáska szintjén lévő valaki tud komolyan venni.
Ettől a sok pozitív álszent szarságtól a belem fordul már ki!
Legyél mindig vidám, szépen festett, mosolyogj a lányod sírja felett és mesélj róla hogy kell pozitívnak lenni… Meséld el hogy hogy voltál képzelt hajléktalan és hogyan lettél gazdag és ha nincs semmi valós mondandód csak az hogy tizenötezeréé lehet fotózkodni veled akkor pózolj bérelt musztángban, és hitesd el velük hogy ez jár nekik mert neked is jár…a pofád maximum…
Na jó…kikiabáltam magam…kezdjük az elején…
Figyelj…elárulok egy titkot…nem kell mindig boldognak lennek tudod?
Nem kell mindig pozitívnak lenned…összedőlhet a világ és maradhatsz a romok alatt…zokoghatsz, fájha…Mielőtt bárki azt hinné ördöngősség végigfotóztam egy tok készítését….láthatóan nem egy lehetetlen dolog….