28.2 C
Budapest
Thursday, June 20, 2024

A Riói olimpiai képeiből nyílt kiállítás Debrecenben

Repülj velem Rióba címmel Derencsényi István fotográfusnak a riói nyári olimpián fejlesztett képeiből nyílt bemutató szombaton a Debreceni Egyetem sporttudományi oktatóközpontjában.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára a expo megnyitóján kiemelte: előző évben fordult elő első alkalommal, hogy egy vidéki lap munkatársa esélyt kapott a nyári olimpiai játékokon.

Derencsényi István, a Hajdú-bihari Napló fotóriportere élt ezzel a nem mindennapi lehetőséggel, „lubickolt az olimpiai miliőben”, ahol négyévente egy időben gyakorlatilag 30 világbajnokság zajlik, és már a helyszínekre való eljutás is embert próbáló feladat – mondta az államtitkár.

Szabó Tünde alapján „sehol nem lehet annyi megélt pillanatot, érzelmet megörökíteni, mint az olimpián”.

„Éljük keresztül még egyszer a riói álomutazást, a játékok semmihez nem hasonlítható hangulatát” – invitálta a prezentáció megtekintésére a megnyitó résztvevőit a sportért felelős államtitkár.

Bács Zoltán, a tárlatnak otthont adó egyetem kancellárja természetesnek nevezte, hogy az olimpiáról szóló kiállításnak a sporttudományi centrum ad helyet. „A Debreceni Felsőfokú intézményben más minőségben foglalkoznak a sporttal, mint hagyományos testnevelés” – utalt a 2015-ben elkészült sportcentrum szolgáltatásaira, az ott folyó akadémiai munkára.

Derencsényi István tíz éve a Debrecenben megjelenő Hajdú-bihari Napló fotóriportere. Két évvel ezelőtt művészet kategóriában díjazták a sajtófotó tárlaton.

A Repülj velem Rióba – képes olimpiai beszámoló című kiállításon a szokásos fotográfiák mellett digitális és 3D-s fotók idézik fel a riói olimpia magyar vonatkozású, legemlékezetesebb pillanatait. A bemutató február 10-ig nézhető meg az egyetemi sportcentrumban.

mti

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
767FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles