5.4 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

Itt a kalandokra tervezett Nikon Coolpix AW130 és az S33

MERÜLJÖN A MÉLYBE ÉS MÁSSZON MEG CSÚCSOKAT A COOLPIX ÚJ, VÍZÁLLÓ, KALANDOKHOZ KÉSZÜLT FÉNYKÉPEZŐGÉPÉVEL

Amszterdam, Hollandia, 2015. február 10.A Nikon ma bejelentette vízálló termékcsaládjának két új tagját: a kalandbiztos COOLPIX AW130 és a bárhová elvihető COOLPIX S33 modellt – így még könnyebben megörökítheti a szabadtéri túráit és napsütéses élményeit, lenyűgöző minőségű fényképeken és teljes HD felbontású videókon.

A 16 megapixeles COOLPIX AW130 tökéletesen illeszkedik az Ön aktív életstílusához. Bárhová megy, nyugodtan magával viheti – akár 30 méterrel a víz alá is1, amely megfelel az Advanced Open Water minősítés merülési határának, emellett -10oC-ig fagyálló, illetve 2 m magasságból való leejtésig ütésálló2. A közösségi élményekről sem kell lemondania: a fényképezőgép NFC3-kompatibilis, és beépített Wi-Fi funkciót4 kínál, így a képeket azonnal megoszthatja, ha a fényképezőgépet NFC-kompatibilis3 intelligens eszközhöz érinti, illetve ha használja a külön Wi-Fi4 gombot.

A nagy fényerejű és nagy látószögű 24 mm, f/2,8 objektív ideális víz alatti felvételekhez és éjszakai tájképekhez, a gyors, 5x optikai zoom pedig szárazföldön és víz alatt egyaránt megkönnyíti a közeli képek készítését; ezt a zoomolást a Dynamic Fine Zoom5 funkció akár 10x-re is képes bővíteni. Minden eseményt csodálatos minőségű, sztereó hangú, teljes HD felbontású videóként (1080/60i) örökíthet meg minimális elmosódás mellett, ugyanis a nagy teljesítményű VR (rázkódáscsökkentés) ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódásának hatását az eseménydús jelenetek és zoomolás közben. A beépített GPS/ GLONASS/QZSS-kompatibilitás lehetővé teszi a műholdas helykövetést, amellyel amellett, hogy naplózhatja a bejárt útvonalat, pontosabbá válik a fényképezési helyszín meghatározása, emellett felgyorsul a fényképezési helyszín rögzítése. A beépített világtérképre akár 30 helyszínt is menteni lehet, és a felvételeken szerepeltetni lehet a magassági, illetve mélységi adatokat is.

A 13 megapixeles COOLPIX S33 még emlékezetesebbé teszi az ünnepeket és a mindennapokat. Végtelenül strapabíró, egyszerűen használható, és könnyedén tartja a lépést még a legkalandosabb útitervekkel is. Akár 10 méteres mélységig1 is merülhet vele, a Víz alatti arckeretezés funkcióval pedig a gép anélkül is képes észlelni az arcokat, hogy be kéne mennie a vízbe. Ütésálló 1,5 m magasságból való leejtésig6, ellenáll akár -10oC-os hidegnek, emellett porálló – képes elviselni minden megpróbáltatást.

A barátokkal és családtagokkal töltött vidám pillanatokat egyetlen gombnyomással megörökítheti teljes HD felbontású videón, és közelebb is hozhatja az eseményeket a 3x optikai zoom segítségével, amely a Dynamic Fine Zoom5 funkcióval 6x-ra bővíthető. A felnőttek és gyermekek számára készült menünek köszönhetően nincs szüksége külön fényképezőgépre a gyermekek számára – ez a modell az egész családnak készült. Az adott fényképezési körülmények kiválasztását követően a motívumprogram módok segítséget nyújtanak a legjobb beállítások kiválasztásában, a beépített Célkereső AF funkció pedig gyorsan és precízen megtalálja a témát – a felvételek mindig tiszták és élesek. A fényképezőgépváz többféle élénk színben is kapható, így a fotózás még vidámabb lehet.

Ines Bernardes, a Nikon Europe COOLPIX termékcsaládért felelős termékmenedzsere a következő szavakkal mutatta be az új fényképezőgépeket:

„A COOLPIX AW130 a szélsőséges viszonyokat is elviseli, ugyanakkor hétköznapi fényképezőgépként is maximálisan beválik. Ugyanolyan kényelmesen használható a városban, mint mélyen a víz alatt1 vagy magasan a hegyek között, a beépített Wi-Fi-nek4 és az NFC3-kompatibilitásnak köszönhetően pedig bárhová tart is, folyamatosan kapcsolatban maradhat a közösséggel, megoszthatja élményeit barátaival és családjával. Kalandjait biztonságosan hazaviheti kiemelkedő minőségű képek és teljes HD felbontású videók formájában.

Az új COOLPIX S33 strapabíró, könnyen hordozható fényképezőgép, amely a mindennapok kemény megpróbáltatásai közepette és utazásokon egyaránt megbízhatóan teljesít. Amikor minden a víz alatt1 történik, akkor is fényképezhet anélkül, hogy le kéne merülnie. Ez a modell az egyszerűség diadala, és a különválasztott felnőtt és gyermek menü segítségével mindenki fantasztikus felvételeket készíthet. Ráadásul nem számít, mennyire aktív az életstílusa, ez a fényképezőgép biztosan bírja a gyűrődést.”

Bármit, bárhol

A COOLPIX AW130 a korlátok nélküli életstílus fényképezőgépe. Ugyanolyan megbízható és könnyen használható víz alatt1 – 30 méteres mélységig -, mint a hegycsúcsok között, szélsőséges hőmérsékleti viszonyok esetén (akár -10oC-on is). A Mozgatásos vezérlés műveletgombnak köszönhetően az alapvető beállítások könnyen elérhetők a fényképezőgép rázásával, a nagy teljesítményű rázkódáscsökkentés segítségével pedig a fényképek élesek, a videók zökkenőmentesek – akármilyen nehéz is a terep. A 2 méteres magasságból való leejtésig ütésálló2 és porálló gép ideális az aktív életstílust élők számára, világos színe és formatervezett váza pedig tökéletessé teszi a városi fotózáshoz.

Legyen szó medencepartról vagy óceáni merülésről, a COOLPIX S33 páratlan lehetőségeket kínál a vízben1. Akár 10 méteres mélységig is lemerülhet vele, a Víz alatti arckeretezés funkció segítségével pedig úgy is fényképezhet, hogy be sem megy a vízbe. Kényelmesen hordozható, ütésálló 1,5 méteres magasságból való leejtésig6, és akár -10oC-os hidegnek is ellenáll. Ha pedig az otthoni családi élet viszontagságaihoz strapabíró eszköz kell, szintén bírja a gyűrődést.

Egyszerű kezelés, kivételes képek

A COOLPIX AW130 fényképezőgéppel mindig jelen lehet a közösségben, bárhová is utazik. Azonnali megosztáshoz nyomja meg a külön Wi-Fi4 gombot, vagy érintse a fényképezőgépet NFC-kompatibilis3 eszközhöz. A kiemelkedő képminőséget az érzékeny, 16 megapixeles képérzékelő, valamint a nagy fényerejű és nagy látószögű, 24 mm, f/2,8 objektív garantálja, amelynek 5x optikai zoom funkciója tovább bővíthető a 10x-es Dynamic Fine Zoom5 funkcióval. Egyetlen gombnyomással lenyűgöző élességű, teljes HD felbontású videót készíthet, emellett könnyedén felvehet lenyűgöző, 10 másodperces időzített videót is. A fényképek és videók komponálása nagyon egyszerű a 7,5 centiméteres, 921 000 képpontos OLED-képernyőn – ennek képe még közvetlen napsütésben és víz alatt is kitűnően látható.

Még a legfiatalabb és legtapasztalatlanabb fotós is készíthet lenyűgöző fényképeket, mert a COOLPIX S33 minden korosztály kezébe kényelmesen belesimul. A külön felnőtt, illetve gyermek menünek köszönhetően kezelése egyszerű, a motívumprogram módok pedig javaslatot adnak az optimális beállításokra vonatkozóan az adott fényképezési helyzetben. A 3x optikai zoom objektív, amelynek 6x-ra bővíthető a Dynamic Fine Zoom5 segítségével, tökéletesen örökíti meg az arckifejezéseket, és a gördülékeny videók készítése is egyetlen gombnyomásra elindul – igazán egyszerű a váltás fényképezésről a teljes HD felbontású videóra.

A főbb jellemzők összefoglalója – COOLPIX AW130

30 méterig vízálló: Az Advanced Open Water merülési tanúsítványban szereplő mélységig1 is merülhet, külön tok használata nélkül.

Kalandbiztos: Magával viheti a fényképezőgépet szélsőséges helyzetekbe is – a gép ütésálló 2 méteres magasságból való leejtésig2, porbiztos, és akár -10oC-os hidegnek is ellenáll.

NFC-támogatás és Wi-Fi-kapcsolat: Azonnali tartalommegosztáshoz érintse a fényképezőgépet NFC-kompatibilis3 intelligens eszközhöz, vagy nyomja meg a külön Wi-Fi4 gombot.

NIKKOR 5x optikai zoomobjektív: A víz alatti fényképezéshez ideális: 24 mm, f/2,8 objektív 5x optikai zoommal rendelkezik, amelyet 10x-re bővíthet a Dynamic Fine Zoom5.

Beépített GPS/GLONASS/QZSS-támogatás: Gyorsabban rögzítheti a fényképkészítés helyét – ráadásul pontosabb földrajzi szélességi és hosszúsági adatokkal.

Hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CMOS-képérzékelő: Nagyszerű teljesítmény, valamint részletgazdag felvételek alacsony képzaj mellett – még víz alatt és gyenge fényben is.

Nagy teljesítményű VR (rázkódáscsökkentés):Ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódásának hatását az eseménydús jelenetek, illetve zoomolás közben, így garantált az élesebb kép.

Időzített videofelvétel:Lenyűgöző, 10 másodperces időzített videót készíthet, és ehhez elegendő kiválasztania a fényképezési helyzetet.

A főbb jellemzők összefoglalója – COOLPIX S33

Strapabíró és megbízható: Bárhová magával viheti – porálló, 10 méterig vízálló1, akár -10 oC-os hideget is elvisel, és legfeljebb 1,5 méteres magasságból való leejtésig ütésálló6.

13 megapixeles CMOS-érzékelő: A megapixelszámot maximálisan kihasználó érzékelő garantálja az éles és részletgazdag képeket – ideális alap a nagyításokhoz.

Külön felnőtt és gyermek menü: A változatok menüje alapértelmezés szerint gyermek üzemmódban jelenik meg, de a felnőtt menüre váltás egyszerű, így az egész család használhatja a fényképezőgépet.

NIKKOR 3x optikai zoomobjektív: A mosolyok és a szórakoztató arckifejezések megörökítésében segítséget nyújt a nagy látószögű, 3x optikai zoom, amely a Dynamic Fine Zoom funkcióval 6x-ra bővíthető5.

Teljes HD felbontású videók: Akármerre jár, az eseményeket minőségi, teljes HD felbontású videó (1080/30p) formájában rögzítheti a videofelvétel gomb segítségével.

Víz alatti arckeretezés: Az arckeretezési technológia automatikusan érzékeli az arcokat, és kioldja a zárat – úgy is készíthet víz alatti portrét, hogy közben száraz marad.

Egyszerűen használható:A fényképezőgép formája kényelmesen belesimul a fiatal fotósok kezébe is, így nincs akadálya a nagyszerű eredményeknek, a törlési művelet zárolása pedig megakadályozza a fényképek véletlen törlését.

Megjegyzés:
1A fényképezőgép teljesíti a JIS/IEC 8-as vízállósági minősítés (IPX8), valamint az IEC/JIS 6-os porállósági minősítés (IP6X) követelményeit.
2A fényképezőgép sikerrel teljesítette a Nikon saját tesztjét (ejtés 210 cm magasságból 5 cm vastag furnérlemezre), amely teszt megfelel az MIL-STD-810F Method 516.5-Shock szabvány kritériumainak.
3A Near Field Communication (NFC) funkció AndroidTM (Android 4.0-s vagy újabb) rendszerű okostelefonokon és táblagépeken használható. A funkció használatához az intelligens eszközre előzetesen telepíteni kell a Nikon „Wireless Mobile Utility” elnevezésű alkalmazását és a képátviteli beállításokat.
4A funkció használatához az intelligens eszközre előzetesen telepíteni kell a Nikon „Wireless Mobile Utility” elnevezésű (iOS vagy AndroidTM rendszerrel kompatibilis) alkalmazását.
5A Dynamic Fine Zoom nagyítási tényezőjének kiszámítása az optikai zoom legnagyobb látószögű helyzetét figyelembe véve történik.
6A fényképezőgép sikerrel teljesítette a Nikon saját tesztjét (ejtés 1,5 m magasságból 5 cm vastag furnérlemezre), amely teszt megfelel az MIL-STD-810F Method 516.5-Shock szabvány kritériumainak.

Amennyiben a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el az alábbi webhelyre: www.europe-nikon.com

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
696FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles