Az új Nikon Coolpix P610, L840 és L340

0
66

ÖRÖKÍTSE MEG A FONTOS PILLANATOKAT CSODÁS RÉSZLETESSÉGGEL – ÍME, A NAGY TELJESÍTMÉNYŰ ZOOM FUNKCIÓS COOLPIX P610, L840 ÉS L340

Amszterdam, Hollandia, 2015. február 10. A mai napon bemutatták a Nikon COOLPIX zoom termékcsaládjának három új tagját, amelyek kivételes teljesítményüknek köszönhetően az életképek legapróbb részleteit is képesek megörökíteni.

A 16 megapixeles COOLPIX P610 új távlatokat nyit a fényképezés minden területén – az éjszakai felvételektől kezdve a természetfotózásig – a 60x optikai zoomnak köszönhetően, amely a Dynamic Fine Zoom1 funkcióval 120x-ra bővíthető. Az elektronikus kereső és a nagyméretű, 921 000 képpontos, dönthető, nagy fényerejű, RGBW technológiát alkalmazó képernyő kreatív komponálási megoldásokra ösztönzi a fotósokat, a felvételek megosztása pedig azonnal végrehajtható a beépített Wi-Fi2 funkciónak és az NFC3-kompatibilitásnak köszönhetően – elegendő a megfelelő intelligens eszközhöz3 érinteni a fényképezőgépet. A beépített GPS/GLONASS/QZSS segítségével nyomon követheti a fényképezési helyeket, a Dual Detect optikai VR rázkódáscsökkentési funkció pedig biztosítja a fényképezőgép stabilitását, és még maximális zoom, illetve teljes HD (1080/60p) videók – egyetlen gombnyomással indítható – rögzítésekor is garantálja a lenyűgöző képélességet.

A 16 megapixeles COOLPIX L840 fényképezőgéppel igazán egyszerű ráközelíteni az élet különleges pillanataira. A tájképek és az élővilág fotózásához, illetve a családi összejövetelek közeli felvételeihez egyaránt tökéletes a 38x optikai zoom, amely 76x-ra bővíthető a Dynamic Fine Zoom1 funkció segítségével. Az Automatikus programválasztó segítségével egyszerűen készíthet részletgazdag felvételeket a hold, illetve madarak fényképezésekor, a nagyméretű, dönthető LCD-monitor segítségével egyéni nézőpontokat is kereshet, továbbá egyetlen gombnyomással elindíthatja teljes HD videó (1080/60i) rögzítését. Kedvenc felvételeit a beépített Wi-Fi2 funkció, illetve az NFC3-kompatibilitás révén azonnal megoszthatja.

A 20 megapixeles COOLPIX L340 egy klasszikus formatervű modell, amely kompakt méretei ellenére egymagában képes lefedni a nagy látószögtől a telefotóig terjedő zoomtartományt. A 28x optikai zoom objektív – amely 56x-ra bővíthető a Dynamic Fine Zoom1 funkcióval – képes közel hozni a történéseket, az egyetlen érintéssel aktiválható HD videorögzítés révén pedig egy szempillantás alatt válthat át fényképzésről videózásra. A nagy teljesítményű rázkódáscsökkentés stabilan tartja a fényképezőgépet az éles képek és a gördülékeny videók érdekében, a kényelmes fogású markolat pedig segít minimalizálni az eszköz rázkódását. Kezelése egyszerű, a nagyméretű LCD-monitor pedig kitűnően látható felvétel komponáláskor és lejátszáskor egyaránt, ráadásul a fényképezőgép tápellátását a szinte mindenhol kapható, AA-méretű elemek biztosítják.

Ines Bernardes, a Nikon Europe COOLPIX termékcsaládért felelős termékmenedzsere a következő szavakkal mutatta be a COOLPIX család legújabb nagy teljesítményű modelljeit:

„Ezekkel az új fényképezőgépekkel a fotós egy természetfotózással töltött nap után nekiindulhat az éjszakának is barátaival – új lehetőségek nyílnak a kreatív látószögek keresésére és különleges részletek megörökítésére saját stílusában.

A COOLPIX P610 igazán elemében van a természet fotózásakor: egészen kivételes részletességgel képes megörökíteni a látványt 60x optikai zoomja segítségével, amely 120x-ra bővíthető a Dynamic Fine Zoom1 funkcióval – madárlesen és a hold fényképezésekor egyaránt tökéletes. A dönthető kijelző és az elektronikus kereső teljes szabadságot nyújt komponáláskor, a legjobban sikerült képek pedig a Wi-Fi2, illetve az NFC3-kompatibilitás révén azonnal megoszthatók.

A COOLPIX L840 modell 38x – a Dynamic Fine Zoom1 funkcióval 76x-ra bővíthető – optikai zoomja segítségével a szoba túlvégéből is megörökíthet csodás arckifejezéseket rendezvényeken, illetve csendesen ráközelíthet a vadvilág és a természet lenyűgöző részleteire is. A motívumprogram módokkal gyerekjáték az ilyen témák megörökítése, a nagyméretű dönthető képernyő maximális rugalmasságot biztosít a komponáláshoz, a beépített Wi-Fi2 és az NFC3-kompatibilitás révén pedig akár útközben is megoszthatja a képeit.

A COOLPIX L340 klasszikus, kompakt formaterve kényelmessé teszi a fotózást a nagy látószögtől egészen a telefotóig: 28x optikai zoom objektíve 56x-ra bővíthető a Dynamic Fine Zoom1 funkcióval. A fényképezőgép kezelése egyszerű, a nagyméretű LCD-monitor pedig garantálja a könnyed komponálást. A gördülékeny HD videók mellett fontos kiemelni a kényelmes fogású markolatot, amellyel a minimálisra csökkenthető a fényképezőgép rázkódása.”

Részletgazdagság, azonnali megosztás

Ezekkel a fényképezőgépekkel az események kellős közepébe kerülhet anélkül, hogy a kisujját mozdítaná, ráadásul igen jól hordozhatók, ugyanis a kivételes zoomteljesítmény kisméretű vázban kapott helyet. Az optikai zoomok teljesítménye egészen rendkívüli: a COOLPIX P610 esetén 60x, a COOLPIX L840 esetén 38x, a COOLPIX L340 esetén pedig 28x – és ezek mindegyike a duplájára bővíthető a Dynamic Fine Zoom1 funkcióval. Ezek a modellek minden helyzetben lenyűgöző teljesítményt nyújtanak – a makrofotózástól a távoli tájak és az éjszakai égbolt fényképezéséig. A látványosan sikerült képeket azonnal meg is oszthatja – a COOLPIX P610 és a COOLPIX L840 beépített Wi-Fi-t2 tartalmaz, továbbá NFC3-kompatibilis.

Kreatív komponálás, egyedi látványvilág

A fényképezőgép egyszerűvé teheti az új nézőpontok keresését – ebben tökéletes társ a COOLPIX P610 dönthető kijelzője és elektronikus keresője, illetve a COOLPIX L840 dönthető kijelzője egyaránt. Megörökítheti talajközeli szögből egy állat nézőpontját, de készíthet felvételt távoli történésekről a magasból – a tömeg vagy akadályok fölé emelt géppel – is. A dönthető kijelző által kínált rugalmasság révén új szemszögből mutathatja meg az ismerős témákat is. A COOLPIX L340 nagyméretű kijelzője közvetlen napfényben és gyenge fényben is rendkívül jól látható, így a tökéletes szög megkeresése valóban egyszerű.

A fő jellemzők összefoglalása – P610

NIKKOR 60x optikai zoom objektív: A 60x optikai zoom rendkívüli átfogást (24-1440 mm) kínál, és akár 120x-ra is bővíthető a Dynamic Fine Zoom1 segítségével.

Dual Detect optikai VR (rázkódáscsökkentés): A továbbfejlesztett rázkódáscsökkentési algoritmus ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódását kézi telefotózás esetén.

Beépített Wi-Fi és NFC-támogatás: Azonnal megoszthatja felvételeit az egyérintéses Wi-Fi2 gomb megnyomásával, illetve az NFC-kompatibilis3 fényképezőgép megfelelő intelligens eszközhöz3 való érintésével.

Beépített GPS/GLONASS/QZSS: Fényképezés közben villámgyorsan beolvashatja a pontos helyadatokat a GPS/GLONASS/QZSS nemzetközi műholdas rendszer révén.

Hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CMOS-képérzékelő:A nagy érzékenységű képérzékelő segítségével könnyedén készíthetők alacsony zajszintű, éles, tiszta fényképek.

Full HD videók:Egyetlen érintéssel hihetetlenül gördülékeny HD videókat (1080/60p) rögzíthet kiváló hangminőséggel – a mikrofon irányítottsága a zoomnak megfelelően változik.

Nagyméretű, dönthető LCD-monitor:Kreatív nézőpontok, egyszerű önarcképek – ezeket is kínálja a nagy felbontású, 7,5 centiméteres, 921 000 képpontos dönthető kijelző.

A fő jellemzők összefoglalása – L840

NIKKOR 38x optikai zoom objektív: Minden apró részletet megörökíthet a 38x optikai zoommal, amely a Dynamic Fine Zoom1 funkcióval 76x-ra bővíthető, átfogása pedig 22,5-855 mm.

Beépített Wi-Fi és NFC-támogatás: Legyen jelen a közösségi oldalakon, és ossza meg képeit az egyérintéses Wi-Fi2 gomb megnyomásával, illetve az NFC-kompatibilis3 fényképezőgép megfelelő intelligens eszközhöz3 való érintésével.

Hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CCD-képérzékelő: Garantáltan éles és tiszta felvételek – még gyenge fényben is.

7,5 cm-es, 921 000 képpontos, dönthető LCD-monitor: A dönthető képernyőnek köszönhetően egy gyermek szemmagasságából, illetve tömeg fölötti nézőpontból is fényképezhet.

Hold mód és Madárles mód:Az Automatikus programválasztóval elérhetők a nehezen fényképezhető témákra szabott beállítások, így még a hold, illetve a madarak fényképezése is gyerekjáték.

Full HD videók:Egyetlen gombnyomással válthat az állóképekről gördülékeny, teljes HD (1080/60i) videók készítésére, a visszajátszás során pedig szerkesztheti is a rögzített videókat.

A fő jellemzők összefoglalása – L340

NIKKOR 28x optikai zoom objektív: Örökítsen meg minden eseményt a 28x optikai zoommal, amely a Dynamic Fine Zoom1 funkcióval 56x-ra bővíthető, átfogása pedig 22,5-630 mm.

Kezelése egyszerű: A kényelmes markolat és az egyszerű vezérlőkiosztás teljesen magától értetődővé teszi a fényképezőgép kezelését.

20 megapixeles CCD-képérzékelő: Az érzékeny képérzékelő éles és részletgazdag képeket készít, így lehetővé teszi remek fénykép- és plakátméretű nagyítások készítését.

Nagy látószögű átfogás: Mindig az események közelében lehet a mindennapi életben és rendezvényeken egyaránt: a zoom objektív a nagy látószögtől a telefotóig minden helyzetben tökéletesen helyt áll.

HD videók: Készítsen videót a különleges pillanatokról! A külön videofelvétel gombbal egyszerűen átválthat a fényképezésről HD videók (720p) készítésére.

Célkereső AF:A Célkereső AF gyorsan és pontosan beazonosítja a témát és automatikusan beállítja az élességet, így mindig elmosódásmentes felvételeket készíthet.

Megjegyzés:

1A Dynamic Fine Zoom nagyítási tényezőjének kiszámítása az optikai zoom legnagyobb látószögű helyzetét figyelembe véve történik.
2A funkció használatához az intelligens eszközre előzetesen telepíteni kell a Nikon „Wireless Mobile Utility” elnevezésű (iOS és AndroidTM rendszerekkel kompatibilis) alkalmazását.
3A Near Field Communication (NFC) funkció AndroidTM (4.0-s vagy újabb) rendszerű okostelefonokon és táblagépeken használható. A funkció használatához az intelligens eszközre előzetesen telepíteni kell a Nikon „Wireless Mobile Utility” elnevezésű alkalmazását és a képátviteli beállításokat.

Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el a következő webhelyre: www.europe-nikon.com