16.1 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

2012-ben is Londonban mutatják be a világ legjobb fotóit

2012-ben ismét Londonban ünneplik a fotósok krémjét a World Photo (korábban World Photography Festival) és a Sony World Photography Awards rendezvénysorozatok keretében 2012. április-májusában, a patinás Somerset House-ban. A World Photography Organisation védnökségével tartott eseményeket korábban, 2007-2010 között Cannes-ban rendezték meg, majd 2011-ben a fesztivál és a díjátadó gála is Londonba költözött. A világ legnagyobb fotós eseményének kikiáltott World Photo, London és a Sony World Photography Awards célja 2012-ben is összegyűjteni és bemutatni a világ elismert fotósainak és az új generáció tehetséges művészeinek legjobb fényképeit.

A World Photo, London nyitó hétvégéjére április 27-30 között kerül sor, a Sony World Photography Awards győztes alkotásait bemutató kiállítás megnyitójával egybekötve – ez utóbbit 2012. május 20-ig lehet megtekinteni. Az éves Sony World Photography Awards díjátadó gála és díszvacsora április 26-án, a londoni Hilton Hotelben kerül megrendezésre. A fesztiválon a kiállítások mellett szakmai beszélgetésekre, szemináriumokra, workshopokra is várják a résztvevőket, a 2012-es Sony World Photography Awards zsűrijének és a szakma legkiválóbb képviselőinek közreműködésével. A rendezvény elnöke az ismert író és fotókritikus, Susan Bright lesz, de ott lesz James Reid, a Wallpaper* kép igazgatója; Michael Benson, a Prix Pictet igazgatója, valamint Claudia Hinterseer, a NOOR, egy nemzetközi képügynökség és alapítvány társtulajdonosa.

A londoni fesztivál mindenki számára nyitott, akit érdekel a fotózás világa.

***

A fesztivál kiemelt programjai:

City Projects: a rendezvény egészét tekintve is újdonság az ún. City Projects, amely a WPO workshopjaként kapcsolatépítési platformot teremt az amatőr és profi fotóstársadalom között. A londoni fesztivál mellett e workshopok New York, Chicago, San Francisco, São Paulo, Birmingham és Manchester városaiban is megrendezésre kerülnek.

A szakma legkiválóbbjai által vezetett, 2011/2012 City Projects fő témája a „Portraits of a City” (egy város arcai). Az egyik elismert témavezető, Jez Coulson fotóriporter és művész lesz, aki mindhárom angol projektben részt vesz és kidolgozza önálló témáját, amely az „Economics of the Streets” (az utca gazdasága) címet viseli.

A City Projects keretein belül született alkotások válogatása után a kinyomtatott verziókat a Manchester Photographic Gallery-ben állítják ki március 1-31 között, majd számos rendezvényen is szerepet kapnak a londoni Somerset House-ban. Bővebb információ a City Projects workshopokról és a városokról a http://www.worldphoto.org/festivals-events/city-projects/ weboldalon található.

A fotós stúdiójában címmel egy négyestésre tervezett, meghitt beszélgetésre is sor kerül a világ jelenlegi legjobb fotósaival valamint a „Sony World Photography Awards Outstanding Contribution to Photography” (Sony World Photography Awards: a fotóművészet fejlődéséért végzett kiemelkedő munkáért) cím nyertesével

Sony World Photography Awards 2012 – győztes alkotások kiállítása.A kortárs fotózás alkotásainak egyedülálló válogatása a legkülönbözőbb témákat öleli fel a dokumentum, sport, portré, divat stb. témaköréből.

• ABeginners Portrait Workshop David Graham-mel lehetőséget biztosít arra, hogy a témában járatlanok még szebb képeket készítsenek. Emellett számos egyéb workshop is fut majd: kiadványtervezés, profi portréfotózás és portfólió elemzés.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
696FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles