7.2 C
Budapest
Tuesday, April 16, 2024

Az Eye of Nature 2010/11. évi fotópályázat eredménye

Budapest, 2011. augusztus 12.– A Természetfotó Magazin és az Eye of Nature fotómegosztó örömmel jelenti be, hogy a hét tagú elismert fotóművészekből és természetfotósokból álló zsűri meghozta végleges döntését.

Zsűri elnöke:
Imre Tamás fotóművész a Természetfotó Magazin főszerkesztője

Zsűri tagok:
Imre Tamásné Anikó fotóművész a Természetfotó Magazin művészeti vezetője és a FotóOktatás fotóiskola tulajdonosa.
Kiss Ágnes fotográfus, operatőr a Természetfotó Magazin és a Filmdzsungel filmműhely munkatársa
Krivánszky Árpád fotográfus, újságíró a Természetfotó Magazin és a FotóOktatás fotóiskola munkatársa
Máté Bence természetfotós, fotóművész a Természetfotó Magazin és a FotóOktatás fotóiskola munkatársa
Suhayda László természetfotós a Természetfotó Magazin és a FotóOktatás fotóiskola munkatársa
Szekeres János természetfotós, fotóművész a Természetfotó Magazin és a FotóOktatás fotóiskola munkatárs

2010. március 01-től 2011.április 30-ig beérkezett 1549 fotóstól, 4655 alkotás, melyből a döntőbe került 56 alkotásból a pályázat végleges eredményei a következők lettek.

Az ÉV KÉPE

Az ÉV KÉPE fődíjat Violinkulcs címmel Ritzel Zoltán felhasználónk nyerte meg. A sikeres eredményért az oklevél mellé, a FotóOktatás fotóiskola felajánlásaként egy DOLOMITOK Tájképfotós workshop részvételi lehetőséget nyert.

A zsűri véleménye a fődíjazott képről:
Ami megfogott minket a kép nézése közben, az újdonsága! Szépen elrendezett kompozíció, gyönyörű fények. Kompozíciójában bravúros elgondolást valósított meg a szerző, szépen összecseng a növény indájának a formája, a csigaház tekervényeivel. A kép címe is erre utal, nagyon találó és sokat erősített a fotó értékén. Jó helyen van a csiga és jó helyre néz, szépen kitölti a teret a növény.
Nagyon újszerű látásmód! Adott a zsűrinek valami újat, valami harmóniát, a természet végtelen történetéből. Gyönyörű fotó!
Ezúton is gratulálunk a képhez.

A második helyezett

Air combat címmel Rudi Petitjean felhasználónk nyerte meg. A sikeres eredményért az oklevél mellé, a Digitcam felajánlásaként egy 10.000 Ft-os vásárlási utalványt és egy 3.000 Ft-os Lenspen
LP-1 Original objektív tisztítót
nyert.

A zsűri véleménye a díjazott képről:
A tengelicek verekedésének megörökítése, nem egyszerű feladat. A kép harmonikus, de mégis a középpontos elhelyezés miatt némi feszültséget tükröz a szemlélőben. Az egyébként kedves kismadarak vadsága és elszántsága jön át a fotós alkotásán. Nehéz dolga volt a zsűrinek. Kis különbséggel került ez a fotó a második helyre.
Gratulálunk a képhez.

A harmadik helyezett

Alkonycsillag címmel Tóth Zsuzsanna felhasználónk nyerte meg. A sikeres eredményért az oklevél mellé, az Artwork Photo felajánlásaként egy A1 méretű professzionális fotónyomat (60×90 cm) elkészítését nyerte, Premium Luster vagy Glossy fotópapírra.

A zsűri véleménye a díjazott képről:
Hangulatos alkonyati kép, szép megvilágítással. A szerző bravúrosan szép, meseszerű pillanatot örökített meg. A fények csillogása és gyönyörű játékossága, szépen ötvöződik a kék fényekkel, ami a virágról egyenesen a szemlélő lelkébe sugárzik. Különleges hangulatot kölcsönözve a fotónak. Jól megtalálta a témához hasonló színű elmosódott előteret, mely a fotó tetejének világos színével harmonizál.
Gratulálunk a képhez.

A magasra értékelt képek a következők:
A magasra értékelt képek pontegyezőség végett két alkotás is díjazott lett.

Rekeszhatás címmel Singler Krisztián felhasználónk nyerte meg. A sikeres eredményért az oklevél mellé, az Eye of Nature oldalon további webtárhelyet biztosítunk neki, hogy még több fotóval pályázhasson a következő évben.

A zsűri véleménye a magasra értékelt képről:
Kitűnő kompozíciós készséggel, remek fantáziával rendelkezik az alkotó. A fotózás közben kihasználta az objektív és a rekesz adottságait. A végleges alkotást művészi szintre emelte. A becsillanó fény mestere.
Gratulálunk a képhez.

Fényseprű címmel Kesjárné S. Mária felhasználónk nyerte meg. A sikeres eredményért az oklevél mellé, az Eye of Nature oldalon további webtárhelyet biztosítunk neki, hogy még több fotóval pályázhasson a következő évben.

A zsűri véleménye a díjazott képről:
A fotó hangulata fogta meg a zsűrit. A szerző szerencsésen és jól alkalmazta a kép kompozíciós fogásokat. Szépek a csillogó és harmonizáló vízcseppek. A találó cím és a kép egysége erősíti az alkotást.
Gratulálunk a képhez.

Hamarosan indul új fotópályázatunk, sok ajándékkal és meglepetéssel várunk profi és amatőr fotográfusokat.

Budapest. 2011.08. 12. Imre Tamás a zsűri elnöke (Természetfotó Magazin főszerkesztője) a pályázatot kiírta és szponzorálta a Thomas Picture Kiadó Kft.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
679FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles