8.7 C
Budapest
Friday, April 26, 2024

Sajtófigyelő: A Spektrum sorozatot készít a Láthatatlan Madárfotósról

A Spektrum sorozatot készít Máté Bencéről, aki tavaly elnyerte BBC Wildlife Photographer of the Year nagydíját az azóta híressé vált Árnyjáték című hangyás képével. A háromrészes sorozatot a természetfotós tanyáján és annak környékén forgatják le, ahol Máté Bence bemutatja a stábnak, mi kell ahhoz, hogy valaki egy világvégi falu egyszerű gyermekéből világszerte híres fotós legyen.

A 26 éves fotósra azután figyelt fel a Spektrum TV, hogy a termeszetfilm.hu csapata, Tóth Zsolt Marcell és Molnár Attila Dávid két éve leforgatta a Bence meg a többi jómadár című filmet, ami a tavalyi filmszemlén elnyerte a legjobb természetfilm díját. Ezt követte Máté Bence BBC díja, ami után pár hónappal itthon is elnyerte Az év természetfotósa díjat.

A Spektrum decemberben mutatja be a sorozatot, nehéz lesz kivárni, úgyhogy addig is mindenki menjen el a Természettudományi Múzeumba, ahol a Wildlife Photographer of the Year képein kívül Máté Bence fotóiból is készült egy kiállítás.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,493RajongókTetszik
197KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles