12.8 C
Budapest
Thursday, March 28, 2024

Elhunyt Dióssi Ferenc (Dió) fotóművész (1943-2011)

Életének 68. esztendejében itt hagyott bennünket DIÓ (Dióssi Feri), mindig minden társaság kedvence, az örökvidám nagy mesélő.

Hihetetlenül kalandos életében mindent csinált. Volt búvár, volt hegymászó, de mindenekelőtt filmes-fotós világutazó. A MAFILM Népszerű-tudományos Filmstúdió filmoperatőreként végigjárta Vámbéry Ármin útját, amely Afganisztánig vitte, járt a vietnami háborúban, a víz alatti világ csodáit filmezte a Maldív szigeteken. A ma oly’ felkapott és divatos kambodzsai Angkor templom romjairól ő már akkor hozott fotókat, amikor azok még alig látszottak ki a dzsungelből.

Filmes munkája mellett fotós tevékenysége is számottevő. Igényes munkákkal volt jelen a reklámszakmában és szerepelt kiállításokon egyaránt.

Tagja volt a Magyar Fotóművészek Szövetségének és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

Hosszú, sok éves fájdalmas betegség után tegnap otthonában érte utol a halál. Huncut-mosolygós arcához nem illenek ezek a sorok. Pedig sajnos igaz.

Emlékét sokan, sokáig megőrizzük.

Módos Gábor

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,488RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles