9.1 C
Budapest
Saturday, April 27, 2024

Fotósélet – 2011. január 17.

Közgyűlés időpontjának módosulása
A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége

2011. február 20-án 10 órától
tartja tisztújító közgyűlését Budapesten, az MMIKL székházában (Bp., I. ker., Corvin tér 8.). A tagszervezetek küldöttei, képviselői akkor gyakorolhatják szavazati jogukat, ha felmutatják érvényes küldöttválasztó jegyzőkönyvüket. A www.mafosz.hu weblapon, a MAFOSZ menüpontban megtekinthető, mely tagszervezeteknek van érvényben a korábban leadott ilyen tartalmú jegyzőkönyve. Most még nem késő megújítani vagy elkészíteni! Az ehhez szükséges üres nyomtatvány ugyanitt letölthető. A közgyűlési napirendek írásos előterjesztését január közepén kapják meg a tagszervezetek.
*
*

Az MFVSz közgyűlése
A Magyar Fotóművészek Világszövetsége 2010. február 27-én 10 órakor tartja tisztújító közgyűlését Budapesten, az MMIKL székházában (Bp., I. ker., Corvin tér 8.). Az MFVSz tagjai pályázhatnak az Év Fotóművésze kitüntetésre. Az ehhez szükséges dokumentáció benyújtásának határideje: 2011. február 15.
*
*

Kitüntetés
Néhai Id. Hajdu György aranydiplomás és Életmű-díjas fotóművésznek Posztumusz “Pro Culture Intercisa” díjat adományoznak munkássága elismeréseként. A kitüntetést Hozzátartozói veszik át Dunaújvárosban, a Rendőrség melletti templomban tartandó rendezvényen, 2011. január 22-én 18 órakor.
*
*

Emile WANDERSCHEID, a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) elnökének levele a fotográfiai közélet szereplőihez, Samuné Gadó Mónika Brigitta fordításában
Kedves FIAP-os Barátaim!
Sajnos a 2010-es évben sok negatív esemény történt: a repülőgép szerencsétlenségektől és kisiklott vonatoktól a számos természeti katasztrófákig és terror támadásokig. Ezek az események világszerte sok ártatlan ember életét követelték. Annak a számos családnak, akiknek az életét ezek a szerencsétlenségek befolyásolták, részvétünket fejezzük ki. Ugyanakkor bátorítónak tartom azt a gyors szolidaritást, amivel más és más nemzetek próbáltak segíteni a szerencsétlen, fizikailag es morálisan sérült, valamint anyagilag károsult áldozatokon.
A 2010-es év folyamán, a FIAP a Vietnami Kongresszust ünnepelte, amin különösen sokan vettek részt. A Kongresszus kifejezte azt, amit a FIAP általánosan képvisel fennállásának 60. évfordulóján.
Más pozitív jellegű esemény is kapcsolódott a FIAP védnökségekhez, mint például a Fotóklubok Világkupája es kitüntetése.
Bátorítónak találom, hogy 2010-ben a FIAP védnökséggel rendezett Szalonok száma mindenkori rekordot döntött. 2011-től szeretnénk minél több szalont támogatni, így az új kezdeményezésünknek köszönhetően, az Igazgatósági Tanács úgy döntött, hogy minden Szalon alkalmával kitünteti a “Legjobb szerző”-t egy különleges FIAP jelvénnyel. Azonkívül a FIAP a 2011-es évben bevezeti a “Best of the Best” (A legjobbak legjobbja) nevű díjat is.
A kitüntetés új szabályai 2011. január 1-től lépnek életbe, ami új alapkövetelményeket állít fel azzal, hogy emeli az elfogadások számát és lerövidíti a várakozási időt, hiszen a jelentkezések száma a vártnál több volt. A szabályok egy kisebb korrekciójával, a FIAP Klubok Világbajnokságán való részvételi arány nagymértékben nőtt.
Remélem, hogy a 2010 és 2011-es év közti váltást nagy siker fogja kísérni, különösen a “Világ gyermekei” c. pályázatot, ami lehetőséget ad nekünk egy, a korunkat kifejező könyv kiadására.
A FIAP weboldal (www.fiap.net) időről időre frissítve van. Egy napi linkként szolgálhat az érdeklődőknek és információként szolgálhat az operációs tagoknak, ILFIAP kluboknak és a szalonok rendezőinek, annak érdekében, hogy az együttműködés meg szorosabb legyen közöttük. Ez elősegítheti a fényképészet helyzetének konszolidálódását a többi művészeti kifejezésmódok között.
A 2011-es évre szívből kívánok szerencsét, teljességet, boldogságot és jó egészséget a FIAP nagy családjának!
Emile Wanderscheid
FIAP Elnöke
*
*

Fotókiállítások, események, meghívók
Szeretettel meghívjuk Opitz Tomas “3 in 1” c. kiállításának megnyitójára a Kempinski Galériába (Budapest V., Erzsébet tér 7-8., I. emelet), 2011. január 17-én hétfőn 19:00 órára. A kiállítást megnyitja Dr. Bardi Terézia művészettörténész, a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának tudományos igazgatóhelyettese.
*
Az Ágens Fotóművészeti Galéria 5. Nemzetközi Fotóművészeti Kiállítása 2011. január 15-től 26-ig tekinthető meg Budapesten, a II. ker., Fő u. 73. sz. alatt.
*
A békéscsabai Márvány Fotóműhely oldala új tárhelyre költözött: www.marvanyfoto.monoheva.hu
*
A Szolnoki Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár és Csidér Bálint (E-MAFOSZ) meghívják Önöket 2011.január 19-én 16óra 30-ra a Könyvtár Művészeti Szalonjába A FÁK SOSE HALNAK MEG c. digiráma estre, ahol bemutatásra kerülnek a szerző digitális filmjei.
*
A Magyar Kultúra Napjára készülve Csabrendeken a Művelődési Ház és Könyvtárban Láng Tibornak E-MAFOSZ/g Hazai etűdök címmel nyílt kiállítása, amely február első hetéig látogatható. Ugyancsak Láng Tibor kiállításaival köszöntik Várpalota-Inotán a Művelődési Házban a Magyar Kultúra Napját, ahol a Cseppben a tenger c. tárlata látható, míg Monostorapáti Művelődési Házában a Fényvarázs című kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők. Veszprémben az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet olvasótermében “A tél arca ” című alkotása a “Hónap képe.”
*
Sorban a 15-ik dokumentarista fotótábor máréfalvi anyagából nyílik kiállítás Székelyudvarhelyen, a Művelődési Ház koncerttermében 2011. január 23-án, vasárnap 12.00 órától. Mint ismeretes, 2010. április 16-23. között Máréfalva adott otthont az Orbán Balázs szemével elnevezésű fotótábornak, Máréfalva polgármesteri hivatala, a helyi Életfa Egyesület, a Kőlik Egyesület és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont szervezésében. A székely kapuiról és gazdálkodásáról, a nadrágszíjparcellákról és tájházáról ismert község képi
dokumentálásában a következők vettek részt: Antal Levente, Kovács László Attila , Pál Antal, Péter Hajnal Sepsiszentgyörgyről, Csíki Csaba Csíkszentdomokosról, Kozma Erzsébet Zetelakáról, Moldován Zsolt Kézdivásárhelyről, Fekete Réka és a szervező Balázs Ödön
Székelyudvarhelyről.
*
2011. január 17-én a Deák Diák Galériában (VIII. Köztársaság tér 4.) 17 órakor Vizek, színek, hangulatok címmel nyílik R. Kóródi Zsuzsanna E-MAFOSZ fotóművész kiállítása. A kiállítást Fabó Katalin E-MAFOSZ, a MAFOSZ alelnöke nyitja meg.
*
A Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központ (9024 Győr, Ikva 70.) tisztelettel meghívja Önt és családját 2011. január 18-án, kedden 17 órára Magyarósi Péter fotóművész Kisasszonyok című kiállítására. A kiállítást megnyitja: Dániel István aranydiplomás fotóművész, a Győri Fotóklub elnöke. A tárlat megtekinthető: 2011. január 18-tól február 12-ig, hétfőtől szombatig, 9-től 18 óráig.
*
A Herceghalomi Kulturális Egyházi Központ szeretettel meghívja Önt, családját és barátait 2011. január 21. péntek 17.30-ra Horváth Imre, a Biatorbágyi Fotóklub elnöke, az Aesculap Fotóklub tagja FÉNY-ÉV című fotókiállításának megnyitójára. A kiállítást megnyitja Kristóf István, a Herceghalomi Fotóklub vezetője. Közreműködik: Lakatos Lúcia versmondó, a IV. Budaörsi Kistérségi Fesztivál Sóskúti versmondó versenyének győztese. A kiállítás helye: Kulturális Egyházi Központ, Toronygaléria, Herceghalom, Gesztenyés u. 36. A tárlat február 10-éig szombat-vasárnap kivételével mindennap 8 órától 20 óráig látogatható.
*
Az albertirsai Móra Ferenc Művelődési Ház (Albertirsa Pesti út 85.) tisztelettel meghívja Önt az Albertirsai Fotókör FOTÓ-KÉP -TÁR című kiállításának megnyitójára 2011. január 21-én, pénteken 17 órára. Megnyitja: Csidér Bálint fotóművész, a MAFOSZ alelnöke. Közreműködik: Nagy Boglárka hegedűn. Kiállítók: Baán Katalin E-MAFOSZ, Devcsics János, Korcsog Rita, Kurucz Dorottya, Kürtösi Edina, Palovecz Gabriella, Sebestyén Beáta, Sebestyén Dalma, Szkoti, Varju Viktória. Megtekinthető: 2011. február 11-ig a Művelődési ház nyitvatartási rendjében (9-19-ig). T:06 53 370713
*
2011. Január 11-én nyílt Veszprémben a Március 15. úti Könyvtárban a Bakony Fotóklub Úton vagyunk.. című kiállítása, mely az 50 éves jubileumi év nyitó rendezvénye volt. A kiállítást Porga Gyula Veszprém polgármestere nyitotta meg. A kiállítás megnyitón adták át Somlai Károlynak, klub korábbi vezetőjének a Pro Meritis díjat. (képriport : www.vehir.hu)
*
A Magyar Kultúra Napja alkalmából Balatonfűzfő Művelődési Központjában a Montázs Fényvarázslók Társaságának “Kaleidoszkóp” című kiállítását a város polgármestere köszönti és Láng Tibor a Bakony Fotóklub művészeti vezetője ajánlja a megjelentek figyelmébe 2011. január 19-én 16 órakor.
*

Bukovinai székely estet rendeznek 2011. január 21-én, pénteken, 17.00 órakor a Magyarok Világszövetsége székházában (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.). Ez alkalomból nyílik meg 17.00 órakor a Bartók-teremben
BUKOVINA SZÉP HATÁRA című fotókiállítás dr. Kaiser József (archív felvételek), Juhos Nándor, Sági István és dr. Sebestén Ferenc fényképeiből. Megnyitja: Kéri Mihály, Érd város önkormányzati képviselője.
*

Szathmáry Pap Károly (1812-1887)
A múlt századbeli képzőművészetnek és fotóművészetnek ragyogó alakja, érték, amelyet meg kell ismernünk és meg kell becsülnünk, noha eddig se Bukarestben, se Kolozsváron emléktábla vagy utcanév nem őrzi nevét. Pedig a világban, mint haditudósító és első hadi fotóriporterként vált híressé. Egy éve annak, hogy a Romániai Fotóművészek Szövetségnekkitartó munkássága nyomán, születése napját, a kormány, a Román Fotográfia Napjának ismerte el…. írja Török Gáspár EFIAP fotóművész életrajzi cikkében, amely teljes terjedelemben elolvasható a www.mafosz.hu weblapon.
*
*

Magyar sikerek külföldön
A Biatorbágyi Fotóklub két tagjának képeit fogadták el a szlovéniai Exposed 2010 Nemzetközi (FIAP) pályázaton: Tájkép kategóriában Kristóf István On the field (A mezőn) és Pasterzengletscher; Fekete-fehér kategóriában Horváth Imre: A csángó festő című fotóját.
*
A Nagyváradon megrendezett, A Világban Élő Román és Magyar Fotóművészek 5. Nemzetközi Szalonján Mátyus Károly második, Békefi Antal és Gyurom János kék szalag díjat nyert fotóival.
*

Kerekes István EFIAP/s (Mosonmagyaróvár). A Vietnamban megrendezett 2nd Gia Dinh Photo Club International Photographic Exhibition pályázaton, az “Alpesi mese” című alkotása FIAP Honourable Mentionban részesült, míg a Budapesten megrendezett “Együtt-lét” nemzetközi fotópályázaton az ünnepek és hagyományok kategóriában a “Máramarosi liturgia” című sorozata első díjban részesült, a mindennapi élet kategóriában a “Templom őre” nevű sorozata harmadik díjban részesült.
A díjazottak alkotások itt tekinthetőek meg:
*
*

Hirdetés
A budapesti XI. ker. Ménes úti templomról keresnek egy olyan ötvenes évekbeli képet, amin látható, hogy a kereszt helyére egy nagy vörös csillagot helyeztek. A fotó illusztrációként szerepelne egy készülő könyvben. További információ: tiszavol@gmail.com
*

Digitális fotópályázat a Télről

*
*

„A CSODÁLATOS KÁVÉ” FOTÓPÁLYÁZAT
Pasco Kft és a Mobildisplay Kft. fotópályázatot hirdet a kávé, a csokoládé, és az ahhoz tartozó kultúra, hangulati elemek ábrázolásában.

Pályázati feltételek:A fotópályázaton bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól, lakóhelytől függetlenül.
Egy pályázó maximum 6db. fekete-fehér vagy színes alkotást küldhet be.
Nevezési lap nélkül érkezett és a kiírásnak nem megfelelő alkotásokat a rendezőség nem bocsájtja a zsűri elé.
A pályázóknak nevezési díjat nem kel fizetniük.
A képeket kizárólag digitális formában kell elküldeni a csodalatoskave@gmail.com e-mail címre.

Technikai paraméterek:
JPG formátum,a képek hosszabbik oldal minimum 2000 pixel, maximum 4000 pixel,10 tömörítéssel.
A zsűri által kiválasztott képekből nagyítást készítünk

Beküldési határidő: 2011. március 11.

Zsűrizés:2011. március 12.

Értesítés:2011. március 19.-ig, e-mailen

Díjazás:1..helyezet: kávéfőző, 2. helyezet: 5kg kávé, 3. helyezet: 2kg kávé

A szakmai zsűri tagjai: Hajcsunk Tibor, Szentiváni János, Juhász László AFIAP
A zsűri határozata ellen fellebbezni nem lehet.
A rendezőnek a kiállítás és a kávé propagandája érdekében jogában áll az elfogadott képeket nyomtatásban és elektronikus formában megjelentetni, ha az alkotó a nevezési lapon nem tiltakozik.

Kiállítás helye:Hungexpo

Kiállítás időpontja:2011.03.25-27
*
*

Digitális fotópályázat

Utazás a világ körül – 2011 – AUSZTRÁLIA, ÚJ-ZÉLAND ÉS A CSENDES-ÓCEÁNI SZIGETEK
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus 2010-re meghirdeti nemzetközi digitális fotópályázatát „Utazás a világ körül – 2011 – Ausztrália, Új-Zéland és a csendes-óceáni szigetek” címmel. A pályázat védnökei: Magyarország canberrai nagykövetsége és Ausztrália budapesti nagykövetsége. A pályázat célja, hogy az utazás közben szerzett vizuális élményeket minél többen megörökítsék, és egy fotókiállítás keretében másoknak is bemutathassák. 2011-ben azokat a felvételeket várjuk, amelyek az elmúlt öt esztendőben Ausztráliában, Új-Zélandon a csendes-óceáni szigeteken készültek. Ezekből – kellő mennyiség és minőség esetén – kiállítást tervezünk Ausztráliában, Új-Zélandon és Magyarországon, illetve fotóalbumot jelentetünk meg.

Részvételi feltételek
1. A fotópályázaton amatőrfotósok részvételét várjuk életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül. Részvételre biztatjuk azokat a turistákat, akik bel- és külföldi útjaik során sokat fényképeztek, de még sohasem jutott eszükbe nyilvánosság előtt szerepelni az eredetileg családi fotóalbumokba szánt fényképekkel.
2. A pályázat témája kötetlen. Műemlékfotók, portrék, eseményfotók, tájképek, természet- és állatfotók, városképek, makro-felvételek, hangulatképek, stb. egyaránt beküldhetők, függetlenül attól, hogy Ausztrália, Új-Zéland vagy a csendes-óceáni szigetek mely pontján készültek.
3. Szerzőnként beküldhető maximum 10 digitális vagy digitalizált felvétel JPG formátumban. A fotók hosszabbik oldala 2000 pixel legyen, terjedelme pedig ne haladja meg 2-3 Mb-ot. Minden felvétel file-neve a pályázó CsaládneveKeresztneve egybeírva, majd a kép rövid (egy-két szavas) címe. A családnév előtt semmilyen más karakter ne szerepeljen, mert az lehetetlenné teszi az automatikus rendezést. A kép utómunkálata csak az eredeti élmény vizuális hangsúlyát emelheti ki (színkorrekció, kontraszt, fényerő, kivágás), de nem változtathat tartalmán. Fantáziakép nem pályázhat.
4. A pályaműveket e-mailben lehet beküldeni – minden képet külön csatolva mellékletként – az ausztralia2011@gmail.com címre. Egy küldemény terjedelme – a mellékletekkel együtt – ne legyen nagyobb, mint 15 Mb. Ha szükséges, akkor a képek több levél mellékleteként küldendők. Óriásleveleket, becsomagolt állományokat nem fogadunk.
5. A pályázatra csak olyan felvételeket nevezhetnek a szerzők, amelyek a korábbi „Utazás a világ körül – 2009 – Ausztrália és az „Utazás a világ körül – 2010 – Ausztrália és Új Zéland” c. fotókiállításon még nem szerepeltek.
6. A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteniük számítógéppel, amelyet a szervezők bocsátanak az érdeklődők rendelkezésére. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a fényképek címében feltüntetett leírással. A nevezési lap 2010. december 15-étől letölthető a www.mmikl.hu oldalról. A nevezési lap aláírás nélkül is beküldhető, mert a képek beküldésével jelzi a pályázó, hogy elfogadja a pályázati feltételeinket.
7. Díjazás: 1-5. díj: 5.000 – 5.000 Ft értékű fotóművészeti album és oklevél.

Pályázati naptár:
A fotók beküldésének határideje: 2011. február 28.
• Zsűrizés: 2011. március 14-éig.
• Értesítés a zsűrizés eredményéről (kizárólag e-mailben), a kiállítás helyszínéről és megnyitójának időpontjáról: 2011. március 31-éig.
• A fotókiállítás bemutatói Új-Zélandon, Ausztráliában és Magyarországon: 2011. május 1-jétól.
További információ kérhető a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus munkatársától, Győri Lajostól. Postacím: 1011 Bp., Corvin tér 8. Tel.: (1) 225-6033, Fax: (1) 225-6030; e-mail: gyoril@mmikl.hu. Nevezési lap ugyanitt igényelhető vagy letölthető a www.mmikl.hu címről.
*
*

CSAK DIGITÁLIS FELVÉTELEK KÜLDHETŐK A PÁLYÁZATRA!

Fotópályázat általános és középiskolás diákoknak

Részvételi feltételek
1. A fotópályázaton nappali tagozatos általános és középiskolás diákok vehetnek részt szakköri kollekcióval, vagy egyénileg.
2. A 2010/2011-es tanévre meghirdetett fotópályázatnak ismét három kötelező témája van. A képeket a három beadási határidőre be kell küldeni, amelyek feldolgozása már januárban megkezdődik, de zsűrizése csak 2011. május 5-10 között várható.
I. Feladat: Sportfotók készítése tornaórán, edzéseken, versenyeken, mérkőzéseken, vagy akár otthon is. A képeken szereplők életkora természetesen közömbös. Viszont a felvételek mutassák be a választott sportág jellemzőit, a mozgás szabadságát, vagy azt a kitartást, erőfeszítést, küzdő szellemet, szorgalmat, játékosságot, amellyel a legjobb eredményre törekszik művelője. Beküldési határidő 2010. december 30.
II. Feladat: Az iskolatáska képi ábrázolása. Hogyan visszük, mekkora, mi minden van benne? Milyen sorsa van, ha nincs éppen a kezünkben vagy vállunkon? Hol tartjuk otthon és az iskolában? Beküldési határidő: 2011. március 1.
III. Feladat: A piacok, vásárok hangulata. Tavasszal megváltozik a piacok kínálata. Színesebb lesz, sokféle friss tavaszi termény, termék kerül a vásárlók elé. Búcsúkba, kirakodó várásokba invitálják a falvak, városok népét. Örökítsétek meg a karakteres eladók munkáját, a piacok, vásárok, búcsúk forgatagát, érdekes eseményeit. Beküldési határidő: 2011. május 1.
3. A pályázatra csak olyan felvételeket nevezzenek a szerzők, amelyek ebben a tanévben készülnek.
4. A szakkörök feladatonként 10-10 képet, az egyéni pályázók 4-4 db fekete-fehér vagy színes – DIGITÁLIS képet küldhetnek be kizárólag emailben, vagy CD-n (a CD-t nem küldjük vissza, de megőrizzük egy évig és személyesen átvehetők Budapesten, az I. ker., Corvin tér 8.-ban (előzetes időpont egyeztetés esetén). A beküldött alkotások optimális felbontása: 1500×2102pixel (vagy a nyomtatási méret beállítása esetén: 20×30 cm). A zsűri által kiállításra javasolt képeket a FÉNYKÉPEZÉS ALAPÍTVÁNY rendeli meg a fotólaborban. Az emailben beküldött JPG kiterjesztésű képek összterjedelme ne haladja meg az 15 Mb-ot; ha ennél nagyobb a tíz kép terjedelme, akkor kéretik több emailhez csatolni azokat. Aki a méretkorlátozást figyelmen kívül hagyja, számítson arra, hogy a levelező szolgáltatók esetleg nem továbbítják a küldeményüket. Becsomagolt és tömörített állományokat nem csomagolunk ki. Óriásleveleket nem fogadunk. Kérünk minden egyes képet egyenként csatolni a beküldendő emailhez.
5. A pályaművek fájl neve a következő adatokat tartalmazza ékezetes betűkkel írva: a pályázó CSALÁDINEVE_KERESZTNEVE_Aképrövidcíme_Anevezésilapszerintisorszáma.JPG
6. A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteni számítógéppel, 2003-as word programmal. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a file névben olvasható felirattal. A nevezési lap 2010. október 1-től letölthető a www.mafosz.hu oldalról, a fotópályázatok menüpontból. A nevezési lap is beküldhető emailben. A nevezési lap fájlneve: szakkör esetén a Szakkör _neve.doc egyéni pályázó esetén a Családnév_Keresztnév.doc
7. Aki később kapcsolódik be a pályázatba, utólag is beküldheti a korábbi feladatokat, de a végső beküldési határidő (2011. május 1.) nem léphető át. Az értékelés sajátosságai miatt azok a pályázók érnek el jobb eredményt, akik minden feladatot megoldanak és kihasználják az összes beadható képek számát.
8. A beküldött képeket a Fényképezés Alapítvány szerzői jogíj és felhasználási díj fizetés nélkül, de a szerző nevének feltüntetésével nyilvánosságra hozhatja a fotópályázat, a fotókiállítás és az Alapítvány munkájának népszerűsítése érdekében. Csak azok vegyenek részt ezen a pályázaton, akik ezt engedélyezik a Fényképezés Alapítványnak.
9. Beküldési cím: diakfoto2011@gmail.com Figyelem! A pályázatokat fogadó emailes postafiók mérete óriási, de így sem garantálható, hogy az utolsó egy-két napban beküldött több száz fotót fogadni tudja (annak ellenére, hogy a rendezők folyamatosan mentik a beérkező pályaműveket). Ezért nem fogadunk el senkitől sem óvást, vagy reklamációt amiatt, ha egy küldeményt – a postaláda megtelt üzenettel – visszaküld a szolgáltató. A megoldás ugyanis kézenfekvő: már egy-két-három héttel korábban be kell küldeni a pályázatra szánt képeket, amelyek kézbesítéséről ki-ki kérjen automatikus visszaigazolást a szolgáltatótól. Beküldési cím: diakfoto2011@gmail.com
– Zsűrizés: 2011. május 10-ig.
– Értesítés a zsűrizés eredményéről, a nyári diákfotós tábor helyszínéről és időpontjáról: 2011. május 20-ig – kizárólag a Fotósélet elektronikus hírlevélben és a www.mafosz.hu honlapon.
– Az első kiállítás 2011. október első hétvégéjén nyílik Budapesten az MMIKL fotógalériájában (I. ker., Corvin tér 8.)
– Az ingyenesen kölcsönözhető fotókiállítás másodbemutatói szerte az országban: 2012. június 30-ig (a kölcsönzési igények bejelenthetők: gyoril@mmikl.hu címen)
A fotópályázattal kapcsolatban további információk kérhetők a Győri Lajostól. Postacím: 1538 Bp., Pf.: 457. Tel.: (1) 225-6033; e-mail: gyoril@mmikl.hu
A nevezési lap – szakköri és egyéni – letölthető a www.mafosz.hu címről, a fotópályázatok menüből.
*
*
A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szervezésében 2011. június 5-től június 25-ig kerül megrendezésre a XVI. Szentesi Aktfotó Biennálé 2011.
(Ez a kiállítás folytatása az 1982-ben Szentesen elindított Aktfotó Kiállításnak.)
A fotókiállítás célja: Állandó fórumot biztosítani a hazai fotográfusok színvonalas, művészi aktfelvételeinek.
Pályázati feltételek: A pályázaton részt vehet minden fotós 2007 után készült és Szentesen az Aktfotó Kiállításon még nem szerepelt képekkel.
Beküldhető összesen 8 db kép (hagyományosan laborált, vagy nyomtatási eljárással készült színes, fekete-fehér, monochrom, vagy archaikus kidolgozású). Ezekből maximum 5 db lehet színes fotográfia (hagyományosan laborált, vagy nyomtatott kép).
Várjuk a fotósok hagyományos fekete-fehér, camera obscurás képeit, valamint a kézműves eljárásokkal készült (argentotípia, cianotípia, pigment eljárás, olajnyomat, sópapír, nitrotranszfer stb.) műveket. A nevezési lapon meg kell jelölni a képkészítés technikáját.
A pályázati kiírás és a nevezési lap letölthető a www.szentesifotokor.hu oldalról is.
Csak 30 x 40 cm méretű, vagy erre a méretre kasírozott, illetve paszpartuzott alkotásokat fogadunk el, melyek vastagsága maximum 2 mm lehet. A kép mérete ezen belül tetszőleges.
Zsűri tagjai: Baricz Katalin, Jung Zseni, Vékás Magdolna fotóművészek.
Nevezési díj: 1.000Ft. A nevezési díjat katalógus készítésére fordítják a rendezők.
Képek beérkezési időpontja: 2011. április 30. (kitöltött és aláírt nevezési lappal).
Kiállítás megnyitó Szentesen 2011. június 5. vasárnap 15.00 órakor.
A nevezési lap letölthető: www.mafosz.hu weboldalról, a fotópályázatok menüpontból.

Fotósélet – 2011. január 17.
A Magyar Művelődés i Intézet és Képzőművészeti Lektorátus és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetség ének elektronikus hírlevele
Felelős szerkesztő és kiadó: Győri Lajos Webszerkesztő: Szabó Márta
Szerkesztőség: gyoril@mmikl.hu : Telefonszám: (1) 225-6029; (1), 225-6033;Telefax: (1), 225-6030
Postacím: MAFOSZ , 1011 Bp., Corvin tér 8. Archív számok megtalálhatók a www.mafosz.hu weboldalon.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,492RajongókTetszik
197KövetőKövetés
698FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles