6 C
Budapest
Friday, March 29, 2024

Fotósélet – 2009. szeptember 1.

Az Alföldi tájak emberek című pályázat beadási határideje közeleg!
Aki szeretne részt venni a törökszentmiklósi kiállításon, még feladhatja a pályaműveket szeptember 12-ig! A részletes pályázati felhívás megtalálható a www. mafosz. hu weblapon.
*
*

Meghosszabbított beadási határidő
Kultúrházak a XXI. században című fotópályázat beadási határidejét szeptember 25-re módosította meghirdetője. A részletes felhívás olvasható a www.mafosz.hu weblapon.
*
*

OpenPress Nemzetközi Hír- és Fotográfiai
Tisztelt Olvasók!
Engedjék meg, hogy röviden bemutassam az OpenPress Nemzetközi Hír- és Fotográfiai ügynökséget, melynek elsődleges célja, hogy minden tehetséges fotográfust ill. azok alkotásait integrálja a nemzetközi fotográfiai piacra, egyenlő esélyt biztosítva nekik a már piacon lévő ún. profikkal a sajtóban, médiumokban való megjelenéshez. A

www.openpressonline.com
ügynökségi oldal a fenti célok megvalósítására született. Megismerve az oldalt érzékelni fogja, hogy szofisztikált keresési és kategóriarendszerünk, az egyedileg fejlesztett sok nyelv, intelligens ún. paralel kulcsszó-szótárunk miként segíti az Ön képeinek elhelyezését, eladását egy globális piacon. Mindez persze Öntől is egy kicsit több odafigyelést, a képek meta-adatokkal való minél teljesebb ellátását igényli. Az első, szinte bizonyosan „macerásnak” tűnő meta-adatozást követve rájön majd azokra az egyszerűbb lehetőségekre, melyek (pl. a csoportos feldolgozás) könnyűvé, természetes rutinná teszik a paraméterezést.
Az OpenPress egy alkalmazott listaár rendszerrel elvégzi a képek árazását, de egy ún. tulajdonosi szorzó beállításával és/vagy a minimál ár megadásának lehetőségével végső soron teljesen az Ön
kezébe adjuk az ár ill. az esetleg nyújtani kívánt árkedvezmény beállítását.

Látogasson meg minket!

Juttassa piacra piacképes alkotásait!

Tanácsaival, észrevételeivel segítse most induló ügynökségünk munkáját!
Minden újonnan regisztráló fotográfust egy 5€ értékű szolgáltatási voucherrel várunk, mely
lehetőséget biztosít 16 kép rendszerbe állítására.
Piacképes, színvonalas fotográfiák feltöltése esetén Önnek, mint kiemelt fotográfusnak – kérése esetén
– további jelentős publikálási kedvezményeket is szándékunkban áll biztosítani.
Elsősorban aktuális sajtófotókat várunk lehetőleg a legnagyobb pixelméretben, de nagy örömmel
fogadjuk archívumának képeit is. Fotói könnyebb megtalálásának érdekében javasoljuk, hogy a
képeket paraméterezés után csatolja hozzá az eseménynaptárunkban általunk már feltüntetett
kiállításhoz.
Minden kérdésben készséggel állunk rendelkezésére az info@op-press.com email címen.
Sok sikert kívánunk a kiállításhoz!
Üdvözlettel:
Borz Miklós
ügyvezető igazgató
*
*

Fotótúra Kárpátaljára
A Kárpátaljai kirándulás tervezett programja ( fontosabb látnivalók )
– Beregszász – Tiszaújlak – Munkács – Nagydobrony – Ungvár (vár, skanzen) – Vereckei hágó (emlékmű) -Beregi vár- Szolyva – Ósándorfalvi fatemplom. (Nagyon sok egyéb látnivaló is van a környéken. Ha az időbe még belefér, akkor mást is megnézünk. Sajnos a kárpátaljai fotós ismerős lemondta a találkozót, de magyar idegenvezetőnk lesz.
Időpont: Szeptember 25-26-27. ÚTLEVÉL !!! Szükséges!!! Költség: kb. : 26-28 ezer Ft/ fő. Ez tartalmazza az utazást , a szállást, az ellátást, az idegenvezetőt és a biztosítást. Kérem akit érdekel a kirándulás minél hamarabb jelentkezzen, mert a létszámtól függően kell a buszt lefoglalni. Üdvözlettel : Vargáné Fidel Ágota 06/20-267-3377; fidel_agota@freemail.hu
*
*

Fotókiállítások, események, meghívók
Dombóváron, a Művelődési Házban 2009. szeptember 17-ig tekinthető meg a Senior Alkotócsoport Örökifjak című fotókiállítása, amelyet a Magyar Fotográfia Napja alkalmából nyitottak meg augusztus 29-én.
*
A Magyar Fotográfia Napja alkalmából a Zalaegerszegi Fotóklubnak kiállítása nyílt 2009. augusztus 28-án a zalaegerszegi Apáczai Csere János Általános Művelődési Központban (8900 Zalaegerszeg Apáczai Csere János tér 5.). A kiállítás két hétig tekinthető meg 9 és 17 óra között.
*
Megőrzött történelem címmel nyílt fotótörténeti kiállítás 2009. augusztus 27-én Erdélyben, a Hargita Megye Tanácsának kiállító termében. Az Erdélyi Fotográfia Múzeumért Egyesület www.fotomuzeum.ro archívumából válogatott képek megtekinthetők:
– Egyetemes magyar fotográfia – Válogatás Szathmári Pap Karoly ismeretlen fotográfiáiból http://www.flickr.com/photos/36481158@N02/3390155115/
– Munkácsyt ábrázoló eddig ismeretlen fotográfia
Munkácsy Mihály kb.1869-72 világhírű magyar festő . A nap képe ismeretlen fotográfia ..ha nem szoljatok
– Erdélyi fotográfia műtermek 1853-1918 (Veress Ferenc, Theodor Glatz (Tivadar), Samuel Herter, Carl Dorschlag, Otroban Rado stb. http://www.flickr.com/photos/36481158@N02/
– Magyar arcképcsarnok -(CDV)ismeretlen Orbán Balázs fotográfia is .

– Székelyföldi fotográfiai műtermek 1880-1944
– Egyetemes Fotográfia : Nadar, Bonfils (Felix) Közel-keleti utazása
Nadar 1870  Francia-Porosz (német) haború
válogatás régi kínai és japán fényképekből
Kinai fotografia 1860 évek
*
A Magyar Fotográfia Napja alkalmából a Duo Galéria tisztelettel meghívja önt és kedves családját, barátait

Abonyi Maya és Baán Katalin fotográfusok Transzszilvánia – A sok arcú Erdély című kiállítására, amely
2009 augusztus 28-tól szeptember 27-ig tekinthető meg, hétfőtől-péntekig: 9-18-ig, szombaton és vasárnap: 9,13-ig
A kiállítás helye: Duo Galéria Cegléd, Szabadság tér 8.
*
2009. augusztus 28-tól október 15-ig látogatható DR. GRIN IGOR A művészet vonzásában című portréfotó kiállítása Békéscsabán, az Ifjúsági Ház Art Caffé Galériájában (Békéscsaba, Derkovits sor 1.)
*

Ódri Attila természetfotó kiállítását Budapesten, a Duna Palotában (V. ker., Zrínyi u. 5.) 2009. szeptember 16-án 18 órakor nyitja meg dr. Somorácz György. A tárlat szeptember 30-ig látogatható, minden nap 9-20 óra között.
*
Az Ágens Fényfestő Egylet Csillagászat című fotókiállítása megnyílt 2009. augusztus 29-én és szeptember 8-ig látogatható (Bp., I. ker., Fő u. 73.).
*

Posfai Attila (Alba Regia Fotóklub, Székesfehérvár) kiállítása augusztus 24-től szeptember 2-ig tekinthető meg Székesfehérváron, a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. Székesfehérvári Intézményében (Malom u. 2.). A tárlatot a Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezték meg.
*

Adelmann István AFIAP fotókiállítása a fonyódi Városi Múzeumban (Bartók B. u. 3.) tekinthető meg 2009. augusztus 29-től szeptember 17-ig. Nyitva: keddtől péntekig: 10-től 18-óráig, szombaton és vasárnap: 14-18 óra között.
*

Komlós Attila (Pécs) Világ körüli utazás című fotókiállítása a pécsi Walzer Kávéházban nyílt meg a Magyar Fotográfia Napja alkalmából. Megtekinthető szeptember 25-ig a kávéház nyitva tartási idejében.
”Egészen kicsi korom óta az utazás szerves részét képezi az életemnek. Ahogy szokták mondani, nem lehet elég korán kezdeni: három éves voltam, amikor a családdal az Adrián nyaraltunk, s azóta szinte évről évre újabb és újabb helyekre volt szerencsém eljutni. A világunk felfedezése, megismerése iránti érdeklődés különösen egyetemista koromban vett lendületet – a Pécsi Tudományegyetemen földrajz-turizmus szakon végeztem 1999-ben. Az idegenforgalom területén dolgozom, szerencsésnek mondhatom magam, hiszen ami a hobbim, az a hivatásom is. Fontosnak tartom, hogy megismerjük a világot, amiben élünk. Egy orosz bölcsesség szerint „a világ olyan, mint egy vastag könyv, s aki nem utazik, csupán egyetlen lapját ismeri e könyvnek”. Az utazással a szemléletmódunk is alakulhat: fogékonyabbak leszünk az újra, a számunkra szokatlan jelenségeket nem ellenszenvvel, hanem érdeklődő kíváncsisággal fogadjuk, és összességében toleránsabbak leszünk. Ez úgy vélem, ma, amikor a kultúrák közötti fizikai távolságok már jelentéktelenek, nagyon lényeges. A Walzer Kávéház kiállításán a Magyar Művelődési Intézet 1998 óta évről évre meghirdetett „Utazás a világ körül” című fotópályázatának tárlatain bemutatott felvételeim láthatóak. A címnek megfelelően valóban egy világ körüli utazásra invitálom a kedves vendégeket, hiszen a falakon megtekinthető képek Norvégiától Új-Zélandig számos ország egy-egy pillanatát villantják fel előttünk. Tekintse meg honlapomat is: www.komlosattila.hu „
Komlós Attila
*

Tamás András AFIAP (Marosvásárhelyi Fotóklub) kiállítása 2009. augusztus 19-én nyílt meg Berettyóújfaluban a Nadányi Zoltán Művelődési Házban. A Mi falusiak és városiak című kiállítás szeptember 12-ig lesz nyitva.
*
*

Erdélyi fotótábor
Új helyszíneken kerül megrendezésre az Eltűnő kultúrák nyomában elnevezésű erdélyi fotótábor! Érdeklődni lehet Szabó Bélától: belafoto@t-online.hu címen
*

A HEMO Fotóklub kiállításai
A HEMO Fotóklub csoportos kiállítása Hajmáskéren a Művelődési Házban a Magyar Fotográfia Napja alkalmából 2009. szeptember 4-én 17.00 órakor nyílik, “Egy igaz pillanat” címmel. Kiállítók: Adler Bence, Babják László, Baumann Béla, Godzsa Zoltán, Guba Gyöngyvér, Guba Virág, Kovács Pál, Kovács Zoltán, Kővári Judit, Takács Tímea és Varga Eszter. A megnyitón közreműködik Hriczu Ádám a Csermák Antal Zeneiskola növendéke. A tárlat szeptember 25-ig látogatható.
*
A HEMO Fotóklub csoportos kiállítása a HEMO-ban (Veszprémben, Zalka M. tér 1.) augusztus
29-n nyílt, “Színvarázs” címmel, a a Magyar Fotográfia Napja alkalmából. Kiállítók: Adler

Bence, Babják László, Baumann Béla, Godzsa Zoltán, Kovács Pál, Kovács Zoltán, Kővári Judit,

Takács Tímea, Varga Eszter.Látogatható szeptember 30-ig.
*
HEMO Fotóklub csoportos kiállítása Öskü Művelődési Házban 2009 szeptember 25-től. Kiállítók:

Adler Bence, Babják László, Baumann Béla, Godzsa Zoltán, Guba Gyöngyvér, Guba Virág, Kovács Pál, Kovács Zoltán, Kővári Judit, Takács Tímea, Varga Eszter. Látogatható : 209. október 18-ig.
*
A HEMO fotóklub tagjának, Kovács Zoltánnak egyéni kiállítása nyílik október 30-án az Íródeák Kávé és Teaházban (Veszprém Komakut tér 3.).
*

Godzsa Zoltán egyéni kiállítása az Íródeák Kávé és Teaházban (Veszprém Komakut tér 3. ) november 20tól lesz megtekinthető.
*

Hatvani Ágnes Ősz shanson című fotókiállítása 2009. szeptember 14-én /hétfőn/ nyílik 15.00 órakor a Karinthy Frigyes ÁMK-ban, az Emeleti Galérián (1048 Budapest, Hajló u.2-8.). A kiállítást megnyitja Fabó Katalin a MAFOSZ alelnöke. Megtekinthető: 2009. október 04-ig, naponta 08-18.00 óráig.
*
A Budafoki Fotóklub kiállítást rendez Stílusok címmel a Magyar Fotográfia Napja tiszteletére.
Megnyitó: 2009. 08. 31én 16 órakor a Klauzál Gábor Művelődési Központban /Bp. XXII ker., Nagytétényi út 31-33 ./
A kiállítást megnyitja: Borsos Mihály fotóművész a Magyar Nemzeti Galéria művészeti igazgatója, dr. Staudt Gábor a Budafok-Tétény Önkormányzat Kulturális Bizottsága elnöke, Antal Gábor a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ igazgatója. Kiállítók: Fehér Szabolcs, Hell Ferenc, Kovács Géza, Kugler Ferenc, Lindmayer Ferenc, Lucza János, Mészáros Csaba, Miseta Zsolt, Szabó Krisztina. A kiállítás szeptember 13-ig 9-19 óra között látogatható.
*

Megyehatárokon átnyúló fotóművészeti alkotótábor
A Brassó megyei Alsórákoson és Kovászna megyei Felsőrákoson – Hargita megyei mintát követve – fotóművészeti alkotótábort szerveznek a testvértelepülések ezredfordulós képének megörökítése céljából augusztus 21-28. között. Szervezők és házigazdák az Alsórákosi Polgármesteri Hivatal, Gáspár Tamás polgármester, az ULHIB kft., az Alsórákosi Közbirtokosság a Felsőrákosi Unitárius Egyházzal, Kotecz József lelkésszel, a közbirtokossággal, Andorko Ferenc elnökkel közösen, a programot támogatják a Brassó megyei Farkas Anna Lilli, a hargitai Antal István és a kovásznai Márton Árpád képviselők. Remélhetőleg kedvező időjárás segíti a meghívott fotóművészeket: Szabó Anna és Szabó Béla a Győri Fotóklub Egyesület képviseletében érkezik, Balázs Ödön, Fülöp Lóránt és Kuthi Lázár a székelyudvarhelyi Exposia fotóklub, Teutsch Gabriella és Teutsch Alpár a csíkszeredai Prisma Fotóklub, Antal Levente, Hlavathy Károly és Sánta István pedig a sepsiszentgyörgyi Mohos fotóklub alkotói. Az itt készülő felvételekből válogatva kiállítást terveznek, ami remélhetőleg több településre is eljut, a község építészeti értékei mellett a helyi szokásokat, munkaalkalmakat bemutatva, a mindennapok hangulatából ízelítőt adva.
P. Buzogány Árpád
*

MEGHÍVÓ
A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szeretettel meghívja Önt és barátait a Művelődési és Ifjúsági Házba (Szentes, Tóth József u. 10-14.) 2009. szeptember 7-én (hétfő) 18.30 órakor a FELFÖLDI FOTOGRÁFUSOK

SZÖVETSÉGE kiállítására. Kiállítást megnyitja: Nagy István a Szentesi Fotókör vezetője. A kiállítás megtekinthető: október 5-ig az intézmény nyitva tartási ideje alatt.

Felföldi Fotográfusok Szövetsége
A fotóművészet iránti fogékonyság nagyon hamar meghonosodott Kazincbarcikán. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy a város és intézményei biztosították a szervezeti és műhelymunkai feltételeket. Maroknyi fotózást kedvelő ember már 1968-ban megalakította a KAMERA Fotókört, melyet 1973-tól a mai napig Szathmáry-Király Ádám fotóművész vezet.
1975-től mind a mai napig rendszeresen tartanak fotóművészeti alkotótáborokat. Rendszeresen tartanak fotóoktatást fotószakkörök és fotó fakultáció formájában. 1990-ben, Kazincbarcikai KAMERA Fotókör és vonzáskörzete, de régiós és azon túli fotósok is, megalapítják a Felföldi Fotográfusok Szövetségét, Kazincbarcikai székhellyel. A kulturális egyesület választott vezetője az óta is Szathmáry-Király Ádám fotóművész. 2007-től a Felföldi Fotográfusok Szövetsége ifjúsági szekciója is működik. Ezzel a szervezeti háttérrel országos, sőt nemzetközileg elismert lett a kazincbarcikai fotós élet. 2000-től napjainkig már 65 szerző 186 pályázaton 1115 művét állították ki melyből 264 alkotást díjaztak. A fotós csoportok az elmúlt évtizedben számos kitüntetést, díjat és elismerést kaptak. Kiállító fotósok:Ancsin Mihály, Angyal András, Bánóczi László, Fejes Lilla, Fekete Tamás, Fleischer György, Giba Máté, Horváth Endre, Hutka Gábor, Kaczur Illés, Kenyeres Csilla, Kocsis Bernadett, Koós László, Korsós Dorottya, Kuchta Nándor, Lipták István, Lőkös Zoltán, Mihalik Norbert, Nyisalovits Zsófia, Oroszi Anikó, dr. Patrus Sándor, Peniasko Jozef, R’bert Bob, Szabó Bence, Szathmáry-Király Ádám, Szathmáry-Király Ádámné, Szathmári-Margitai Zsófia, Szűcs Ágnes, Tóth Cintia, Tóth Károly, Tóth Tamara, Velican-Patrus Dóra.
*
*

Réti Pál Fotóklub 2009. év második félévi MUNKATERVE
Szeptember 10. Beszélgetés a természetfotózásról – előadó: Végh Péter
Szeptember 17. Digitális retus a photoshopban – előadó: Kántor Kata
Szeptember 24. Útibeszámoló Mongóliáról – előadó: Rózsa Zsuzsa
Október 01. Szabad klubnap
Október 08. Digiporáma vetítés – előadó: Tüske István
Október 15. Olaszország képekben – előadó: Dr. Szinay Miklós
Október 22. Kiállítási installáció készítés (R. Kóródi Zs. és Simonovicsné)
Október 29. Digitális képek átalakítása – előadó: Kis Sándor
November 05. Szabad klubnap
November 12. Digiporámához mp 3 zene vágás,illesztés előadó: Tüske István
November 19. Stúdiófotózás: portré – előadó: Oberländer Sándor
November 26. Értékelés: 2009. klub kiállításairól – vezeti: Tüske István
December 03. Szabad klubnap
December 10. Beszélgetés a 2010. évi kiállítások ajánlásáról vezeti: Tüske István
December 17. Évzáró klubnap – háziasszony: Hatvani Ági
*

A Csepeli Munkásotthon Réti Pál Fotóklubja 2009. második félévében megnyíló kiállításai:
Őszi tárlat Tornyok és…című kiállítás a Galéria 21-ben (Csepeli Munkásotthon, 1211. Bp. Árpád u. 1.)
Megnyitó: 2009. szeptember 02. 18. óra
Nyitva: 2009. szeptember 24-ig.
*

R. Kóródi Zsuzsa és Simonovicsné S. Ilona kiállítása a Galéria 21-ben (Csepeli Munkásotthon, 1211 Bp. Árpád u. 1.)
Megnyitó: 2009. október 28. 18. óra
Nyitva: 2009. november 26-ig
*
*

Eredményhirdetés
Kunok a Kárpát-medencében „napjainkban” című fotópályázatra érkezett fotók értékelése 2009. augusztus 17-én megtörtént.
Zsűri tagjai: Győri Lajos zsűri elnök, Nyúzó József fotós, a zsűri tagja, Benedek Csaba néprajzkutató, Damjanich János Múzeum, Szolnok. A pályázatra 204 db fotó érkezett, a zsűri döntése alapján 31 alkotó 98 képe kerül kiállításra. A díjak két kategóriában kerültek kiosztásra: művészi és etno fotó.
Etno kategóriában, díjazásban részesülnek:

I. díj Péli László Az utolsó forgács

II. díj Hudák János Ha kell, kéznél legyen

III. díj Papi Lajos Tejelő

Különdíj: Kozák Albert Lovasnap
Művészi kategóriában, díjazásban részesülnek:

I. díj Koncz Dezső Szürkék

II. díj Bese József Elveszett egy bárány

III. díj Balogh Beáta Tercsi néni

Különdíj: Vágvölgyi Mihály Egypár
MAFOSZ különdíj: Kun Erzsébet Csata előtt
Kiállítók névsora:
Baán Katalin, Balogh Beáta, Békefi Antal, Bese József, Csidér Bálint, Csík Ferenc, Figura Henrik, Garajszki József, Gönczi Lajos, Göncziné Zsóka, Gulybán Boglárka, Hudák János, Kácsor Károly,
Koncz Dezső, Kovács István, Kozák Albert, Kun Erzsébet, Losonczi József, Mándoky-Vad Kongur Atlan, Dr. Mann Judit, Nagy László, Nagy Sugár, Oláh Albert, Papi Lajos, Péli László, Szabó Ferenc, Tóth Albert, Török Tibor, Vad László Lasin, Varga László, Vágvölgyi Mihály
A kiállítás megnyitása: 2009. szeptember 19-én 15 óra
Helye: Polgármesteri Hivatal, 5310 Kisújszállás, Szabadság tér 1.
A kiállítás megtekinthető: 2009. október 09-ig a hivatal nyitvatartási idejében.
*
*

Magyar sikerek külföldön
Az 56th Singapore International Photography Award-on díjat nyert :
Digital Travel kategóriában : Kerekes István PSS MERIT
Digital Nature: Kerekes István GOLD MEDAL
Elfogadott képek:
Digital Color: Papp Elek 1, Kerekes István 3, Szakács Ildikó 2 kép;
Digital Monochrome: Papp Elek 2 fotó;
Digital Travel: Torkoly József 1, Kerekes István 4, Szakács Ildikó 1 kép;
Digital Nature: Kerekes István 3, Szakács Ildikó 1 felvétel.
*

Törköly József (Lajos Sándor Fotóklub, Szeged)eredményei: I. International Salon de Imagen Virtual Argentina egy elfogadás; 50. CPA Salon HONGKONG két elfogadás; a 45. Jauense Salon Brazilia pályázaton egy elfogadás.
*
-A 42 International Exhibition of A.P. Fotoforum Ruzomberokâ01D (Szlovákia) fotópályázaton Juhász Miklós EFIAP/s 3 fotóját kiállították és FIAP szalaggal díjazták.
*
-1 Salón Internacional de Imagen Virtual FotoGrupo 30/40 (Argentina) fotópályázaton Juhász Miklós EFIAP/s 4 fotóját kiállították és elnyerte az egyesület diplomáját.
*
*

Eladó
Czibula Ádám eladna 3 db új – ki sem csomagolt – Panasonic DMW-FL500-as vakut, Panasonic tükörreflexes fényképezőgéphez. A vaku ára 200 EURO/db. Az összeget lehet Ft-ban is fizetni (az aktuális árfolyamon számítva), igény esetén postán, utánvétellel Magyarországra és Szlovákiába egyaránt.
További információk: e-mail: czibula.adam@gmail.com Tel.: +421 908 583 765
*
*

„Mikor a víz nem épít…” Szegedi árvízi fotók pályázata
A szegedi Dr. Lajos Sándor Fotóklub és a Bálint Sándor Művelődési Ház a Szegedi Nagy Árvíz 130 éves évfordulója alkalmával meghirdeti a „Mikor a víz nem épít…” — szegedi árvízi fotók című pályázatát. A pályázatra elsősorban az elmúlt évek nagyobb szegedi árvizeiről készült képeket várjuk.
A pályázaton részt vehet minden Szegeden, illetve Szeged kistérségében élő fotográfus. Beküldhető szerzőnként legfeljebb 4 db saját készítésű színes vagy/és fekete-fehér (monochrom), 30×40 cm-es, vagy erre a méretre paszpartuzott kép, mely a kiírás tartalmának megfelel.
A képek hátoldalán kérjük az alkotó nevét, lakcímét, telefonszámát és a kép címét feltüntetni.
A kiírásnak nem megfelelő képeket a zsűri automatikusan törli.
Nevezési díj nincs.
Pályázati naptár:
— Beérkezési határidő: 2009. október 30.
— A munkák személyesen, vagy postai úton adhatóak be az alábbi címre:
Bálint Sándor Művelődési Ház
6726 Temesvári krt. 42.
— Zsűrizés: 2009. november 4.
— Értesítés a zsűrizésről és a meghívók kiküldése: 2009. november 11.
— Az elfogadott képek kiállítása: 2009. november 20 – december 5.
— Megnyitó: 2009. november 20-án, pénteken 18.00 órakor a Bálint Sándor Művelődési Ház nagytermében.
Minden kiállító kap emléklapot; a díjazott művek oklevélben és jelképes jutalomban részesülnek.
A képek átvehetők a kiállítás bezárása után egy héttel a helyszínen.
További részletek felől érdeklődni lehet:
– Kiss Ernő igazgató (62/432-578),
– Dobóczky Zsolt (20/384-9928),
– Dr. Michailovits Lehel (e-mail: michailo@citromail.hu).
A pályázat és a kiállítás fő támogatója: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata.
*
*

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
A XXXIX. Észak-magyarországi Fotóművészeti Szemlén való részvételre

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet és a

Felföldi Fotográfusok Szövetsége mint rendezők pályázatot hirdetnek a szemlén való részvételre a következő feltételekkel:

1. A Szemlén Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében élő és alkotó fotográfusok vehetnek részt monokróm és színes papírképekkel, valamint vetített képekkel.
2. A szerzők legfeljebb kategóriánként 5 -5 papírképet és 1 -1 sorozatot, valamint 5 db vetített képet (dia és digit. összesen) küldhetnek be. A sorozat legfeljebb 4 db-ból állhat. A sorozatot a zsűri nem bonthatja meg.
3. Az alkotások témája és kidolgozási módja kötetlen. A papírképek mérete önállóan vagy paszpartúval együtt 30×40 cm lehet. A diapozitíveket 5×5 cm-es szabványos műanyag keretben, a vetített képeket CD-n jpeg formátumban, rövidebb oldal 1200 pixel méretben kell beküldeni.
4. A beküldő köteles a papírképek hátlapján a kép címét, a szerző nevét és lakcímét, a diapozitívek keretén ugyanezen adatokat feltüntetni, plusz az átnézeti bal alsó sarokban ponttal kell jelölni a helyes képállást. A vetített képek file neve: pl.: Kovács János BAZ megyéből „Repülő sárga bogár” című alkotása BazKoJa_RepuloSargaBo. A kép címe max. 12 karakterig, Heves: Hev Nógrád: Nog . A művekről a mellékelt nevezési lapot kell kiállítani. (Excel formában egyénenként, vagy csoportosan elfogadjuk, adathordozón, vagy szathmaryka@legnet.hu)
5. A képeket gondos csomagolásban kell a kiállítási naptárban megjelölt helyre, illetve határidőre beküldeni. A képanyag zsűrizésre való előkészítésének biztonsága érdekében a határidő minden résztvevő számára kötelező.
6. A beérkezett művekből 3 tagú zsűri válogatja ki a bemutatásra alkalmas alkotásokat és abból kiállítást és vetítést rendezünk. Az arra érdemes munkákat a zsűri döntése alapján kategóriánként díjazzuk, valamint felajánlások alapján különdíjak kerülnek kiadásra.
7. A zsűri döntése mind az elfogadás, mind a díjazás tekintetében megtámadhatatlan.
8. A zsűrizés nyilvános, azon a szerzők és érdeklődők részt vehetnek, kivéve a díjmegállapodást. Ugyanúgy nyilvános a zsűrizés napján tartandó szakmai szeminárium.
9. Az alkotások visszaküldése a kiállítási naptár szerint történik.
10. A szerzők a nevezési lap aláírásával a pályázati feltételeket tudomásul veszik és garantálják, hogy a pályázatra saját, eredeti műveiket küldték be és az esetlegesen ábrázolt személyek személyiségi jogait nem sértik.
11. A rendezők a beküldött képeket a Szemle propagandája és katalógus illusztrálására díjmentesen felhasználhatják. Minden más célú felhasználás csak a szerző hozzájárulásával történhet.

KIÁLLÍTÁSI NAPTÁR
2009. szeptember 12. Nevezési lapok és alkotások beküldése postán ( Cím: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet, Csáki Imréné közművelődési munkatárs, 3527 Miskolc, Selyemrét utca 1.)
2009. szeptember 19. szombat 9-9:45 óra között az alkotások leadása személyesen. Zsűrizés 10 órától. Konzultáció 13 órától. Helyszíne: A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet I. em. 108. a. 3527 Miskolc, Selyemrét utca 1.
2010. július 1. A kiállított képek visszaküldése
További információ: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati és Közművelődési Intézet Csáki Imréné közművelődési munkatárs 3527 Miskolc, Selyemrét utca 1.) Tel.: 06 46 507-326, fax: 0646 508-498 www.kult-tura.hu , e-mail: csakimari@kult-tura.hu
****************

Fotósélet – 2009. szeptember 1.
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elektronikus hírlevele
Felelős szerkesztő és kiadó: Győri Lajos
Webszerkesztő: Szabó Márta
Szerkesztőség: gyoril@mmikl.hu : Telefonszám: (1) 225-6029; (1), 225-6033;Telefax: (1), 225-6030
Üzenetrögzítő éjjel-nappal: (1), 212-6258, Postacím: MAFOSZ, 1011 Bp., Corvin tér 8.
Archív számok megtalálhatók: www.erikanet.hu (a fényképezőgépre kattintva); a www.mmikl.hu és a www.mafosz.hu weboldalakon. Megjelenik a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiumának támogatásával

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,487RajongókTetszik
197KövetőKövetés
678FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles