30.8 C
Budapest
Friday, June 21, 2024

Képes beszámoló Eifert János: 40 év című kiállításáról

Eifert János munkásságát nem lehet egységes stíluskategóriába rendezni, sokféle irányban próbálkozik. Az elmúlt negyven évet felölelő alkotásait tárta szülővárosa, Hódmezővásárhely lakói elé.

Eifert János írta:

Nemrég mutattam be Hódmezővásárhelyen, szülővárosomban, az Alföldi Galériában gyűjteményes kiállításomat. Négy évtized fotográfiáiból válogattam azt az 55 képet, amelyet a 250 négyzetméteres alapterű, öt teremből álló kiállítótérben látható. Legtöbbjük méteres print, de akadt köztük 10 méter hosszú nyomat is. Az átriumban pedig a Kína, Selyemút látható, amely mintegy hetven képből áll, 30×40 cm-es vagy kisebb méretben. A rendezés egy hétig tartott, de úgy gondolom, életem legszebb kiállítása látható itt, Magyarországon. Az anyag – az adott kiállítóteremtől függő válogatásban – Indiában, Ukrajnában, Norvégiában és Litvániában kerül majd bemutatásra. Néhány fényképet mutatnék be ízelítőként a kiállításról, annak előkészületeiről.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
768FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles